Εκπαίδευση 0

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Όσα είπε για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και την ελεγχόμενη πρόσβαση

Την κατηγορηματική βεβαιότητα ότι οι δράστες της βίαιης επίθεσης εναντίον φοιτητών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα ταυτοποιηθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, ο υπουργός τοποθετήθηκε για το καθεστώς φύλαξης των ανώτατων ιδρυμάτων, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Αστυνομίας και προαναγγέλλοντας την επιτάχυνση των μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης.

«Κανείς δεν μένει ατιμώρητος» - Στο στόχαστρο των Αρχών οι εισβολείς

Αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης φοιτητών στο ΕΚΠΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία κινείται ταχύτατα για τον εντοπισμό της ομάδας των ατόμων που βιαιοπράγησαν.

  • Άμεσες συλλήψεις: Ο υπουργός δήλωσε με σιγουριά ότι οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν πολύ σύντομα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές δεν πρόκειται να παραμείνουν ατιμώρητες.

  • Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ.: Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία της Αστυνομίας στα ιδρύματα, ξεκαθάρισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει μόνιμη οργανική θέση εντός των πανεπιστημίων, αλλά παρεμβαίνει και διενεργεί έρευνες αυτεπάγγελτα με βάση τον ποινικό νόμο κάθε φορά που διαπράττονται αξιόποινες πράξεις.

Ελεγχόμενη πρόσβαση και επιτάχυνση των σχεδίων ασφαλείας

Σχετικά με τη συνολική θωράκιση των ακαδημαϊκών χώρων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο επαρκεί και ότι το ζητούμενο είναι η άμεση εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων.

Όπως ανέφερε, το Υπουργείο Παιδείας επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση των ειδικών σχεδίων ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι ο οριστικός τερματισμός της ανεξέλεγκτης εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους, ώστε η πρόσβαση τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους επισκέπτες να γίνεται αποκλειστικά υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση