mathites
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική στέγη στο Ηράκλειο Αττικής.

Όπως αναφέρει η Ένωση, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αποδέκτες ντροπιαστικών «εικόνων» για ορισμένα σχολεία του Δήμου, αναφερόμενοι στον τραυματισμό μαθητή, σε κατάρρευση ταβανιού και την απαράδεκτη κατάσταση τουαλετών σε Δημοτικό.

Χαρακτηριστικά λέγεται, «Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους? Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών μας, να μην χτυπάνε τα παιδιά μας που πηγαίνουν στα σχολεία εργοτάξια, να μην κολλήσουν τίποτα λόγω της απουσίας στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας;».

Η ανακοίνωση

«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή αποδόμηση κάθε πτυχής της καθημερινότητάς μας σε κοινωνικό, επαγγελματικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό επίπεδο και όχι μόνο. Οι «υγιώς» σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες της χώρας και του Δήμου μας φυσικά, αγωνιούν για το μέλλον και ψάχνουν απεγνωσμένα να αντλήσουν οτιδήποτε θετικό μπορεί να βρουν για να συνεχίσουν τον αγώνα τους κυρίως παλεύοντας για το μέλλον όλων των παιδιών. Πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής κατηγορήθηκε πως ασκούσε αντιπολίτευση επειδή «τόλμησε» να εκφράσει ανοικτά τις ανησυχίες των μελών της για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων της περιοχής μας.

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τη δημοτική αρχή για άλλη μία φορά, αφού το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες ντροπιαστικών «εικόνων» για ορισμένα σχολεία του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

1. Για τον τραυματισμό μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κατά την ώρα της γυμναστικής, το οποίο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο για την ανέγερση της νέας πτέρυγας (πατήστε εδώ για την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ). Το περιστατικό καταγγέλθηκε στα social media από τον γονέα μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε και χρειάστηκε ράμματα και ορθά αναζητά ευθύνες από τον δήμο για τις επικίνδυνες συνθήκες του σχολείου -εργοταξίου μέχρι την περάτωση των εργασιών.:

2. Για την κατάρρευση ταβανιού στο 3ο ΓΕΛ Νέου Ηρακλείου στις 5 Ιουνίου, το οποίο μάλιστα λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις! Ήμασταν τυχεροί, γιατί το συμβάν έλαβε χώρα στη διάρκεια που το σχολείο ήταν κλειστό και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα. Ως πότε;

3. Για την απαράδεκτη εικόνα των τουαλετών του 2 ου Δημοτικού Σχολείου (πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες).

Υπενθυμίζουμε στην νυν δημοτική αρχή το αφήγημά της για την εικόνα των σχολείων του Δήμου μας, σύμφωνα με την από 8/9/2023 βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (https://www.youtube.com/watch?v=gvkVMV0EiyI) που τυγχάνει να είναι η ΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για:

  • τις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου (βλέπε σημείο 1:44:20-1:44:44 τι ειπώθηκε από το Δήμαρχο και στο σημείο 45:29 η αναφορά για αλλαγή πλακιδίων τουαλέτας των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ!).
  • το 4ο Δημοτικό (βλέπε σημείο 46:09 αναφορά για τις εργασίες!!!) για τα μέτρα προστασίας των παιδιών ΤΙΠΟΤΑ!
  • το 3ο ΓΕΛ (βλέπε σημείο 40:59 αναφορά για τις εργασίες)...για τη μόνωση τίποτα.

Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους? Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών μας, να μην χτυπάνε τα παιδιά μας που πηγαίνουν στα σχολεία εργοτάξια, να μην κολλήσουν τίποτα λόγω της απουσίας στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας;

Τα ανωτέρω γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει τουλάχιστον αδιαφορία που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο σωματικής βλάβης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή:

1. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου οι αναγκαίες εργασίες ελέγχου και συντήρησης.

2. Να λάβει υπόψη τις προτάσεις μας σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 11/17-7-2023 Υπόμνημά μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή