Στα άκρα ο αυταρχισμός για την αξιολόγηση: Στο πειθαρχικό γιατί δεν ανάρτησαν κείμενα στην πλατφόρμα...
ΔΟΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας να επιβληθεί στα σχολεία μας.

Δεν έχει τέλος ο αυταρχισμός στελεχών της εκπαίδευσης προκειμένου να εφαρμόσουν την αξιολόγηση παρά την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών.

Στη Μεσσηνία, η τοπική διευθύντρια Π.Ε παρέπεμψε στο Πειθαρχικό δύο Νηπιαγωγούς, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το Υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα το Μάρτιο του 2022.

«Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς τη σχολική καθημερινότητα έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια της Διευθύντριας Π.Ε. Μεσσηνίας για την παραπομπή δύο προϊσταμένων νηπιαγωγών, μελών του Σ.Ε.Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

Τονίζουμε πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας. Παρόλα αυτά δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών και διώκονται, όταν άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. δικαίωσαν αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το Υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα το Μάρτιο του 2022.

Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς τη σχολική καθημερινότητα έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

Και τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21 αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του Υπουργείου. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας να επιβληθεί στα σχολεία μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά τις εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης

των συναδελφισσών μας!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου
Πότε αλλάζει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση μέρα-μέρα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα
Καιρός Πάσχα 2026: Πότε αλλάζει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση μέρα-μέρα
Πότε αλλάζει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση μέρα-μέρα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα
ΙΡΑΝ
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη και πυραυλικά αντίποινα από το Ιράν
Η σύγκρουση φαίνεται να εισέρχεται σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, όπου η στρατιωτική κλιμάκωση συνδυάζεται με ακραία ρητορική και περιορισμένα...
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη και πυραυλικά αντίποινα από το Ιράν
Fuel Pass
Fuel Pass 2026: Αλλαγές στις αιτήσεις μετά το «κρασάρισμα» της πλατφόρμας – Με βάση το ΑΦΜ η υποβολή
Fuel Pass 2026: Στο gov η αίτηση με σειρά ΑΦΜ - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα Τρίτη για το Fuel Pass 2026
Fuel Pass 2026: Αλλαγές στις αιτήσεις μετά το «κρασάρισμα» της πλατφόρμας – Με βάση το ΑΦΜ η υποβολή