Thumbnail
ΚΝΕ: Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλο τον λαό, να χτίσουν τείχος προστασίας, να βάλουν στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, όχι μόνο δε λύνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα περιπλέκεται, γίνεται ακόμα πιο σύνθετο.

Αυτό σχολιάζει η ΚΝΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το bullying στα σχολεία.

«Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων στήριξης της οικογένειας, των νέων, μόνιμες προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κ.λπ. στα σχολεία, ενίσχυσης του δημιουργικού περιεχομένου του σχολείου, που θα προωθεί την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι στέρησή τους, κόντρα στο ανταγωνιστικό σχολείο-εξεταστικό κέντρο», τονίζει ηΚΝΕ και σημειώνει ότι για όλα αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, «που επιλέγουν να ανοίξουν επικίνδυνους δρόμους ταυτίζοντας -με το πρόσχημα της παρεμπόδισης μαθήματος- τον συλλογικό αγώνα με το bullying».

Ολη η ανακοίνωση της ΚΝΕ

Η κυβέρνηση στο υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού παίρνει κάτω απ’ τη βάση!

Την ίδια ώρα που συνεχίζει το “bullying” στους μαθητές που αγωνίζονται, με τελευταίο παράδειγμα τις αποβολές σε μαθητές Λυκείου της Αθήνας, οι οποίοι θέλησαν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου να τραγουδήσουν για το έγκλημα στα Τέμπη, την ίδια ώρα εγκαινιάζει πλατφόρμες και παίρνει κατασταλτικά μέτρα, όπως αποβολές, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος κ.ά., χωρίς να αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος.

Το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, όχι μόνο δε λύνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα περιπλέκεται, γίνεται ακόμα πιο σύνθετο. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων στήριξης της οικογένειας, των νέων, μόνιμες προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κ.λπ. στα σχολεία, ενίσχυσης του δημιουργικού περιεχομένου του σχολείου, που θα προωθεί την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι στέρησή τους, κόντρα στο ανταγωνιστικό σχολείο-εξεταστικό κέντρο.

Για όλα αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, που επιλέγουν να ανοίξουν επικίνδυνους δρόμους ταυτίζοντας -με το πρόσχημα της παρεμπόδισης μαθήματος- τον συλλογικό αγώνα με το bullying.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλο τον λαό, να χτίσουν τείχος προστασίας, να βάλουν στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Γιατί μαγκιά δεν είναι να υποτιμάς ή να υποβιβάζεις τον αδύναμο, αλλά να μάθεις να αγωνίζεσαι γι’ αυτόν!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
Ποιοι φοιτητές διαγράφονται και ποιοι παραμένουν;
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
ζαχαρακη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Ημερίδα για το μέλλον της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Συμμετέχει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου