πιερρακακης
Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οπως ήταν επόμενο, οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεσηκωθεί και μιλούν για  αυταρχικό παραλήρημα

Νέο κρεσέντο αυταρχισμού από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς, καθώς ο  υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  παραμονή του νέου μεγάλου εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, κατέθεσε νέα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, στα βήματα της προκατόχου του Νίκης Κεραμέως...

Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οπως ήταν επόμενο, οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεσηκωθεί και μιλούν για  αυταρχικό παραλήρημα

 

Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΠΕ και ΔΕ

Το Υπουργείο παραδέχεται την ήττα του! Η αξιολόγηση δεν «περπατάει» Γι΄ αυτό επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού και των δικαστηρίων!

Εμείς με τον λαό για το δικαίωμα στη μόρφωση συνεχίζουμε αποφασιστικά

Πέμπτη 8.2 μαζικά στον δρόμο του αγώνα μαζί με τους φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους

Αθήνα Προπύλαια 12:00

 Σε μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σήμερα Τετάρτη 7.2, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή των ΔΟΕ ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη.  Όπως συνήθως προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στέλνοντας σήμερα το μεσημέρι αγωγή, η οποία καλείται να εκδικαστεί αύριο!

Το υπουργείο πλέον δεν μπορεί να κρύψει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς. Παρά τον εκβιασμό στις/στους νεοδιόριστες/ους με τη μη μονιμοποίησή τους, χιλιάδες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Το ΥΠΑΙΘΑ σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα, ενεργοποίησε την Α2 φάση της αξιολόγησης και μετέτρεψε όλες/ους τους/τις διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους των σχολείων, σε αξιολογητές. Παράλληλα, σταδιακά επεκτείνει την αξιολόγηση σε όλες/όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με αυτούς που έχουν 20-30 χρόνια υπηρεσία. Και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί πάλι αντιμέτωπο με την ανυπακοή των εκπαιδευτικών, επιστρατεύει το συνηθισμένο του όπλο, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια!

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την καταστολή, τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών. Είναι γελασμένη! Τρία χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Η αυτοαξιολόγηση έχει μετατραπεί σε παρωδία και στην ατομική αξιολόγηση ομολογεί η ίδια την ήττα της ανακοινώνοντας εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής που δεν ξεπερνούν το 15% πανελλαδικά στους/στις νεοδιόριστους/ες, κι αυτό μόνο με καθεστώς τρομοκράτησης.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια. Δεν θα τους περάσει! Τώρα είναι η στιγμή τα συνδικάτα της εκπαίδευσης να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να συγκροτήσουν μέτωπο που θα ανατρέψει την πολιτική της. Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί ολόκληρο το εργατικό κίνημα σε αγώνα αντεπίθεσης με την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!

·Άμεση απάντηση στη νέα πρόκληση! Η αυριανή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία για τις ομοσπονδίες της εκπαίδευσης! Με συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και με συγκεντρώσεις παντού σε όλη τη χώρα

·Στην απόφαση του δικαστηρίου απαντάμε με επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση (ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, ΕΛΜΕ –ΣΕΠΕ).

·Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η αξιολόγηση – ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι τη νίκη!

Η ανακοίνωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στα ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

  • Για μια ακόμη φορά σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς!

  • Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

  • Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση με τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης! Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε σήμερα 7/2 σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και εκδικάζεται αύριο, 8/2 το μεσημέρι 13:30) προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα, δείχνει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου, ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Είναι ομολογία, πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή. Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς τόσο καιρό από τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, η αξιολόγησή τους στο Α1 επίπεδο, πάτωσε και βλέποντας πως τώρα στο Α2 θα ξαναφάνε χαστούκι, αυτή τη φορά από τους διευθυντές-ντριες και τους προϊσταμένους-ες, προχώρησαν στην δοκιμασμένη τακτική των τελευταίων ετών. Κάθε εκπαιδευτικός, πλέον βλέπει πως έπεσε η μάσκα και αυτού του Υπουργού «Παιδείας», παρά το ήπιο προφίλ που «έπλεκαν» διάφοροι καλοθελητές.

Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, με τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, ξαναβάζουν στο στόχο και τους αγνωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας – ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ!

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

  • Καλούμε τώρα, άμεσα τις ομοσπονδίες, ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία για αύριο 8/2, μέρα που εκδικάζεται η άθλια προσφυγή!

  • Άμεση συνεδρίαση των ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ν. Ηρακλείου

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ

Ø ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ø ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Καταδικάζουμε την  αντιδραστική-κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης , η οποία επιτείνεται μπροστά στη μαζικοποίηση και στην καθολική καταδίκη της  βάρβαρης  αντιλαϊκής πολιτικής της. 

Η κατάθεση αγωγής εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών , της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, με στόχο την κήρυξη  ως παράνομης και καταχρηστικής της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από το αντιλαϊκό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ επιβεβαιώνει στη  πράξη  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιδιώκει την πλήρη φίμωση του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, αλλά στην πράξη ακυρώνει και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες, έτσι ώστε η πολιτική της λαϊκής πείνας και εξαθλίωσης να συμπορεύεται με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ, τον εκφοβισμό και την ισοπέδωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.

Είναι προφανές ότι η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών αγώνων συνδέεται στην ίδια αλυσίδα με τα μέτρα καταστολής των Αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων και επιβεβαιώνει το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελεί τη βάση της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως απέδειξε  όλη η περίοδος της καραντίνας και όπως κάθε μέρα αποδεικνύει  η επέλαση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε κάθε μορφή  λαϊκής κινητοποίησης  και συνδικαλιστικό αγώνα, αλλά και η βιομηχανία διώξεων των αγωνιστών.

Η κυβέρνηση –με δεδομένη την μαζική καταδίκη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της παιδείας, της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ –διαβάθμισης σχολείων ων και εκπαιδευτικών, της Ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , του ξεκληρίσματος της Αγροτιάς και της δραματικής φτωχοποίησης των εργατο-λαϊκών στρωμάτων-καταφεύγει ξανά στη γνωστή της μέθοδο  του εκφοβισμού και της λαϊκή τρομοκράτησης.

·ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

·ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

·ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΜΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

·ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 /2 ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

·ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

·Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραλία Τηγάνι
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλες ηφαιστιογενής πέτρες και βότσαλα λαξευμένα από τα χτυπήματα της θάλασσας, ιδανική για ψαροντουφεκάδες και...
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου