Κατάληψη στη Νομική Αθήνας
Νομική Αθηνών: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης υπέρ της Παλαιστίνης

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νομική Σχολή στην Αθήνα για την εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου της σχολής.

Η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης πραγματοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία εισαγγελέα.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς έξω από τη Σχολή στην οδό Σόλωνος.

Από χθες τα ξημερώματα το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη υπέρ της Παλαιστίνης.Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας έγινε ολονύχτια συγκέντρωση στα Προπύλαια αλληλέγγυων στον παλαιστινιακό λαό.

Το κάλεσμα

Στη σχετική ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην κατάληψη του τμήματος της Νομικής του ΕΚΠΑ και επισημαίνεται ότι «εδώ και 7 μήνες βλέπουμε μια γενοκτονία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η γενοκτονία δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των αποικιοκρατικών, γενοκτονικών πρακτικών που το κράτος του Ισραήλ προωθεί από τη δημιουργία του, τη Νάκμπα του 1948».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, φοιτητές/τριες, προσωπικό και διαδηλωτές/τριες έχουν κάνει καταλήψεις και διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια για να απαιτήσουν την αποεπένδυση από την έρευνα και τη χρηματοδότηση των εταιρειών που επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα».

«Εκτός από τους ισχυρούς στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς που έχει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ, τα ελληνικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε αυτά τα ερευνητικά προγράμματα και έχουν βαθιές συνεργασίες με τη χρηματοδότηση και την έρευνα στο Ισραήλ και από το Ισραήλ. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους και των πανεπιστημίων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γι' αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πλήρως και καλούμε και άλλες ομάδες, άτομα, πρωτοβουλίες να έρθουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών να κάνουν κατάληψη στα πανεπιστήμια και να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας που συντελείται», προσθέτει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα