7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
Ο ΔΔΕ Κέρκυρας ανέφερε ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών του σχολείου

Το ερώτημα της μετατροπής σχολείων σε Πρότυπο ή Πειραματικό απορρίφθηκε πανηγυρικά, με συντριπτική πλειοψηφία, από τους καθηγητές στην Κέρκυρα.

Η ΕΛΜΕ του νησιού χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που «υπερασπίστηκαν με συνέπεια τον παιδαγωγικό τους ρόλο και λειτούργημα απέναντι στους μαθητές της Κέρκυρας και απέρριψαν τα σχέδια κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης των σχολείων, τη δημιουργία σχολείων μόνο για μαθητές υψηλών επιδόσεων –"άριστους"»

Το σχολείο όπου τέθηκε το ερώτημα (σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ) και πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων, είναι το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (για Πειραματικό), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  έγινε κρούση και σε δεύτερο σχολείο.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στη ΔΔΕ Κέρκυρας για άλλο θέμα, ο ΔΔΕ Κέρκυρας ανέφερε ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ Ή ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερώνει τον κλάδο, πως και φέτος τέθηκε το ερώτημα της μετατροπής σχολείων σε Πρότυπο ή Πειραματικό και απορρίφθηκε πανηγυρικά, με συντριπτική πλειοψηφία!

Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων/συναδελφισσών, που υπερασπίστηκαν με συνέπεια τον παιδαγωγικό τους ρόλο και λειτούργημα απέναντι στους μαθητές της Κέρκυρας, απέρριψαν τα σχέδια κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης των σχολείων, τη δημιουργία σχολείων μόνο για μαθητές υψηλών επιδόσεων –«άριστους».

Το σχολείο όπου τέθηκε το ερώτημα (σύμφωνα με όσα γνωρίζει η ΕΛΜΕ) και πραγματοποιήθηκε Σύλλογος Διδασκόντων, είναι το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (για Πειραματικό), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, έγινε κρούση και σε δεύτερο σχολείο.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στη ΔΔΕ Κέρκυρας για άλλο θέμα, ο ΔΔΕ Κέρκυρας μας ανέφερε ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων/συναδελφισσών του σχολείου, αλλά καλούμε τους συναδέλφους των σχολείων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το θέμα αυτό.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, παραβρέθηκε από την πρώτη στο σχολείο κι ενημέρωσε τους συναδέλφους για το τι πρόκειται να συμβεί, αν το σχολείο μετατραπεί σε Πειραματικό και τι επιπτώσεις θα είχε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και προέτρεψε το Σύλλογο Διδασκόντων, να ενημερώσει και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Να μην τολμήσουν η ΔΔΕ Κέρκυρας και το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν στη μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπά ή Πειραματικά (δεν έχει σχέση η λειτουργία τους με την έννοια του Πειραματισμού, λειτουργούν ουσιαστικά και αυτά σαν Πρότυπα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει).

Χαιρετίζουμε για μία ακόμα φορά τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, σε όποιο άλλο σχολείο τεθεί το ίδιο ζήτημα, να ενημερώσουν άμεσα την ΕΛΜΕ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πανελλήνιοι Αθλητικοί Αγώνες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου, σχολικού έτους 2023-2024
Πανελλήνιοι Αθλητικοί Αγώνες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης