Εκλογές
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
«Αν επενδύσει σε συλλογικότητες θα φροντίσει να ψηφίσει αυτούς που θα δουλέψουν συνεργατικά ξεβολεύοντας τη βάση και ζητώντας ενεργοποίηση»

Κανείς ποτέ δεν εκλέγεται τυχαία. Εκλέγεται γιατί η βάση πείθεται και τον ψηφίζει. Και η βάση ορίζει τα δικά της κριτήρια. Αν επενδύει σε υποσχέσεις ατομικού βολέματος και εξυπηρετήσεων, θα  φροντίσει να εκλέξει τους ανάλογους που θα σταθούν στο ύψος αυτών των απαιτήσεων. Αν επενδύσει σε συλλογικότητες θα φροντίσει να ψηφίσει αυτούς που θα δουλέψουν συνεργατικά ξεβολεύοντας τη βάση και ζητώντας ενεργοποίηση.

Εμείς, είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως υποψήφιοι (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών), θέλουμε συλλογικότητες. Εκεί και μόνο εκεί βρίσκεται η δύναμη της βάσης. Μόνο έτσι μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις που είναι καταιγιστικές και συμβαίνουν με ταχύτητες που ξεπερνούν την ταχύτητα ανταπόκρισης του ενός. 

Κι όταν μιλάμε για συλλογικότητες, αναφερόμαστε στην ενεργή συμμετοχή της βάσης, όχι σε συνεργασίες παρατάξεων με παρασκήνιο το «κόβω – ράβω». 

Φίλε συνάδελφε και φίλη συναδέλφισσα, αν είσαι ο ψηφοφόρος που ενεργοποιείται μόνο στις εκλογές, μην μας ψηφίσεις. Ψήφισε αυτούς που θα σε χρησιμοποιήσουν καλύτερα. Ψήφισε αυτούς που απέδειξαν πως είναι ικανοί για όλα αρκεί να μη χάσουν τη θέση τους. Ψήφισε αυτούς που έκαναν ρεζίλι το Νομό Πέλλας σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ με αυθαιρεσίες και προσπάθειες νομιμοποίησης πλαστού πρακτικού εκλογών ενός ανύπαρκτου συλλόγου (..και μετά από καταγγελίες ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα.) και κυκλοφορούν με γραβάτες, κοστούμια και συστήνονται ευυπόληπτοι εκπρόσωποί σου.

Αν νομίζεις πως εκλογές θα πει ψηφίζω και μετά πάω σπίτι μου, δε συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις και αφήνω την εκπροσώπηση και τις αποφάσεις εξολοκλήρου στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, τότε μη μας ψηφίσεις.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο λαός και η βάση εκλέγει αυτούς που του αξίζουν. Αυτούς που ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει. Ο ψηφοφόρος που μένει ανενημέρωτος για τις εξελίξεις που αφορούν τα πρόσωπα που ψηφίζει και τα γεγονότα που τον επηρεάζουν, ή που εθελοτυφλεί, είναι άξιος της μοίρας του.

Επίσης, θα ήταν ιδανικό το σενάριο ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, αν το παρασκήνιο του καθενός ήταν υγιές ΚΑΙ αν κοιτούσαμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση διεκδικήσεων. Ένας ευσυνείδητος υποψήφιος ποτέ δεν θα στεκόταν δίπλα σε λαμόγια. Θα γελοιοποιούσε τον εαυτό του τάχα εις το όνομα της ενότητας, την οποία τα λαμόγια δεν στήριξαν ποτέ. Οπότε, στην ουσία θα έκανε πλάτες για να συνεχίσουν την συμφεροντολογική πορεία τους μέσα στο χώρο.

Ψάξε για τα παρασκήνια, ενημερώσου και μετά αξιολόγησε τις συνθήκες και τα πρόσωπα και ψήφισε, καλέ μου συνάδελφε και συναδέλφισσα.

Και αν πάλι σε κουράζει αυτή η αναγκαία προϋπόθεση, μπορείς να γίνεις ψηφοφόρος βιτρίνας και απλά να βάλεις τα καλά σου να έρθεις να ψηφίσεις όσους το παίζουν επαγγελματίες συνδικαλιστές και να ξαναπάς σπίτι σου.

Εμείς θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε τι θα κυοφορήσει η κάλπη που εσύ γονιμοποιείς, αγαπητέ ψηφοφόρε. 

* Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας)  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα