Μουσικό σχολείο Σερρών: Ταξιδεύει για 3 συναυλίες στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία
Τρεις συναυλίες στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία από το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Σερρών θα ταξιδέψει σε πόλεις του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν τρεις συναυλίες στις πόλεις Νίκσιτς (Μαυροβούνιο), Ζλάτιμπορ (Σερβία) και Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο) από τις 28 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου 2023. Οι συναυλίες διοργανώνονται από τον Ελληνοσερβικό Σύνδεσμο Φιλίας με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων του Ελληνικού και του Σέρβικου λαού, αλλά και προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος υπήρξε πραγματικός φίλος του Σέρβικου λαού.

Στην αποστολή του Μουσικού Σχολείου Σερρών συμμετέχουν 42 μαθητές. Οι καθηγητές που συνοδεύουν την αποστολή και συμπληρώνουν την ορχήστρα είναι οι Ευδοκία Βοσκίδου (βιολί), Ελένη Αμανατίδου (βιολί) και Χριστόδουλος Μέγγος (βιόλα). Τις συναυλίες θα διευθύνει ο Χαρίλαος Κουλούρης, καθηγητής Όμποε του Μουσικού Σχολείου. 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική πρόβα στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2023.

Την ίδια εποχή, το Μουσικό Σχολείο Σερρών συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης σε τρεις συναυλίες στις πόλεις Βελιγράδι, Νόβι Σαντ και Σουμπότιτσα της Σερβίας οι οποίες σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία.

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια του σχολείου. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο των παιδιών μας και για την  αναγνώριση της ποιότητας του σχολείου μας και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορά μας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στους κόπους των καθηγητών/τριών που αφιερώνουν χρόνο πέρα από τις τυπικές τους υποχρεώσεις και τους ευχαριστούμε από καρδιάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκη: Σχέδιο Νόμου για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Λισαβόνας - Τι προβλέπει - Το πραγματικό διακύβευμα
Αθέατες πλευρές της Σύμβασης της Λισαβόνας: Το πραγματικό διακύβευμα
Πιερρακάκη: Σχέδιο Νόμου για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Λισαβόνας - Τι προβλέπει - Το πραγματικό διακύβευμα