εκπαιδευτικοσ
Ως εκπαιδευτικοί στο σχολείο εισπράττουμε «ως σάκος του μποξ» καθημερινά όλα τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών και των γονέων τους τα οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας έχουν γιγαντωθεί.

Οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο εισπράττουν «ως σάκος του μποξ» καθημερινά όλα τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών και των γονέων τους τα οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας έχουν γιγαντωθεί.

Η Κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται και δεν λύνει τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικογένειας. Το Υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλεί και κωφεύει στα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και της Παιδείας. Προχωρά σε εξαγγελίες νομοθετικών ρυθμίσεων με επικοινωνιακή χρυσόσκονη, χωρίς διάλογο και χωρίς να ακούει τις απόψεις των μάχιμων εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεπικουρούμενοι από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης απαξιώνουν, συκοφαντούν, εκβιάζουν τρομοκρατούν, εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς, σέρνουν στα δικαστήρια τα συνδικαλιστικά τους όργανα για κάθε λόγο κατ΄ εξακολούθηση και συστηματικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι δυστυχώς το φαινόμενο γονείς να στρέφονται κατά εκπαιδευτικών (καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές, ακόμα και χειροδικίες) και η κατάσταση αυτή να αποτελεί πια μια καθημερινότητα στα σχολεία.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε σύλληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού, μέσα στο σχολείο, μετά από μήνυση γονέα. Μετά από την κινητοποίηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», των εκπαιδευτικών της περιοχής, αλλά και του ίδιου του συλλόγου γονέων του σχολείου, μετά από 8ώρες κράτησης, εν μέσω συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το αστυνομικό τμήμα, η μήνυση αποσύρθηκε και ο εκπαιδευτικός απελευθερώθηκε.

Τελευταίο περιστατικό η σύλληψη δασκάλας σε σχολείο του Αιγάλεω (12/2) από ολόκληρο αστυνομικό απόσπασμα (4 μηχανές με 8 άνδρες της Ζήτα και περιπολικό- λες και είχαν να συλλάβουν κακούργους) μετά από μήνυση μητέρας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω

Με αφορμή την άδικη σύλληψη συναδέλφισσας σε σχολείο του Αιγάλεω μετά από μήνυση μητέρας το Δ.Σ του Συλλόγου ξεκαθαρίζει τα εξής:

– Το σχολείο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας. Όταν μια κοινωνία νοσεί, τα συμπτώματα της ασθένειας θα προσβάλλουν και το σχολικό περιβάλλον. Δυστυχώς, ως εκπαιδευτικοί στο σχολείο εισπράττουμε «ως σάκος του μποξ» καθημερινά όλα τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών και των γονέων τους τα οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας έχουν γιγαντωθεί.

Ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές των επιθέσεων που δεχόμαστε στο σχολείο είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο. Η Κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται και δεν λύνει τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικογένειας. Το Υπουργείο Παιδείας εθελοτυφλεί και κωφεύει στα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και της Παιδείας. Προχωρά σε εξαγγελίες νομοθετικών ρυθμίσεων με επικοινωνιακή χρυσόσκονη, χωρίς διάλογο και χωρίς να ακούει τις απόψεις των μάχιμων εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεπικουρούμενοι από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης απαξιώνουν, συκοφαντούν, εκβιάζουν τρομοκρατούν, εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς, σέρνουν στα δικαστήρια τα συνδικαλιστικά μας όργανα για κάθε λόγο κατ΄ εξακολούθηση και συστηματικά.

– Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι δυστυχώς το φαινόμενο γονείς να στρέφονται κατά εκπαιδευτικών (καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές, ακόμα και χειροδικίες) και η κατάσταση αυτή να αποτελεί πια μια καθημερινότητα στα σχολεία. Τελευταίο περιστατικό η σύλληψη δασκάλας σε σχολείο του Αιγάλεω (12/2) από ολόκληρο αστυνομικό απόσπασμα (4 μηχανές με 8 άνδρες της Ζήτα και περιπολικό- λες και είχαν να συλλάβουν κακούργους) μετά από μήνυση μητέρας.

Ρωτάμε λοιπόν τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας:

– Ποιος και πώς μας προστατεύει σε αυτές τις καταστάσεις;

– Τι θα γίνει με την πλατφόρμα την οποία ετοιμάζει το Υπουργείο για τις ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες; Πόσους εκπαιδευτικούς θα πρέπει ακόμα να συλλάβει η αστυνομία μέσα στα σχολεία;

– Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη, ποιος θα απολογηθεί για το διασυρμό, την ταλαιπωρία και την κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας;

Δηλώνουμε λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις:

– Εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε ο «σάκος του μποξ» κανενός. Παλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να βγάλουμε στην κοινωνία μορφωμένους, δημοκρατικούς, ολοκληρωμένους πολίτες. Ονειρευόμαστε ένα δημοκρατικό σχολείο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις. Δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά για το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς τους.

– Θέλουμε τους γονείς στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα και όχι απέναντί μας. Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες. Είμαστε κομμάτι της εργατικής πλειοψηφίας του τόπου μας. Απαιτούμε και δικαιούμαστε σεβασμό στο έργο μας.

– Η συναδέλφισσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ σε αυτήν την περιπέτεια!! Ο Σύλλογος μας είναι στο πλευρό της. Θα φροντίσουμε για την νομική υποστήριξη της, θα καλύψουμε όλα τα έξοδα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταπέσουν οι άδικες και αστήρικτες κατηγορίες. Θα στηρίξουμε το σχολείο και τους συναδέλφους μας. Αν χρειαστεί, θα βοηθήσουμε ακόμα το παιδί και την οικογένειά του γιατί εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο κοινωνικός μας ρόλος και τι συμβαίνει αληθινά.

Να αποσυρθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η μήνυση και να πάψει η δίωξη της συναδέλφισσας.

Καμία πειθαρχική διαδικασία με βάση αστήρικτες κατηγορίες.

Όλοι/ες στο πλευρό της συναδέλφισσας και του σχολείου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα