Εκπαίδευση
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

Στη Βουλή κατέθεσαν την ετήσια έκθεση του Ανω Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για το 2022 ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ελευθέριο Μακρυλάκη.

Η έκθεση περιέχει και αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 που πραγματοποιήθηκαν εντός του έτους  2022 καθώς και των ενστάσεων που κατατέθηκαν.

Στοιχεία ΑΣΕΠ

Δείτε εδώ αναλυτικά την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2022.

«Το ΑΣΕΠ, την περασμένη χρονιά, έδωσε έμφαση στην ταχύτερη υλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του Δημοσίου έχοντας στη διάθεσή του το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θέτει ο ν. 4765/2021 για τον εκσυγχρονισμό του φορέα, αλλά και τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν στο πληροφορικό του σύστημα» είπε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ. 

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «το 2022, το ΑΣΕΠ κλήθηκε να φέρει εις πέρας, παράλληλα με όλες τις διαδικασίες προσλήψεων, ένα ιδιαίτερα μεγάλο εγχείρημα: τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού με το καινοτόμο και εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά δρώμενα περιεχόμενό του, που συνίσταται στις δοκιμασίες δεξιοτήτων και γενικών γνώσεων που πρέπει να διαθέτει ο δημόσιος υπάλληλος του αύριο». 

Τέλος, υποστήριξε ότι οι προκλήσεις που τέθηκαν στο ΑΣΕΠ το 2023 ήταν ακόμη μεγαλύτερες, αλλά σε αυτές θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί όταν εκδοθεί η Ετήσια Έκθεση για το 2023 και βέβαια όταν κληθεί στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα