ιδιωτικα
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»

Ο συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθηνάς με σχετική του ανακοίνωση, ενημερώνει για τις πορείες που έλαβαν χώρα αυτή τη βδομάδα, με την τεράστια απεργιακή διαδήλωση, αλλά και την πανελλαδική πορεία ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Παράλληλα, καλεί στις 8 Μάρτη, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, να συμμετέχουν όλοι/όλες στην κινητοποίηση στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ να διεξαχθούν νέες Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις σχολών.

«Ο αγώνας μας αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία, προχωρά και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση:

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί. Η πλειοψηφία μίλησε! Βρισκόμαστε στην 8η εβδομάδα κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα!

Χαιρετίζουμε τη μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα, όπως και τις κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη πανελλαδική απεργία που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στον αγώνα που δίνουμε, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, στην οποία το εργατικό, φοιτητικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα πλημμύρισε όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο το λαό που βγήκε στο δρόμο για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να διεκδικήσει ζωή, σπουδές, δουλειά και μέλλον, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο, με την πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, στις 8 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φέρνει νομοσχέδιο για να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ.

Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 και από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με  τα δίδακτρα.

Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σηκώνουμε ανάστημα! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας, και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους που κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, κόντρα στην καταστολή των διεκδικήσεών τους.

Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων και η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Την ίδια ώρα που σε εμάς δεν δίνει φράγκο, η κυβέρνηση δίνει 8,2 δις για την αγορά F-35. Χαιρετίζουμε και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους δεκάδες νέους στρατευμένους που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας με τη στάση τους και τις επιστολές τους.

Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού.

Φοιτητικοί Σύλλογοι έγραψαν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη μπροστά στη Βουλή στο Σύνταγμα τα οποία η Κυβέρνηση έσβησε το βράδυ. Η απάντηση δόθηκε σήμερα, όπου γράφτηκαν εκ νέου από τους ΦΣ κάνοντας ξεκάθαρο ότι τα έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί. Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες και κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Στις 8 Μαρτίου, ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές, συλλογικότητες θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας.

 Ο αγώνας μας αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία, προχωρά και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

•             Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη εβδομάδα. Κλιμακώνουμε με γύρο πολυήμερων καταλήψεων σε όλες τις σχολές.

•             Καλούμε σε μεγάλη πανελλαδική - πανεκπαιδευτική πορεία την Παρασκευή 8/3, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στα Προπύλαια, στις 12:00. Καλούμε σε πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων μετά την κινητοποίηση

•             Προχωράμε σε πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της προετοιμασίας της πανελλαδικής κινητοποίησης, εξορμήσεις σε σχολεία και γειτονιές, κάνουμε τον αγώνα μας κτήμα όλης της κοινωνίας 

•             Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη

•             Απέναντι στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού δε μένουμε αμέτοχοι! Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των μαζικών φορέων και της Παλαιστινιακής κοινότητας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...