εθελοντές
Μια ανάρτηση που έκανε ο Λαρισαίος πλυμμηροπαθής καθηγητής Στέλιος Ντούσιος - Τα παιδιά με τατουάζ και με τα σκουλαρίκια

Σήμερα ενώ συνέχιζα το θεάρεστο έργο στο πλημμυρισμένο υπόγειο έσκυψε στο παράθυρο ένα παιδί κάπου 17 χρονών με ξυρισμένο κεφάλι και σκουλαρίκια και στα δύο αυτιά. "Είμαστε εθελοντές, χρειάζεστε βοήθεια με τα πράγματα;" 

Τόσες μέρες έψαχνα να βρω ανθρώπους και να πληρώσω όσα θέλουν για μεροκάματο, προκειμένου να πετάξω τα βαριά πράγματα που με το λασπόνερο έγιναν ασήκωτα και μόνος μου ήταν αδύνατο να το κάνω.

"Δεν την κάνουμε αυτή τη δουλειά όσα και να μας δώσεις". Αυτό μου έλεγαν. 

Βγήκα έξω και είδα και τους άλλους δύο. Ο δεύτερος, είμαι σίγουρος πως αν έριχνε σφύρα μπορεί να έπαιρνε κανένα πανελλήνιο για πλάκα κι ο τρίτος ήταν ο πιο καχεκτικός της παρέας. Τρία παιδιά με σκουλαρίκια, τσιγάρα και πειραγμένα μηχανάκια. 100% με χάλια βαθμούς στο σχολείο. 

Ήρθαν με γαλότσες, γάντια και τα σχετικά και φαινόταν ότι είχαν κιόλας εμπειρία σε αυτό. Με βοήθησαν με πολύ κόπο να βγάλω από το υπόγειο πολυθρόνα, διθέσιο, τριθέσιο, ψυγείο, κουζίνα, τρία στρώματα καμία δεκαριά χαλιά, σπασμένες βιβλιοθήκες και ντουλάπες, μια ραπτομηχανή singer σε ξύλινο έπιπλο και άλλα πράγματα, όλα βουτηγμένα στη λάσπη. 

Όλη την ώρα έκαναν πλάκα μεταξύ τους και στην ανάπαυλα άναψαν τσιγάρο και το μόνο που μου ζήτησαν ήταν αν έχω κανένα μπουκάλι με νερό που να πίνεται. Τους πήγα τρία μπουκάλια του 1.5L με νερό από το ψυγείο και μου είπαν κρατήστε τα βολευόμαστε με το ένα.

"Εσείς πρέπει να είστε δάσκαλος. Πολλά βιβλία μέσα στη λάσπη"
"Είμαι ναι." 
"Και τι μάθημα κάνετε;"
"Φυσική στο λύκειο"
"Ώρε φίλεεε"

Σαν να έλεγε: Που μπλέξαμε...

Κι έπειτα την ώρα που πλένονταν έφυγε μια βρισιά από τον πιο αδύναμο κι ο γιγαντόσωμος λέει: "Σταμάτα ρε, είναι και δάσκαλος ο άνθρωπος"

Όταν τελείωσαν τους ζήτησα να πάρουν κάποια χρήματα για την πολύ κουραστική δουλειά που έκαναν. Ως κέρασμα κι όχι ως αμοιβή. "Αν το ξαναπείτε αυτό θα ξαναβάλουμε τα πράγματα πίσω στο υπόγειο! Δεν το κάνουμε για χρήματα, το κάνουμε για μας δάσκαλε"

Ο εκπαιδευτικός, Στέλιος Ντούσιος, μοιράστηκε την παραπάνω ιστορία στις 20 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει  χιλιάδες κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο τίτλος και η φωτογραφία από την Ελισάβετ Παπαδοπούλου (athensvoice.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odigos-autokinito_7.jpg
Πρόστιμο 350 ευρώ για όσους δεν έχουν το χαρτί του ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητο
Η απουσία του μπορεί να κοστίσει ακριβά, καθώς το πρόστιμο φτάνει μέχρι και τα 350 ευρώ σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.
Πρόστιμο 350 ευρώ για όσους δεν έχουν το χαρτί του ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητο
foto-ekpaideusi-molivia.jpg
Επέστρεψαν στο σχολείο τους τα παιδιά των 10ου–11ου Νηπιαγωγείων Αθηνών – «Οι συλλογικοί αγώνες φέρνουν νίκες»
Μετά από έναν χρόνο ταλαιπωρίας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο ενισχυμένο και ανακαινισμένο κτήριο των Νηπιαγωγείων
Επέστρεψαν στο σχολείο τους τα παιδιά των 10ου–11ου Νηπιαγωγείων Αθηνών – «Οι συλλογικοί αγώνες φέρνουν νίκες»
syriza
Αποκλεισμός μαθητή με αυτισμό από τη θέση του σημαιοφόρου – Ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ζητούν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και μέτρα για να μη βιώσει ποτέ ξανά παιδί άνιση μεταχείριση στο σχολείο
Αποκλεισμός μαθητή με αυτισμό από τη θέση του σημαιοφόρου – Ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ