ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Αγωνία για 200.000 αναπληρωτές - Πότε θα γίνουν οι φετινές προσλήψεις

Περισσότεροι από 200.000 αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκαπίδευσης), βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023/24 θα γίνουν από τους νέους προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης του ΑΣΕΠ ενώ αντίθετα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από τους οριστικούς Πίνακες Κατάταξης Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ. 

Πριν από το τέλος του Ιουλίου ο Πίνακας 1ΓΕ/2023  μέχρι 7Αυγούστου ο Πίνακας 2ΓΕ

Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερες έγκυρες πληροφορίες του alfavita.gr το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών 1ΓΕ / 2023 ενώ μέχρι 7 Αυγούστου θα είναι έτοιμος και ο Πίνακας 2ΓΕ.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο β΄ 10ήμερο του Αυγούστου οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης Γενικής Εκπαίδευσης θα κληθούν να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ.

Να θυμίσουμε ότι ο Πίνακας Κατάταξης 1ΓΕ/2023 περιλαμβάνει τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 και ΠΕ 79.02) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση.

Ο Πίνακας Κατάταξης 2ΕΓ/2023 περιλαμβάνει τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91

Οι υποβληθείσες αιτήσεις ανά προκήρυξη έχουν ως εξής:

1ΓΕ/2023: 36.582 αιτήσεις ΠΕ

2ΓΕ/2023: 115.696 αιτήσεις ΠΕ

Προτιμήσεις ΠΕ ανά ειδικότητα

προτιμήσεις εκπαιδευτικών

προτιμήσεις εκπαιδευτικών

προτιμήσεις εκπαιδευτικών

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί

Θυμίζουμε ότι το σχολικό έτος 2022-2023 (αυτό που μας πέρασε δηλαδή) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 48.176 προσλήψεις αναπληρωτών στην επικράτεια. Δηλαδή υπάρχουν 48.000 λειτουργικά και οργανικά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα κενά αυτά είναι περίπου σταθερά τα τελευταία χρόνια καθώς και τις προηγούμενες χρονιές προσλαμβάνονται σταθερά 40-50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων για το σχολικό έτος 2023-2024 αναμένεται να ξεκινήσουν  μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου (πιθανόν την Τετάρτη 16 ή την Πέμπτη 17 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ) (https://opsyd.sch.gr/) και θα ενημερωθούν για την πρόσληψή τους από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.grκαθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metro
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
Ποιοι σταθμοί επηρεάζονται και το ωράριο λειτουργίας - Τα τελευταία δρομολόγια της ημέρας
Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 2 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου
δουκας
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Μήνυμα Δούκα προς Χαριλάου Τρικούπη: «Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι σε διαγραφές στελεχών»
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το χρονικό της ίδρυσης του νέου Υπουργείου Καινοτομίας και οι αντιδράσεις των υπαλλήλων
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης