Διαδραστικοί πίνακες και άλλα παραμύθια…..
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται όλες οι τάξεις που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες  αίθουσες.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου

Διαδραστικοί πίνακες και άλλα παραμύθια…..

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Μου τα πες με το πρώτο σου το γάλα…..

Είναι πολύς ο καιρός που οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων “παίζουν”  στα ειδησεογραφικά μέσα, έντυπα, τηλεοπτικά & διαδικτυακά.

Τα ηνία του Υπουργείου Παιδείας ήταν ακόμα στα χέρια της κας Κεραμέως όταν με τυμπανοκρουσίες μας ενημέρωσαν πως οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες  που θα εξοπλίσουν όλα τα σχολεία της χώρας, άρχισαν να καταφθάνουν στις σχολικές αίθουσες.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο κ Πιερρακάκης, που με περηφάνια ενημέρωσε την ελληνική κοινωνία πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα σχολεία της χώρας θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες.  Πως σε όλα τα τμήματα που φοιτούν μαθητές και μαθήτριες  Λυκείου, Γυμνασίου Ε’ & Στ’ Δημοτικού “το μάθημα θα καταστεί πιο ενδιαφέρον” με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η πλειοψηφία των πολιτών σχεδόν πείστηκαν. Ακόμα και όσοι είχαν κάποια σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία είτε ως διδάσκοντες είτε ως γονείς.  Άλλωστε τι πιο λογικό από το να ακολουθεί και η χώρα μας τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εναρμονίζεται με τις μεθόδους διδασκαλίας των Ευρωπαϊκών Σχολείων;

Κάποιοι άλλοι πάλι, κρατούσαμε ……. μικρό καλάθι και μάλλον είχαμε δίκιο.

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, τα περισσότερα σχολεία προμηθεύτηκαν λιγότερους  διαδραστικούς πίνακες από αυτούς που ζήτησαν ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των τμημάτων τους.

Όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό, που σε καμία από τις βαρυσήμαντες εξαγγελίες δεν θυμηθήκαν  να μας πουν….

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται όλες οι τάξεις που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες  αίθουσες.

Η ίδια η πολιτεία δηλαδή, στερεί από τον μαθητή και τη μαθήτρια, την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία, απλά επειδή έτυχε το σχολείο της γειτονιάς του να μην έχει κατάλληλες κτηριακές υποδομές.

Για τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, αυτό μεταφράζεται σε τρεις τουλάχιστον σχολικές μονάδες που εξαιρούνται του προγράμματος. Και αναφερόμαστε στο 6ο Λύκειο, στο 9ο Λύκειο και στο 8ο Γυμνάσιο.

Απαιτούμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την παραμονή των συγκεκριμένων σχολείων σε προκατασκευασμένες αίθουσες να αποκαταστήσει την παραπάνω αδικία εις βάρος των μαθητών που έτυχε με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους να φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία και να προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ανέγερσης των νέων σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα δε για το 6ο Λύκειο, για το οποίο πάνω από ένα χρόνο η Διοίκηση του Δήμου τηρεί σιγή ιχθύος, απαιτούμε μια άμεση απάντηση.

                                                                                                                          Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
filozoia
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
Συνολικά, κατατέθηκαν 3.148 έργα, τα οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 μαθητές και μαθήτριες από 312 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,...
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα