ΕΛΜΕ Πειραιά, κινητοποίηση, ΔΙΔΕ Πειραιά
Στην κινητοποίηση θα παραβρίσκεται, επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με απόφασή του, ύστερα από πρόσκληση του σωματείου μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε μια μεγάλη, μαζική κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 15.04.2024 στις 12:30μμ. ενάντια στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού της διοίκησης. Για το λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Στην κινητοποίηση θα παραβρίσκεται, επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με απόφασή του, ύστερα από πρόσκληση του σωματείου μας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους συναδέλφους σε μια μεγάλη, μαζική κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά τη Δευτέρα 15.04.2024 στις 12:30μμ. ενάντια στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων μας και τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού της διοίκησης. Για το λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Στην κινητοποίηση θα παραβρίσκεται, επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με απόφασή του, ύστερα από πρόσκληση του σωματείου μας.

Η τακτική που ακολουθείται από το ΥΠΑΙΘΑ απέναντι στις μαζικές, συλλογικές, αγωνιστικές αποφάσεις του κλάδου μας ενάντια στην αξιολόγηση είναι η καταστολή κι ο εκφοβισμός. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ δε μπορεί να πείσει με τίποτα τους εκπαιδευτικούς για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του. Η ποινικοποίηση και ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο της χαρτί. Αξιοποιεί τη δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το νομοθετικό οπλοστάσιο ενάντια στις απεργίες (όπως το νόμο Χατζηδάκη) ενώ αξιώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δε μπορούν να απεργούν ενάντια σε ψηφισμένο νόμο..!

Παράλληλα, η τελευταία εγκύκλιος που εστάλη στις 20.03.2024 για την έναρξη της Β’ φάσης της αξιολόγησης, θέτει απειλητικά στους αξιολογούμενους… τελικές προθεσμίες (!) και περιλαμβάνει αναφορές στο νέο ποινικό κώδικα περί “παρεμπόδισης παροχής δημόσιας υπηρεσίας”. Ουσιαστικά, το ΥΠΑΙΘΑ με απειλές επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους και ολόκληρο τον κλάδο που έχει βάλει μέχρι στιγμής σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Το δρόμο του ΥΠΑΙΘΑ ακολουθεί ευλαβικά ο ΔΙΔΕ Πειραιά. Εδώ και ενάμισι χρόνο εξαπολύεται κυνήγι εκπαιδευτικών, πότε με κλήτευση για γραπτές εξηγήσεις, πότε με παραπομπή σε πειθαρχικά, πότε με ΕΔΕ, μηνύσεις και ποινικές διώξεις για συνδικαλιστική δράση (μέχρι και … έλεγχος διαγωνισμάτων τετραμήνων ζητήθηκε, γεγονός που προκαλεί θυμηδία, αφού δεν διαθέτει τέτοια αρμοδιότητα ένας ΔΙΔΕ), ακόμα-ακόμα και για έκφραση πολιτικής θέσης και άποψης. Πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις, δηλαδή που στοχεύουν στην τρομοκράτηση του κλάδου, στην αποτροπή συναδέλφων από τη συμμετοχή τους στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Με όπλο το σωματείο μας και τους αγώνες μας είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο υπολογίζουν. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είμαστε δίπλα στους μαθητές μας, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Δυναμώνουμε τον αγώνα, με πείσμα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες των σχολείων, για ικανοποιητικούς μισθούς, εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Πειραιά

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός-να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής εκπαιδευτικών Πειραιά

Κάλεσμα στην κινητοποίηση κάνει και η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, το εκπαιδευτικό σχήμα της ΕΛΜΕ Πειραιά που πολλά από τα μέλη του έχουν διώξεις από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

ενοτητα αντίστασης ανατροπής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
πυροσβεστική
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
ΕΛΜΕ Πειραιά: «Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η...
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
peripoliko astinomia perama
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
Αύριο η απολογία τους, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι εφοριακοί
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι