ekpaideytikos
Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/12 - «Υπερασπιζόμαστε την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα των μελών ΔΕΠ και των φοιτητικών συλλόγων»

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/2, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καλεί ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, τονίζοντας πως υπερασπίζονται την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα των μελών ΔΕΠ και των φοιτητικών συλλόγων.

Παράλληλα, καλούν τα όργανα διοίκησης του ΕΚΠΑ να επανεξετάσουν τη μέχρι τώρα στάση τους, υποστηρίζοντας σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης και είναι εκείνοι που θα πρέπει να έχουν τον τελικό λόγο για την προάσπιση της αξιοπιστίας και της ακεραιότητάς τους», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, που μόλις ολοκληρώθηκε, κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις: 

1. Ομόφωνο ψήφισμα 16ου Συνεδρίου ΠΟΣΔΕΠ - η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο παράκαμψης του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

2. Ομόφωνο ψήφισμα 16ου Συνεδρίου ΠΟΣΔΕΠ - Υπερασπιζόμαστε την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα των μελών ΔΕΠ και των φοιτητικών συλλόγων

Το ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών υιοθετώντας τις αποφάσεις αυτές, αλλά και το σκεπτικό που αναπτύχθηκε στις προηγούμενες αποφάσεις του Συλλόγου, καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που  προκήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ και συγκεκριμένα στην απεργία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και στις κυλιόμενες στάσεις εργασίας όπου επιχειρείται η επιβολή εξεταστικών διαδικασιών που καταστρατηγούν την αναφαίρετη αρμοδιότητα των μελών ΔΕΠ να καθορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία [Βλ. δεύτερη απόφαση ανωτέρω].

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί επίσης τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν  μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης με στόχο: 

• Την αποτροπή κατάθεσης του νομοσχεδίου αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ από την κυβέρνηση. 

• Την τήρηση του Συντάγματος. 

• Την ουσιαστική ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του δημόσιου, δημοκρατικού και δωρεάν χαρακτήρα των Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Επίσης, καλεί τα όργανα διοίκησης του ΕΚΠΑ να επανεξετάσουν τη μέχρι τώρα στάση τους,  υποστηρίζοντας σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης και είναι εκείνοι που θα πρέπει να έχουν τον τελικό λόγο για την προάσπιση της αξιοπιστίας και της ακεραιότητάς τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»