Μουσικό σχολείο Σερρών: Ταξιδεύει για 3 συναυλίες στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία
Τρεις συναυλίες στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία από το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Σερρών θα ταξιδέψει σε πόλεις του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν τρεις συναυλίες στις πόλεις Νίκσιτς (Μαυροβούνιο), Ζλάτιμπορ (Σερβία) και Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) από τις 28 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου 2023. Οι συναυλίες διοργανώνονται από τον Ελληνοσερβικό Σύνδεσμο Φιλίας με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων του Ελληνικού και του Σέρβικου λαού, αλλά και προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος υπήρξε πραγματικός φίλος του Σέρβικου λαού.

Στην αποστολή του Μουσικού Σχολείου Σερρών συμμετέχουν 42 μαθητές. Οι καθηγητές που συνοδεύουν την αποστολή και συμπληρώνουν την ορχήστρα είναι οι Ευδοκία Βοσκίδου (βιολί), Ελένη Αμανατίδου (βιολί) και Χριστόδουλος Μέγγος (βιόλα). Τις συναυλίες θα διευθύνει ο Χαρίλαος Κουλούρης, καθηγητής Όμποε του Μουσικού Σχολείου. 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική πρόβα στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2023.

Την ίδια εποχή, το Μουσικό Σχολείο Σερρών συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης σε τρεις συναυλίες στις πόλεις Βελιγράδι, Νόβι Σαντ και Σουμπότιτσα της Σερβίας οι οποίες σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία.

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια του σχολείου. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο των παιδιών μας και για την  αναγνώριση της ποιότητας του σχολείου μας και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορά μας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στους κόπους των καθηγητών/τριών που αφιερώνουν χρόνο πέρα από τις τυπικές τους υποχρεώσεις και τους ευχαριστούμε από καρδιάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπουκάλια νερού
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να...
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό