κουγιας αργος
Βρήκαν το πλέον αρμόδιο πρόσωπο να μιλήσει για το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Άργος, καθώς διευθύντρια σχολείου φέρεται να κάλεσε τον γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια να μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), την επόμενη ημέρα (9 Μαρτίου) στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» του Δήμου Άργους-Μυκηνών!

Μάλιστα, καθώς στην πόλη έχει γίνει μεγάλο σούσουρο με την επιλογή του καλεσμένου για το συγκεκριμένο θέμα (η εκδήλωση έχει τίτλο «Γυναίκα, σημείο αναγνωρίσεως» , ο Δήμος Άργους-Μυκηνών με ανακοίνωσή του -που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα argolika.gr εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση και κακώς εμφανίζεται στη σχετική αφίσα ως συνδιοργανωτής, αφού απλά αποδέχθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα δωρεάν όπως κάνει σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ημερίδες και εορτές που πραγματοποιούνται από σχολεία του Δήμου!

Τον κ. Κούγια θα παρουσιάζει η Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους.

Θα προλογίζει η κα Αλέκα Ψαρράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, τον Ιούλιο του 2021 -και ίσως αυτό εξηγεί (σε ένα βαθμό) και την επιλογή, αφού ο Α.Κούγιας  υπήρξε δικηγόρος (και) στην υπόθεση αυτή.

Διαφωνίες

Πάντως η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Πάμε Αλλιώς» εξέφρασε τη διαφωνία της με την εν λόγω εκδήλωση, επισημαίνοντας:

«Με έκπληξη αντικρίσαμε την ανακοίνωση για την “Εκδήλωση Αφιέρωμα στη γυναίκα” για το Σάββατο 9 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος με ομιλητή τον… γνωστό ποινικολόγο.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα διατίθεται αποκλειστικά για εκδηλώσεις πολιτισμού και επιστήμης.

Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει πατώντας ακριβώς πάνω στα “ποιοτικά βήματα” της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Οι θέσεις του ομιλητή για τις γυναίκες, το ύφος των δημοσίων τοποθετήσεων του, η δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από τον ΔΣΑ και μια πληθώρα ακόμα γνωστών σε όλους μας στιγμών του αποδεικνύουν το λάθος της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου.

Ελπίζουμε ότι είναι μια απλά ατυχής στιγμή στη θητεία της νέας δημοτικής αρχής Μαλτέζου ακόμα και αν έτυχε να είναι από τις πρώτες επιλογές που θεωρητικά θα έπρεπε να δίνουν το στίγμα της νέας φιλοσοφίας στον Δήμο μας».

Δείτε την αφίσα:

κουγιας αργος

Τι λέει ο Δήμος Αργους-Μυκηνών

Αναφορικά με την εκδήλωση «Γυναίκα, Σημείο Αναγνωρίσεως» με ομιλητή τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια στις 9 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» o Δήμος Άργους-Μυκηνών αναφέρει τα εξής:

Η αίτηση για την συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, από την Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους κ. Παπαθανασίου Λένα.

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αποδέχθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα δωρεάν όπως κάνει σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ημερίδες και εορτές που πραγματοποιούνται από σχολεία του Δήμου μας.

Συνεπώς ουδεμία σχέση έχουμε με την εκδήλωση, τους καλεσμένους και το περιεχόμενο αυτής.

Αναφορικά με την αφίσα που δημοσιεύθηκε στα social media, ουδεμία έγκριση είχαμε δώσει για να αναφερθεί ο Δήμος ως ‘’συνδιοργανωτής’’ της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι υπεύθυνος και μόνο, για τις εκδηλώσεις που γνωστοποιούνται μέσα από το γραφείο Δημάρχου ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μετά από συνεννόηση.

Ακολουθεί το σχετικό αίτημα της διευθύντριας του σχολείου:

αργος κουγιας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας