υποτροφια
Για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό συναφείς με το αντικείμενό της.

Έχοντας ως βασικό μέλημα τη δημιουργία και διατήρηση στη χώρα κρίσιμης εμπειρογνωμοσύνης και κατάλληλα καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού σε αντικείμενα σχετικά με την πυρηνική τεχνολογία, ακτινοπροστασία, ραδιολογική ή πυρηνική ασφάλεια η ΕΕΑΕ θέσπισε – ξεκινώντας από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 – πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, στα προαναφερθέντα αντικείμενα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 προκηρύχθηκε εκ νέου μία υποτροφία ύψους 25.000€ ετησίως, που θα απονεμηθεί μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων από ειδική τριμελή επιστημονική επιτροπή της ΕΕΑΕ. Η μέγιστη χρονική διάρκεια χορήγησης της υποτροφίας υπολογίζεται σε 24 μήνες για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου MSc, χωρίς δυνατότητα παράτασης, και σε 36 μήνες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, με δυνατότητα κατ’ εξαίρεση παράτασης 12 ακόμα μηνών.

Προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για τη λήψη υποτροφίας οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν επιλέξει θέμα μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών, το οποίο να είναι συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, να έχουν ολοκληρώσει ή να τους έχει εγκριθεί η εγγραφή τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, όπου θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές τους, να μην παρέχουν έμμισθη εργασία, παρά μόνο στο πλαίσιο επικουρικού έργου εντός του εκπαιδευτικού ιδρύματος πραγματοποίησης των μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών, να έχουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και μην έχουν ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη χορήγηση υποτροφίας και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, δηλαδή το αργότερο μέχρι 26.05.2024.

Η αναλυτική πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ  https://eeae.gr/εεαε/υποτροφίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη