Άδωνις Γεωργιάδης
Οι εξυπνάδες Γεωργιάδη κατά εργαζομένων -και ιδίως εκπαιδευτικών- και οι απαντήσεις που εισέπραξε

Αν προσπαθήσει να συνοψίσει κανείς τη χθεσινή ημέρα για όσα συνέβησαν σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο του Αδωνι Γεωργιάδη, θα δει έναν «υπουργό-νούμερο» να προμοτάρει την...Κόκα-κόλα και να επιτίθεται εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, επειδή δεν κατάλαβαν το μεγαλείο του νομοσχεδίου του και κατέβηκαν σε απεργία.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνει, "η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που προβάλει η αντιπολίτευση δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλη…". Χαρακτηριστικά είπε ότι "στην απεργία της ΟΙΕΛΕ, από τους 9.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα απήργησαν από 12 έως 30 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που είναι τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και λειτούργησαν κανονικά όλα τα ιδιωτικά σχολεία και δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα".

Νωρίτερα, συντασσόμενος με τον καλό του φίλο Αρη Πορτοσάλτε, είχε μιλήσει και για την ΟΛΜΕ: «Απεργεί η ΟΛΜΕ. Γιατί απεργεί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν». Και δεν έμεινε εκεί: "Δείξτε μου ένα εργοστάσιο της Coca-Cola που δεν δούλεψε σήμερα, μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν", απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο. "Οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα, χωρίς να συμφωνούν αυτοί που εκπροσωπούν", πρόσθεσε.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αδωνις Γεωργιάδης καταφέρθηκε κατά των εκπαιδευτικών και ειδικά της ΟΙΕΛΕ. Το 2020, είχε επιτεθεί στον -εκλιπόντα- ιστορικό πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι «τρέφει μίσος» για τους σχολάρχες και ότι η ΟΙΕΛΕ είναι «ο μόνος κλάδος» που καλεί τους εκπαιδευτικούς-μέλη της να μην ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Ο Μιχάλης Κουρουτός του απάντησε ότι στηρίζει μια μικρή μειοψηφία ιδιωτικών σχολείων που παρανομούν, υπενθυμίζοντάς του ότι η ομοσπονδία έχει επίσημα τοποθετηθεί αναφορικά με την ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον μηχανισμό στήριξης στην περίπτωση που η επιχείρηση στην οποία εργάζονται έχει αναστείλει τη λειτουργία της.

«Από την τοποθέτησή σας προκύπτει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Ενώ πριν από λίγες ημέρες καλέσατε τους γονείς να πληρώσουν δίδακτρα, σήμερα διαμαρτύρεστε επειδή η ΟΙΕΛΕ ζητά να μην μπουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στα 800 ευρώ. Επομένως, ζητάτε οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να πληρωθούν από τους γονείς, αλλά για δύο μήνες να μην καταβάλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

»Ο καθένας, επομένως, δικαιούται να ισχυριστεί ότι προμοτάρετε την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων, που θα έπρεπε να προστατεύετε ως υπουργός, προς όφελος ορισμένων ιδιωτών που θα εισπράξουν άκοπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αν μάλιστα, κύριε υπουργέ, είστε υπέρ του να ασκούν οι εκπαιδευτικοί διαδικτυακές υπηρεσίες και ταυτόχρονα να μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ, τότε καλείτε επιχειρηματίες να διαπράξουν ποινικό αδίκημα (παραβίαση του άρθρου 13, παρ. 5α της ΠΝΠ 14/3/2020). Αφήνουμε τους πολίτες να σας κρίνουν» ήταν η αιχμηρή απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ  

«Υπουργός νούμερο»

Οι χθεσινές δηλώσεις του πάντως προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι  ενοχλήθηκαν από την τοποθέτησή του, με τον Χρήστο Κατσώτη να του λέει εκνευρισμένος «Είσαι υπουργός νούμερο». Από το ίδιο κόμμα ο Θανάσης Παφίλης μίλησε για πανικόβλητη προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού να «καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή».

«Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σωματείο που να απεργεί. Ας πάει μια βόλτα στον Πειραιά όπου νέκρωσε όλο το λιμάνι» ανέφερε και συνέχισε: «Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης ένα σωματείο που είπε «ζήτω» για το νομοσχέδιο εκτός από την πουλημένη ΓΣΣΕ. Είναι νομοσχέδιο έκτρωμα, μεσαίωνας και δουλοκτησία. Δείχνετε εμπάθεια και μίσος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όσα πέτυχαν οι εργάτες το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες. Εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι τραβά ο εργαζόμενος. Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα. Υποκριτές. Όσο για τα περί προλεταριάτου που είπε ο υπουργός ένα θα σας πω: καλομελέτα και έρχεται», πρόσθεσε.

Οπως ήταν επόμενο, η χθεσινή αγοραία στάση του Α.Γεωργιάδη δεν έμεινε αναπάντητη από την ΟΙΕΛΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της τον κατηγόρησε για «στενή σχέση που διατηρεί με ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών»

ΟΙΕΛΕ: Ενοχλούν οι αποκαλύψεις για εργασιακές παραβιάσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας, κ. Γεωργιάδη;

Μαινόμενος κατά της ΟΙΕΛΕ εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδης με πρόσχημα την σημερινή απεργία. Γιατί τέτοια οργή; Δεν είναι μόνο το γεγονός της στενής σχέσης που διατηρεί με ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών και που έσπευσε να επιβεβαιώσει εμμέσως σήμερα με την ομιλία του. Είναι κυρίως η ενόχληση και των δύο πλευρών για το χθεσινό δημοσίευμα  σχετικά με το χάος εργοδοτικής ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία για την αδήλωτη εργασία στις απογευματινές δράσεις που το Υπουργείο αρνείται να ελέγξει. Κι όχι μόνο αυτό.

Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα ως “γλάστρα”, ως έναν θεσμό που θα κάθεται στη γωνιά του χωρίς να θίγει τα κακώς κείμενα στο χώρο της εργασίας, χωρίς να θίγει επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ΟΙΕΛΕ σήμερα είναι τίτλος τιμής. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά κι ότι εκπροσωπούμε επάξια τους συναδέλφους μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, παρουσιάζουμε μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές πυκνότητες στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄αυτό η ιστοσελίδα μας και οι σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάνω από 30.000 μοναδικούς αναγνώστες το μήνα.

Το σημερινό “απουσιολόγιο” απεργιών και οι πανηγυρισμοί για την συμμετοχή στην απεργία, δεν είναι ντροπή για την ΟΙΕΛΕ. Είναι όνειδος για τους εργοδότες και για τον Υπουργό Εργασίας. Διότι η σκληρή αντεργατική νομοθεσία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία,η έλλειψη ελέγχων προκαλούν φόβο. Ας μην βαυκαλίζονται εργοδότες και Υπουργός ότι οι εργαζόμενοι τους ακολουθούν και συμφωνούν με ό,τι ακραίο ψηφίζεται. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια και που έχουν οξύνει την εργοδοτική παρανομία (άλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος…). Αν θεωρούν ότι τρομοκρατημένος εργαζόμενος είναι και ευχαριστημένος εργαζόμενος, μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη. Το γεγονός ότι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το 70% των εργαζόμενων θέλει να αλλάξει δουλειά σε σύγκριση με το 40% στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, είναι ενδεικτικό. Και τρανή απόδειξη του ποιοι και με ποιες πολιτικές δημιουργούν αυτό το Big Quit (πάνω από το ένα τρίτο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν φύγει από τα σχολεία τους τα τελευταία 3 χρόνια) που δεν βαίνει εις βάρος των εργαζόμενων μόνο, αλλά και των ίδιων των ιδιωτικών μονάδων εκπαίδευσης που χρειάζονται, προς όφελος των παιδιών, σταθερότητα και αρμονικό εργασιακό κλίμα.

Τέλος, εμείς, ως Ομοσπονδία που πιστεύει στον δημοκρατικό διάλογο, καλούμε τον Υπουργό Εργασίας (που μιλάει μέχρι στιγμής αποκλειστικά με τους εργοδότες μας), να καλέσει την ΟΙΕΛΕ σε συζήτηση για τα κακώς κείμενα του χώρου μας. Δεν θα του κάνει κακό να ακούσει και την άλλη πλευρά.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΥ Χαλκίδας
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι επίορκοι εφοριακοί και οι συνεργοί τους στη Χαλκίδα - Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί μια δικογραφία...
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
panelladikes_panellinies_alfavita.jpg
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»
«Στην προσπάθειά της να διορθώσει το σφάλμα, η Επιτροπή, έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο», καταγγέλλει ο γονέας
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»