ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Εκπαιδευτικοί δέχονται συνεχώς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσωπικές απειλές (για πειθαρχικές αναφορές σε βάρος τους, για αρνητική αξιολόγηση (Α2), ακόμα και για μη πρόσληψή τους στο σχολείο το επόμενο έτος!), όταν διατυπώνουν διαφορετική γνώμη από εκείνη της Διευθύντριας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για αυταρχική, αντισυναδελφική συμπεριφορά, που οδηγεί στον εργασιακό εκφοβισμό των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο σχολείο.

Αποφασίζει επιπλέον: την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το σχολείο σήμερα Τετάρτη 21/2 στις 8:00 πμ. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει στάση εργασίας 08:00-11:00). Τέλος, θα ζητήσει σχετική καταγγελία και από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΛΜΕ Πειραιά

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοι/συναδέλφισσες για πολλοστή φορά φέτος, αυτή τη φορά στη μαζικότατη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο σχολείο την Τρίτη 13/2/2024:

  • Εκπαιδευτικοί δέχονται συνεχώς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσωπικές απειλές (για πειθαρχικές αναφορές σε βάρος τους, για αρνητική αξιολόγηση (Α2), ακόμα και για μη πρόσληψή τους στο σχολείο το επόμενο έτος!), όταν διατυπώνουν διαφορετική γνώμη από εκείνη της Διευθύντριας. Στα πλαίσια αυτά, η Διευθύντρια έφτασε στο σημείο να καταθέσει αναφορά στο Πειθαρχικό της ΔΙΔΕ Πειραιά σε βάρος αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, με ανυπόστατες κατηγορίες. Απαξιωτικές συμπεριφορές, που αγγίζουν ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (έγινε καταγγελία από συγκεκριμένο συνάδελφο που τού ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, γιατί δεν έχει ο ίδιος παιδιά-δεν είναι πατέρας δηλαδή!).
  • Η Διευθύντρια προσπάθησε, με τους παραπάνω τρόπους, να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, που τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΟΛΜΕ για κατάθεση των ενιαίων κειμένων στην αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, αφού πρώτα ανέβαλε με κάθε ευκαιρία την σχετική συνεδρίαση και αφού είχε ήδη ορίσει συντονιστές ομάδων χωρίς σχετική συνεδρίαση και απόφαση συλλόγου διδασκόντων, με σκοπό να κατατεθούν σχέδια δράσης.
  • Απαιτεί την αναπλήρωση διδακτικών ωρών, όταν απουσιάζει εκπαιδευτικός, από άλλους εκπαιδευτικούς, σε παράβαση του διδακτικού τους ωραρίου. Ζητά την πραγματοποίηση εφημερίας από εκπαιδευτικούς που έχουν κενό, εν ώρα διδασκαλίας.
  • Προχωρά με παράτυπο τρόπο σε προσθήκες στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, αφού αυτό έχει υπογραφεί από τους εκπαιδευτικούς, ενώ έφερε δυσκολίες στην οργάνωση και πραγματοποίηση σχολικών εορτών.
  • Παρουσιάζει στους/στις μαθητές/μαθήτριες τις δικές της αποφάσεις, σαν αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Ζητά από συναδέλφους/συναδέλφισσες να αιτηθούν (εκπαιδευτική;;;) άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σχολικών συμβούλων!

Όλα τα παραπάνω, έχουν επιβάλει κλίμα τοξικότητας, φόβου, αφόρητων πιέσεων και δυσλειτουργίας, με αποτέλεσμα να δυναμιτίζεται το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και οι εκπαιδευτικοί να δυσκολεύονται αφόρητα να επιτελέσουν το δύσκολο και σύνθετο έργο τους.

Τονίζουμε ότι στις 13/2/2024 ήταν η 2η φορά που φέτος η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο συγκεκριμένο σχολείου.

Σχετική ανακοίνωση, που καταγγέλλει απειλές απέναντι σε γονείς μαθητών που αποφάσισαν (οι μαθητές) να οργανώσουν, συλλογικά και δημοκρατικά, αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  έχει εκδώσει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να ανεχτεί αυταρχικές συμπεριφορές. Εκτός της έκδοσης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης-καταγγελίας, προχώρησε σε καταγγελία στο ΔΙΔΕ Πειραιά, στα πλαίσια συνάντησης που είχε μαζί του (βλέπε σχετικό Δελτίο Τύπου υπ’ αριθμόν 43 στις 15/2/2024). Αποφασίζει επιπλέον: την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το σχολείο την Τετάρτη 21/2 στις 8:00 πμ. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει στάση εργασίας 08:00-11:00). Τέλος, θα ζητήσει σχετική καταγγελία και από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»