πορεία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας απέστειλε η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας, με το αίτημα για την αποζημίωση των Καταχωριστών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων τονίζεται, «ότι για όλους τους υπαλλήλους των φορέων του Δημοσίου που εμπλέκονται στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ του «Ελλάδα 2.0», προβλέπεται σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, που λαμβάνουν, εκτός από τους Καταχωριστές Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης».

Η Ένωση καλεί το υπουργείο να διορθώσει την αδικία εις βάρος των εργαζόμενων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τον αναιτιολόγητο αποκλεισμό τους από τις σχετικές ανταμοιβές που προβλέπει ο νόμος.

Η ανακοίνωση

«κ. Υπουργέ,

Η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) με αφορμή την υπ. αριθμ. 1733/12-04-2024 εγκύκλιο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘΑ που αφορά στην αλλαγή, σε δύο πλέον φάσεις (από μία), μιας από τις πλέον σύνθετες και επίπονες αρμοδιότητες των καταχωριστών, αυτή της διαδικασίας εκκαθάρισης οδοιπορικών εξόδων συμπλήρωσης ωραρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ στο πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους ορισμένους καταχωριστές τους, επαναφέρει το δίκαιο, εύλογο και άμεσα απαιτητό πλέον αίτημά μας για την Αποζημίωση των Καταχωριστών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Σας υπενθυμίζουμε την σχετική διάταξη νόμου που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΥΠ) εδώ και μήνες και εσείς κωφεύετε, Προτεινόμενη διάταξη:

«1. Για την ομαλή υλοποίηση των Πράξεων του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ, μέσω των οποίων προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ, και προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθότητα των πληρωμών και η τήρηση των διαδικασιών των Πράξεων, ορίζεται υπάλληλος που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως καταχωριστής.

2. Ο καταχωριστής ορίζεται για συγκεκριμένη Πράξη ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ και δύναται, εφόσον έχει εγκριθεί στην σχετική Πράξη, να λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση, η οποία βαρύνει την Πράξη στην οποία ορίστηκε. Η εκκαθάριση της αποζημίωσης δύναται να πραγματοποιείται εφάπαξ μετά το τέλος του σχολικού έτους και με βάση τους μήνες που απασχολήθηκε ο καταχωριστής. 

3. Ο καταχωριστής ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και με κριτήριο την εμπειρία του ως καταχωριστής, όπως αυτή ορίζεται στους Οδηγούς Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου των Έργων ΕΣΠΑ. 

4. Σε περίπτωση ορισμού του ίδιου καταχωριστή σε περισσότερες από μία Πράξεις ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ, η αποζημίωση επιμερίζεται στις Πράξεις, στις οποίες αυτός ορίζεται. 

5. Το ύψος της μηνιαίας αποζημίωσης καθώς και ο αριθμός των καταχωριστών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθορίζεται με Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Σας υπενθυμίζουμε ότι η σχετική διάταξη τυγχάνει της αποδοχής της Ειδικής Υπηρεσίας της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για όλους τους υπαλλήλους των φορέων του Δημοσίου που εμπλέκονται στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ του «Ελλάδα 2.0», προβλέπεται σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, που λαμβάνουν, εκτός από τους Καταχωριστές Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Σας γνωρίζουμε ότι η γραφειοκρατία και η ευθύνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που εξυπηρετείται από τους καταχωριστές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίοι συνυπογράφουν με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, βαίνουν  διαρκώς αυξανόμενες, όπως συμβαίνει και με την ανωτέρω εγκύκλιο.

Σας καλούμε, να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος των εργαζόμενων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τον αναιτιολόγητο αποκλεισμό τους από τις σχετικές ανταμοιβές που προβλέπει ο νόμος και λαμβάνουν όλοι οι συνάδελφοι στο Δημόσιο που εμπλέκονται στην υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή ο εμπαιγμός και ο διαχωρισμός των υπαλλήλων έχει και όρια, ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΟΣΥΠ να Προκηρύξει Πανελλαδική Απεργία – Αποχή των Υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών από κάθε διαδικασία που αφορά στην υλοποίηση των Πράξεων του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ, μέσω των οποίων προσλαμβάνονται οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ, και έως ότου χορηγηθεί η προβλεπόμενη  αποζημίωση. Η  Πολιτική Ηγεσία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις