εκκενωση
Πηγή: Intime News
Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ για τα γεγονότα το Μ.Θ.Ε. (κτίριο Νομικής Σίνα και Σόλωνος)

Στον απόηχο των κινητοποιήσεων για την Παλαιστίνη, διαδηλωτές και φοιτητές έκαναν χθες συμβολική κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σήμερα το πρωί (14/05) αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση του κτιρίου, προχωρώντας παράλληλα στην προσαγωγή των καταληψιών. Οι προσαγωγές τελικά μετατράπηκαν σε συλλήψεις 28 ατόμων, 18 γυναικών και 10 ανδρών.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία των Κοσμητόρων Νομικής και Οικονομικού του ΕΚΠΑ με την Ελληνική Αστυνομία και την αρμόδια Εισαγγελία, με τους πρώτους να ενημερώνουν τις Αρχές ότι μεταξύ των καταληψιών δεν υπήρχαν φοιτητές της Νομικής, αλλά μόνο εξωπανεπιστημιακοί.

Οι Κοσμήτορες σημείωσαν το φόβο τους για φθορές στο κτίριο αν συνεχιζόταν η κατάληψη, καθώς οι καταληψίες δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο τόσο στους φύλακες του ΕΚΠΑ, όσο και στους φοιτητές.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε αυτεπάγγελτα στην επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής, παρουσία εισαγγελέα, χωρίς να έχει υποβληθεί κάποια μήνυση από τις πρυτανικές αρχές.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται από το ΕΚΠΑ τις πρυτανικές αρχές ενδιαφέρει κυρίως η προστασία των εγκαταστάσεων και στο βαθμό που δεν υπάρχουν φθορές δεν είναι προτεραιότητά της η ποινική δίωξη οποιουδήποτε

Συλλήψεις οι προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 28 προσαγωγές διαδηλωτών από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ μετά την εκκένωση της κατάληψης υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι η για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας και φθορών. Από τους συλληφθέντες 18 είναι γυναίκες και 10 άντρες.

Μετά την εκκένωση της κατάληψης, τις συλλήψεις και τη μεταφορά των διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, φοιτητές και παρευρισκόμενοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για την Παλαιστίνη στη Σόλωνος, ζητώντας την αθώωση των 28 συλληφθέντων.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες πραγματοποιήθηκε και έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν μετά την προσαγωγή τους τα 28 άτομα.

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ για τα γεγονότα στο Μ.Θ.Ε. (κτίριο Νομικής Σίνα και Σόλωνος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. συντάσσεται με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και των ευρωπαίων ηγετών που καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τις ασύμμετρες αντιδράσεις του στη Ράφα σε βάρος αμάχων και βεβαίως συντάσσεται με τους φοιτητικούς συλλόγους που διαδηλώνουν ειρηνικά εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό . Οι Έλληνες φοιτητές συντασσόμενοι με τις κινητοποιήσεις στα κορυφαία αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια διοργάνωσαν χτες μια αντιπολεμική και ολονύκτια συναυλία -σύμφωνα με την πρόσκληση. Σε μια στιγμή λοιπόν, που όλη η νεολαία διαδηλώνει ειρηνικά, οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο με την περιττή εισβολή τους στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.  Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στο κτίριο της Νομικής για την συμμετοχή τους στην ειρηνική κινητοποίηση και την επαναφορά της εύρυθμης εκπαιδευτικής λειτουργίας στο κτίριο του Μ.Θ.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες