pierrakakis
Είναι πρόκληση να «υπάρχουν λεφτά» για «θολές» μελέτες και βιομηχανικά διδακτορικά, αλλά να κόβουμε από τα δημόσια Πανεπιστήμια για να στηρίξουμε το ΙΕΠ κι από τα σχολεία για να στηρίξουμε τη σύγχρονη «ιερή αγελάδα» που λεγεται PISA...

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψε απόφαση με την οποία μεταφέρονται 195.000 ευρώ από τους λογαριασμούς των ΑΕΙ για τις λειτουργικές του δαπάνες στο Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) καθώς ο προυπολογισμός του τελευταίου αποδείχθηκε ελλειματικός κατά σχεδον 600.00 ευρώ.

Δηλαδή παίρνει λεφτά από τα πανεπιστήμια, που ήδη υποχρηματοδοτούνται, για να τα δώσει στο ΙΕΠ.

Μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο, αγανάκτηση εξέφρασαν χιλιάδες γονείς μαθητών για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών κατά 14.000.000€ στο Α’ εξάμηνο του 2024. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, «οι γονείς αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ακόμα και για το χαρτί Α4».

Ελα όμως που αμέσως μετά, ο ίδιος υπουργός, υπέγραψε πρόσφατα κι άλλες δύο αποφάσεις:

Με την πρώτη ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 400.000€ με δυνητικό δικαιούχο το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, προκειμένου να εκπονήσει μελέτες νέων καινοτόμων τεχνολογικών υποδομών/υπηρεσιών, προτάσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού πληροφοριακών συστημάτων, έρευνα και ανάπτυξη μεθοδολογιών καιτεχνολογιών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της α/θμιας και της β/μιας εκπαίδευσης καθώς και δράσεις προβολής/διάχυσης.

Με τη δεύτερη, ανακοίνωσε πρόθεση χρηματοδότησης ύψους 5.208.000.€ υ με σκοπό τον  εξοπλισμό των σχολικών μονάδων, για την ενίσχυση και υποστήριξη της ερευνητικής υποδομής σε θέματα διεθνών εκπαιδευτικών ερευνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος PISA (Programme International Student Assessment) Στόχος είναι η ενίσχυση και η υποστήριξη της ερευνητικής υποδομής σε θέματα διεθνών εκπαιδευτικών ερευνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος PISA (Programme International Student Assessment) με προμήθεια 4.500 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και 2.500 ενσύρματων ακουστικών για τις ανάγκες του διαγωνισμού Pisa. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα ενσύρματα ακουστικά θα διατεθούν σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας (περί τις 242 στον αριθμό).

Μάλιστα, η «αγάπη» που έχει η κυβέρνηση για τον διεθνή διαγωνισμό PISA είναι τόσο μεγάλη, ώστε εκτός από τη μεταφορά του στα καθ' υμάς με τις διαγνωστικές εξετάσεις που ονομάσαμε «Ελληνική PISA», στα τέλη Μαίου, ο ίδιος υπουργός αποφάσισε να πληρώσουμε και 806.000 ευρώ για την «Ενίσχυση της ερευνητικής υποδομής σε θέματα εκπαιδευτικών ερευνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος PISA»

Λίγο παλιότερα, είχε υπογράψει χρηματοδοτήσεις για τα Βιομηχανικά διδακτορικά, αφού αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πανεπιστήμιο - επιχείρηση και όχι οι ανάγκες των φοιτητών και ακαδημαϊκών.

Μια απορία: Ποιος μας δουλεύει; Και πόσο ανόητο θεωρεί το λαό η κυβέρνηση;

Γιατί είναι πρόκληση να «υπάρχουν λεφτά» για «θολές» μελέτες και βιομηχανικά διδακτορικά, αλλά να κόβουμε από τα δημόσια Πανεπιστήμια για να στηρίξουμε το ΙΕΠ κι από τα σχολεία για να στηρίξουμε τη σύγχρονη «ιερή αγελάδα» που λεγεται PISA...  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πνιγμός
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο
Από ρεκόρ σε ρεκόρ στα κρούσματα πνιγμών, παρά το γεγονός ότι η χώρα θεωρείται ναυτική και περικλείεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα.
Σοκαριστικό! Δέκα οκτώ θάνατοι στη θάλασσα μέσα σε ένα τριήμερο
panelladikesb
ΟΛΜΕ: Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στη διαδικασία και τη συγκρότηση των επιτροπών των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις στις Επιτροπές Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΟΛΜΕ: Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια στη διαδικασία και τη συγκρότηση των επιτροπών των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ypourgeio paideias
"Μπλόκο" στη σύνταξη εκπαιδευτικών αν εκκρεμεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους
Υπουργείο Παιδείας: Νέα Εγκύκλιος με διευκρινίσεις για τις παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών
"Μπλόκο" στη σύνταξη εκπαιδευτικών αν εκκρεμεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους
mixanografiko
Μέχρι τη Πέμπτη η προθεσμία για το Μηχανογραφικό: Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των υποψηφίων τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τα Τμήματα Πληροφορικής
Η στροφή αυτή έχει να κάνει και πάλι με τις επαγγελματικές προοπτικές
Μέχρι τη Πέμπτη η προθεσμία για το Μηχανογραφικό: Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των υποψηφίων τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τα Τμήματα Πληροφορικής