xrimata misthoi
Aris Oikonomou SOOC
Ενας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κ.λπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο

Για αυξήσεις-κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί.

Όπως αναφέρουν -ενδεικτικά- οι Σύλλογοι Π.Ε Αμαρουσίου και N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, αλλά και η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Λήμνου σε κοινή τους ανακοίνωση και άλλοι σύλλογοι και ΕΛΜΕ, η «αύξηση» που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση είναι λίγο πάνω από τα 50€ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο άρα και για τους εκπαιδευτικούς και 15€ καθαρά για κάθε παιδί. Ή αλλιώς 1,8€ για κάθε Δ.Υ. και 0,5€ για κάθε παιδί την ημέρα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε πραγματική μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις αλλά δεν καλύπτουν ούτε το μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος «έτρεχε» πάνω από 10%

«Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κ.λπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά για τη στήριξη των εργαζομένων (επίσης π.χ. εκπαιδευτικοί) που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στον χώρο εργασίας επίσης για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτι ειδικά σε νησιωτικές περιοχές», τονίζεουν οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σεφέρης

Με μπόλικο θράσος αλλά και με μέγιστη κοροϊδία η κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο που θα φέρουν η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και θα αφορά το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση βαφτίζει το «κρέας ψάρι» όταν μιλά για «μέτρα «στήριξης» και για «αυξήσεις στους μισθούς» των Δ.Υ. ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μετά από μια 12ετία 3 σκληρών μνημονίων και τεράστιων περικοπών στους μισθούς, που εφάρμοσαν διαδοχικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ, οι «αυξήσεις» κοροϊδία που υπόσχεται όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες, αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών των τελευταίων χρόνων, αλλά ούτε αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει.

Με το μισθολόγιο που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024, η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί στο ακέραιο το μνημονιακό μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ (4354/2015) ενσωματώνοντας όλες τις περικοπές των 3 μνημονίων. Μονιμοποιεί όλες τις περικοπές που είχαν οι Δ.Υ. από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών συνεταίρων τους, δηλαδή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, την κλοπή ενός Μ.Κ. για τα έτη 2016-17, τη μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών και φόρων (ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, φυσικών προσώπων κ.τ.λ.) κλπ.

Η «αύξηση» που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση είναι λίγο πάνω από τα 50€ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο άρα και για τους εκπαιδευτικούς και 15€ καθαρά για κάθε παιδί. Ή αλλιώς 1,8€ για κάθε Δ.Υ. και 0,5€ για κάθε παιδί την ημέρα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε πραγματική μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις αλλά δεν καλύπτουν ούτε το μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος «έτρεχε» πάνω από 10%.

Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800€ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σε έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ και πάρε 600€ το χρόνο!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά για τη στήριξη των εργαζομένων, μέσα σε αυτούς και των εκπαιδευτικών, που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στον χώρο εργασίας για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτι με ενοίκια που παντού έχουν φτάσει στα ύψη και ανεβαίνουν (μια μικρή γκαρσονιέρα στις περιοχές μας, ανατολικές συνοικίες, ενοικιάζεται τουλάχιστον 400 ευρώ!).

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636€ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά για το 50% των Δημοσίων Υπαλλήλων από τα 600€ καθαρά που θα λάβουν τα 170€ θα τα επιστρέψει πίσω στην εφορία!!

Επίσης για τους χιλιάδες συμβασιούχους (όπως π.χ. αναπληρωτές που φτάνουν στο 35% των εκπαιδευτικών) που δουλεύουν για λίγους μήνες το χρόνο οι «αυξήσεις» αυτές θα είναι πολύ μικρότερες.

Η ΝΔ με τις «αυξήσεις» αυτές προσπαθεί να κρύψει την κοροϊδία που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους, αναμασώντας το παραμύθι «ότι αυτό μπορώ, αυτό έχω, αυτό δίνω...», κάνοντας πλάτες στα δις των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, στα δις των παντός είδους επιχορηγήσεων κλπ. Προσπαθεί να κρύψει ότι από το μπούκωμα που κάνει στους «επενδυτές», στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες κ.λπ. με την πολιτική της περισσεύουν (!!!) μόνο 50 ευρώ τον μήνα για τον εκπαιδευτικό και κάθε δημόσιο υπάλληλο.

Στοχεύοντας να προσδέσει ακόμα περισσότερο τους Δημοσίους Υπαλλήλους με τους στόχους του κεφαλαίου αφήνει να διαρρέει ότι θα προχωρήσει στη σύνδεση των μισθών με τη στοχοθεσία και την αντιδραστική αξιολόγηση, μέτρο που έχει ανακοινώσει ήδη η Υπουργός Εσωτερικών και ταυτόχρονα προχωρά στην προκλητική «αύξηση» του επιδόματος θέσης ευθύνης, κατά 30% ενισχύοντας κατά κύριο λόγο τα υψηλόβαθμα στελέχη που θα υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Τη στιγμή που ένας εργάτης καθαριότητας ξυπνάει από τα άγρια χαράματα για να καθαρίσει, ένας εκπαιδευτικός μορφώνει τα παιδιά μας κάτω από αντίξοες συνθήκες, ένας νοσηλευτής δουλεύει με εξοντωτικούς ρυθμούς θα δει «αύξηση» γύρω στα 50€ ενώ ένας Γενικός Διευθυντής Υπουργείου θα έχει αύξηση 300€ επιπλέον.

Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων και στο δημόσιο δεν καλύπτονται ούτε με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση επεκτείνει και για το επόμενο διάστημα.

Απέναντι στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία οργανώνουμε την πάλη μας και τον αγώνα τους με αιτήματα που θα δίνουν πραγματικές ανάσες στη ζωή μας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε «περίοδο χάριτος» στην κυβέρνηση! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση να αντιπαραθέσουμε τα δικό μας πλαίσιο πάλης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με βάση την πρόταση που έχουμε καταθέσει ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, που θα περιλαμβάνει τους όρους εργασίας και τις αποδοχές μας.

 • Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς μας.

 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 • Καμία σύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

 • Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.

 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016-2017 κατά την οποία είχε “παγώσει” η μισθολογική εξέλιξη.

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων εκπαιδευτικών εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

 • Επίδομα ενοικίου ύψους 300€ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους.

 • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Με περίσσιο θράσος και μέγιστη κοροϊδία η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομικών παρουσίασαν το νομοσχέδιο που θα φέρουν το επόμενο διάστημα και θα αφορά το μισθολόγιο των Δ. Υ.

Η κυβέρνηση βαφτίζοντας το «κρέας – ψάρι» μιλά για μέτρα «στήριξης» και για «αυξήσεις στους μισθούς» των Δ. Υ., ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μετά από μια 12ετία 3 σκληρών μνημονίων και τεράστιων περικοπών στους μισθούς, που εφάρμοσαν διαδοχικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. οι «αυξήσεις» - κοροϊδία που υπόσχεται όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες, αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών των τελευταίων χρόνων, αλλά ούτε αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν. Δ. από το 2024 θα χορηγηθούν αυξήσεις στους μισθούς των Δ. Υ. της τάξεως του 6% επί του μεικτού μισθού, δηλ. 4% περίπου επί των καθαρών αποδοχών μας.

Πρακτικά για την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης αυτό σημαίνει: α) Αύξηση 49 ευρώ ο καθένας ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας, β) αύξηση 22 ευρώ για ένα τέκνο (14 ευρώ επίδομα τέκνου + 8 ευρώ αφορολόγητο, γ) αύξηση 53 ευρώ για δύο ή τρία τέκνα (35 επίδομα τέκνου + 18 ευρώ αφορολόγητο), δ) αύξηση 70 – 80 ευρώ στο επίδομα θέσης Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων Εκπ/σης, ε) αύξηση 31 ευρώ στο επίδομα θέσης των Υποδιευθυντών Δημ. Σχολείων, στ) αύξηση 115 ευρώ στο επίδομα θέσης των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζ) αύξηση 0,05 λεπτών του ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα οδοιπορικά (από 0,15 σε 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο).

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ. Υ. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Με το μισθολόγιο που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024, η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί στο ακέραιο το μνημονιακό μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ (4354/2015), ενσωματώνοντας όλες τις περικοπές των 3 μνημονίων. Μονιμοποιεί όλες τις περικοπές που είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και των κυβερνητικών συνεταίρων τους, δηλαδή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, την κλοπή ενός Μ. Κ. για τα έτη 2016 - 2017, τις μειώσεις για τους ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας υπαλλήλους, τη μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών και φόρων (ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, φυσικών προσώπων κ.ά.) κ.λπ.

Οι «αυξήσεις» στους μισθούς των Δ. Υ., που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση, δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο την μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας κατά 42% εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε πραγματική μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά δεν καλύπτουν ούτε στο μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος «έτρεχε» πάνω από 10%.

Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κ.λπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά για τη στήριξη των εργαζομένων (επίσης π.χ. εκπαιδευτικοί) που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στον χώρο εργασίας επίσης για πολλά χιλιόμετρα ή να νοικιάζουν σπίτι ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά για το 50% των Δ. Υ. από τα 600 ευρώ καθαρά που θα λάβουν, τα 170 ευρώ θα τα επιστρέψει πίσω στην εφορία!

Επίσης για τους χιλιάδες συμβασιούχους (όπως π.χ. αναπληρωτές που φτάνουν στο 35% των εκπαιδευτικών) που δουλεύουν για λίγους μήνες το χρόνο οι «αυξήσεις» αυτές θα είναι πολύ μικρότερες.

Η κυβέρνηση με τις «αυξήσεις» αυτές προσπαθεί να κρύψει την κοροϊδία που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους, αναμασώντας το παραμύθι ότι «αυτό μπορώ, αυτό έχω, αυτό δίνω...», κάνοντας πλάτες στα δισ. των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, στα δισ. των παντός είδους επιχορηγήσεων κ.λπ. Προσπαθεί να κρύψει ότι από το μπούκωμα που κάνει στους «επενδυτές», στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες κ.λπ. με την πολιτική της περισσεύουν (!) μόνο 50 ευρώ το μήνα για τον εργαζόμενο δημόσιο υπάλληλο.

Στοχεύοντας να προσδέσει ακόμα περισσότερο τους Δ. Υ. με τους στόχους του κεφαλαίου, αφήνει να διαρρέει ότι θα προχωρήσει στη σύνδεση των μισθών με τη στοχοθεσία και την αντιδραστική αξιολόγηση, μέτρο που έχει ανακοινώσει ήδη η υπουργός Εσωτερικών και ταυτόχρονα προχωρά στην προκλητική «αύξηση» του επιδόματος θέσης ευθύνης, κατά 30% ενισχύοντας κατά κύριο λόγο τα υψηλόβαθμα στελέχη που θα υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Τη στιγμή που ένας εργάτης καθαριότητας ξυπνάει από τα άγρια χαράματα για να καθαρίσει, ένας εκπαιδευτικός μορφώνει τα παιδιά μας κάτω από αντίξοες συνθήκες, ένας νοσηλευτής δουλεύει με εξοντωτικούς ρυθμούς θα δει «αύξηση» γύρω στα 50 ευρώ, ένας γενικός διευθυντής υπουργείου θα έχει αύξηση 300 ευρώ επιπλέον.

Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων και στο Δημόσιο δεν καλύπτονται ούτε με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση επεκτείνει και για το επόμενο διάστημα.

Απέναντι στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία οργανώνουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας με αιτήματα που θα δίνουν πραγματικές ανάσες στη ζωή μας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε «περίοδο χάριτος» στην κυβέρνηση! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση να αντιπαραθέσουμε τα δικό μας πλαίσιο πάλης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας:

 • Αυξήσεις τώρα 30% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 • Μισθολογική προαγωγή για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας, κατάργηση της διάκρισης που υπάρχει στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΠΕ/ΤΕ και ΔΕ/ΥΕ.

 • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

 • Επέκταση, χωρίς καμία περικοπή των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παροχή των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

 • Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

 • Αύξηση των προσαυξήσεων για υπερωριακή εργασία και για εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες.

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών.

 • Αυτόματη Τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων με νομοθετική κατοχύρωση.

 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχε «παγώσει» η μισθολογική εξέλιξη.

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο.

 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική ή εκτός έδρας υπηρεσία.

 • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

 • Μέτρα στήριξης για τη στέγαση των Δ. Υ. – εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές.

 • Δωρεάν μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους στον τόπο υπηρεσίας τους.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που δεν επιτρέπουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο Δημόσιο.

Καλούμε την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε έκδοση σχετικής ανακοίνωσης για το περιεχόμενο των εξαγγελιών της κυβέρνησης περί δήθεν «αυξήσεων» στους μισθούς μας προβαίνοντας στη διοργάνωση καμπάνιας για την αναγκαιότητα της αύξησης των μισθών μας με διοργάνωση σχετικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών. Πρώτος αγωνιστικός σταθμός της καμπάνιας ο Νοέμβρης με διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα και διεκδίκηση καταβολής δώρου Χριστουγέννων. Η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να αποφασιστεί από τις Γ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων μας αλλά και των Δ. Σ. των ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) και της ΑΔΕΔΥ. Για όλα αυτά οφείλει άμεσα να προβεί στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης – απόφασης το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. διεκδικώντας την ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση του κλάδου μέσα από ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλαίσιο δράσης, διότι ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού και αγαπητού Συναδέλφου...
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα