παντειο απδπχ
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς επιμόρφωσης τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των στελεχών της ΑΠΔ, καθώς και των φοιτητών και φοιτητριών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Στις 9 Aπριλίου 2024 υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, από την Πρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη και από τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Πέραν της Πρυτάνεως, το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν η Αντιπρύτανις Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Φουντεδάκη και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Φερενίκη Παναγοπούλου. Η κ. Φουντεδάκη διετέλεσε τακτικό μέλος της Αρχής και η κ. Παναγοπούλου μέλος του επιστημονικού προσωπικού.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά με στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής τους δράσης, προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς επιμόρφωσης τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των στελεχών της ΑΠΔ, καθώς και των φοιτητών και φοιτητριών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο Πρόεδρος και η Πρύτανις δήλωσαν τα εξής:

«Το μάθημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων διδάσκεται στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Πολλά μέλη της Αρχής και του επιστημονικού προσωπικού έχουν διδάξει στα εν λόγω μαθήματα. Παράλληλα, φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου έχουν εκπονήσει πρακτική άσκηση στην ΑΠΔ. Ο ρόλος της Αρχής και η σημασία της νομολογίας της στη διάδοση των αρχών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγχρόνως η συμβολή του Παντείου Πανεπιστημίου στην επιστημονική εξέλιξη, μεταξύ άλλων, αυτού του κλάδου, παρέχουν ισχυρές εγγυήσεις για την έναρξη συστηματικής συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θα αποφέρει οφέλη για την πιο αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
πυροσβεστική
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
ΕΛΜΕ Πειραιά: «Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η...
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
peripoliko astinomia perama
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
Αύριο η απολογία τους, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι εφοριακοί
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
afisa_synedrioy
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"
Την Τρίτη 28/5 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις", στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"