Στα άκρα ο αυταρχισμός για την αξιολόγηση: Στο πειθαρχικό γιατί δεν ανάρτησαν κείμενα στην πλατφόρμα...
ΔΟΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας να επιβληθεί στα σχολεία μας.

Δεν έχει τέλος ο αυταρχισμός στελεχών της εκπαίδευσης προκειμένου να εφαρμόσουν την αξιολόγηση παρά την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών.

Στη Μεσσηνία, η τοπική διευθύντρια Π.Ε παρέπεμψε στο Πειθαρχικό δύο Νηπιαγωγούς, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το Υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα το Μάρτιο του 2022.

«Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς τη σχολική καθημερινότητα έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια της Διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας για την παραπομπή δύο προϊσταμένων νηπιαγωγών, μελών του Σ.Ε.Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Τονίζουμε πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας. Παρόλα αυτά δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών και διώκονται, όταν άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. δικαίωσαν αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το Υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα το Μάρτιο του 2022.

Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς τη σχολική καθημερινότητα έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

Και τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21 αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του Υπουργείου. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας να επιβληθεί στα σχολεία μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά τις εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης

των συναδελφισσών μας!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων