Με απειλές, δικαστήρια και αυταρχισμό προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. Δε θα τους περάσει!
Υπογράφουμε όλοι απεργία αποχή, το ισχυρό μας όπλο! - Στηρίζουμε τους νεοδιόριστους και την εργασία όλων μας.

Δυναμικά πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης, όπως τονίζει ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί και φέτος με πιέσεις, απειλές και αυταρχισμό όπως και στο παρελθόν.

«Στις 7/11 η ΔΔΕ απέστειλε συμπληρωματικές οδηγίες για την ατομική αξιολόγηση, ότι ολοκλήρωσε τα ζευγάρια αξιολογητή – αξιολογούμενου και καλεί τους νεοδιόριστους να εισέλθουν στην ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα και να καταθέσουν τα στοιχεία τους για να ξεκινήσει η διαδικασία της Α/Α1 αξιολόγησης τους. Συνοδεύει τις νέες οδηγίες με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας όπου επαναλαμβάνονται οι περσινές απειλές τους για την εφαρμογή της αξιολόγησης, επισείοντας πειθαρχικά, περικοπή μισθού, αναστολή υπηρεσιακής εξέλιξης για όσους δε δέχονται να την εφαρμόσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο κάνουν εδώ και τρία χρόνια για να μας καθυποτάξουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη «κουλτούρα» της αποδόμησης της δημόσιας παιδείας. Παράλληλα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή.

Η ανακοίνωση

«Στις 7/11 η ΔΔΕ απέστειλε συμπληρωματικές οδηγίες για την ατομική αξιολόγηση, ότι ολοκλήρωσε τα ζευγάρια αξιολογητή – αξιολογούμενου και καλεί τους νεοδιόριστους να εισέλθουν στην ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα και να καταθέσουν τα στοιχεία τους για να ξεκινήσει η διαδικασία της Α/Α1 αξιολόγησης τους. Συνοδεύει τις νέες οδηγίες με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας όπου επαναλαμβάνονται οι περσινές απειλές τους για την εφαρμογή της αξιολόγησης, επισείοντας πειθαρχικά, περικοπή μισθού, αναστολή υπηρεσιακής εξέλιξης για όσους δε δέχονται να την εφαρμόσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο κάνουν εδώ και τρία χρόνια για να μας καθυποτάξουν. Αυτό που δεν είχαμε ξαναδεί είναι ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης  να βγαίνει με ανάρτησή του και να  μας απειλεί με πειθαρχικά και περικοπή μισθού. Και για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση αυταρχισμού και τρομοκράτησης, με απόφαση fast truck, η απεργία αποχή που κήρυξε  η ΟΛΜΕ από μέντορες και συντονιστές, μετά από απόφαση της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ, με προσφυγή του υπουργείου Παιδείας βγήκε παράνομη από τα δικαστήρια. Άλλη μια επίδειξη πυγμής του υπουργείου και της κυβέρνησης ενάντια στον αγώνα των εκπαιδευτικών για να μην περάσει η αξιολόγηση.

Επιδιώκουν να διαμορφώσουν κλίμα υποχώρησης του αγώνα  των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης  που δίνει ο κλάδος και χρησιμοποιούν πλέον όλο το οπλοστάσιό τους. Εκβιάζουν τους νεοδιόριστους με τη μονιμοποίησή τους. Προσφεύγουν στα δικαστήρια για την απεργία αποχή για μέντορες συντονιστές για να συμπαρασύρουν σε υποχώρηση τους εκπαιδευτικούς στη μάχη που δίνουν κατά της ατομικής αξιολόγησης. Κλίνουν μονότονα σε όλους τους τόνους και από όλη την κυβερνητική και εκπαιδευτική ιεραρχία, δια του πρωθυπουργού, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου παιδείας, των Διευθυντών εκπαίδευσης και δια των συμβούλων, τα περί συνεπειών και παραπτωμάτων, παρόλο που όταν το επιχείρησαν δεν κατάφεραν να δώσουν ποινές σε κανέναν συνάδελφο.

Πιο φανερή ομολογία ότι αναγνωρίζουν την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης και της πολιτικής  τους να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η απονομιμοποίηση της αξιολόγησης από το σύνολο των εκπαιδευτικών εδώ και τρία χρόνια που προσπαθούν να την επιβάλουν Κεραμέως, Κόπτσης, Πιερρακάκης και οι συν αυτοίς, είναι πλήρης  και ο αγώνας μας με την απεργία αποχή συνεχίζεται. Αποδεικνύουν  με τον πιο καθαρό τρόπο ότι κανένας «δημοκρατικός και  διαλογικός» μανδύας δεν μπορεί να καλύψει την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλει δια ροπάλου την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση  σχολείων και εκπαιδευτικών.

Η προσπάθειά τους να επιβάλλουν πάση θυσία την αξιολόγηση  και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών συνδέεται με την αντιλαϊκή πολιτική της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, την λιτότητα και τις περικοπές για τους πολλούς, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τη δημιουργία κλίματος φόβου και υποταγής.

Εδώ και 3 χρόνια ο κλάδος των εκπαιδευτικών παλεύει ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Από την περσινή χρονιά δίνουμε τη μάχη κατά της ατομικής αξιολόγησης  με τους νεοδιόριστους, που παράνομα δεν μονιμοποιούν. Υπουργοί, γραμματείς, όσοι θέλουν να τους διευκολύνουν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός,  απειλούν, τρομοκρατούν, εκφοβίζουν. Προσπαθούν να εμφανίσουν τη συμμετοχή στην Α/Α κατά της αξιολόγησης, που αποτελεί καθιερωμένη μορφή απεργίας, ως παράβλεψη καθήκοντος για να ακολουθήσουν οι απειλές τους. Σε κανέναν εκπαιδευτικό δεν  στερήθηκε μισθός λόγω της συμμετοχής του στην Α/Α, όπως και σε κανένα στέλεχος δεν του στερήθηκε η δυνατότητα να ξαναγίνει, ούτε υπήρξε αναπληρωτής που δεν διορίστηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία αποχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και είναι η συλλογική συνδικαλιστική κάλυψη για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτήν. Γι’  αυτό κανείς εκπαιδευτικός που υλοποίησε την απεργία αποχή δεν είχε καμία συνέπεια.  Η συμμετοχή σε απεργία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να επισύρει οποιαδήποτε ποινή.

Συνεχίζουν  την απαράδεκτη πρακτική των εκβιασμών απέναντι στους νεοδιόριστους και  θέλουν  να τους χρησιμοποιήσουν για να καταφέρουν  να επιβάλλουν  την αξιολόγηση σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αντί να προχωρήσουν στην μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως όφειλαν ήδη να έχουν κάνει. Όμως, αν η αξιολόγηση προχωρήσει για τους νεοδιόριστους/ες και για όλο τον κλάδο, που το επόμενο διάστημα θα κληθεί να αξιολογηθεί στο σύνολό του, μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί, που θα διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς. Η αξιολόγηση δεν οδηγεί στη μονιμοποίηση, αλλά σε ένα καθεστώς μόνιμης εργασιακής αστάθειας με στόχευση όλους τους εκπαιδευτικούς.

Την αξιολόγηση την σταματήσαμε πέρυσι! Θα το κάνουμε και φέτος!

Ο κλάδος ΟΜΟΦΩΝΑ στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (11/2/2023) αποφάσισε τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην ατομική αξιολόγηση με την απεργία-αποχή και τη δήλωση της ΟΛΜΕ με την οποία πέρσι  σταματήσαμε τους αξιολογητές. Είμαστε αποφασισμένες/οι να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα παιδιά, τη δουλειά και τις ζωές μας! Θα συνεχίσουμε συλλογικά, μαχητικά και αποφασιστικά να σταματάμε την αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποταχθούμε!

  • Καλούμε  όλους τους συναδέλφους  να στηρίξουμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ και να υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Να αντισταθούμε στην υποταγή, στην καλλιέργεια του φόβου και της εργασιακής ανασφάλειας.
  • Υπογράφουμε όλοι τη δήλωση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση, ασκούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα συμμετοχής σε αναγνωρισμένη  μορφή  απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικαλιστικό μας όργανο. Στηρίζουμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο όλοι μας. Υπερασπίζουμε την εργασία μας και τα δικαιώματά μας.
  • Η απεργία αποχή καλύπτει σε όλες τις φάσεις από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, συνάντηση με τον αξιολογητή, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας, έκθεση αυτοαξιολόγησης κλπ, ενώ, αν αξιολογητής ορίσει ημέρα για να μπει στην τάξη μας καλυπτόμαστε με τις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ (τρίωρες) και της ΕΛΜΕ(μονόωρες, δίωρες, τρίωρες). Ενημερώνουμε την ΕΛΜΕ για τις συναντήσεις που βάζουν οι αξιολογητές για να τους σταματήσουμε όλοι μαζί.

Την Τετάρτη 15/11 στις 2.30μμ καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση και το «ΠΥΣΔΕ» για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων»
Έγκλημα στη Νίκαια
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ
Σκότωσε τον 39χρονο γαμπρό του με δίκαννο στη μέση του δρόμου στη Νίκαια και αυτοκτόνησε
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ