texniti_noimosyni
Οι νεότερες γενιές περιβάλλονται από ψηφιακά εργαλεία και οι ειδικοί λένε ότι είναι θέμα χρόνου να βυθιστούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη - Ειδικοί θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η Τεχνητή Νοημοσύνη να μπει στα σχολεία

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει το έργο των δασκάλων στα σχολεία, βοηθώντας ακόμα και στην κάλυψη των κενών θέσεων, εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας ότι  τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να μάθουν σε παιδιά να διαβάζουν μέσα σε 18 μήνες, μια διαδικασία που ως τώρα παίρνει χρόνια για να αγγίξει ένα ικανοποιητικό επίπεδο. 

Η τεχνητή νοημοσύνη «θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης, θα μειώσει δραματικά το κόστος, θα κάνει την εκπαίδευση πιο δίκαιη, θα δώσει στους ανθρώπους ευκαιρίες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και ενισχύοντας τη γνώση», εκτιμά η Σάρα Γκούο ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Conviction.

Ενώ εγκυμονούν κίνδυνοι από την ενσωμάτωση εργαλείων της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα στην τάξη, όπως η πιθανότητα αντιγραφής των μαθητών ή η παύση των δασκάλων από την εργασία τους, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Conviction Σάρα Γκουό, αναφέρει ότι είναι μεν πιθανό σενάριο αλλά παρατραβηγμένο.  

«Το ευρύτερο πλαίσιο του τι θα μπορούσε να σημαίνει η ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι ότι θα βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης, θα μειώσει δραματικά το κόστος, θα κάνει την εκπαίδευση πιο δίκαιη, θα δώσει στους ανθρώπους παγκόσμιες ευκαιρίες και θα αυξήσει την παραγωγικότητα και τη γνώση», δήλωσε η ίδια.

Τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης που υποστηρίζονται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, θα μπορούσαν να καθοδηγούν τους μαθητές, από την πρωτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης προσαρμόζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στα «μέτρα» του κάθε μαθητή. 

Πολλά παιδιά σήμερα δεν απολαμβάνουν μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία που να καλύπτει τις ανάγκες τους, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές, δήλωσε ο Ντάνι Κινγκ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Accredible, μιας πλατφόρμας ψηφιακής πιστοποίησης που συνεργάζεται με τη Google, το Χάρβαρντ, το MIT και τις εκδόσεις εκπαιδευτικών συγγραμμάτων McGraw Hill.

Οι εκπαιδευτικοί είναι συχνά τόσο καταπονημένοι που δεν έχουν αρκετό χρόνο για να ασχοληθούν με μεμονωμένους μαθητές, παρατηρεί ο Κινγκ. Ομως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καλύψει αυτό το κενό απαλλάσσοντας τους εκπαιδευτικούς από την κουραστική ρουτίνα.

«Μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης μπορεί να ανατεθεί σε τεχνολογικά συστήματα», εκτίμησε ο Κινγκ, προτείνοντας οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν πιο στοχευμένα τα παιδιά.

Αν οι μαθητές ασχοληθούν με τη διδακτέα ύλη μέσω μεθόδων που υποστηρίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη, ένας δάσκαλος θα μπορεί να επιβλέπει πολλές τάξεις ταυτόχρονα, επειδή οι μαθητές δεν θα χρειάζονται έναν δάσκαλο να στέκεται πάντα πάνω από το κεφάλι τους, δήλωσε ο Κινκ. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να το αυτοματοποιήσει αυτό».

«Με το Α.Ι., μπορείτε να μορφοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους τη διδακτέα ύλη και να δημιουργήσετε κουίζ μέσα σε λίγα λεπτά αντί να κοπιάζετε» σχολιάζει η Γκουό.

Επιπλέον, ένας δάσκαλος θα μπορεί να παρέχει εστιασμένη, αποτελεσματική βοήθεια στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τους τομείς και τα θέματα στα οποία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, λέει, ο Κινγκ.

Η συνήθης πρακτική των ιδιαίτερων μαθημάτων που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες «είναι απλά εξωφρενικά ακριβή», επιχειρηματολογεί η Γκουό, δίνοντας και μία οικονομική, κοινωνική διάσταση. 

Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην τάξη, η εξατομικευμένη βοήθεια θα καταστήσει την εκπαίδευση πιο δίκαιη, μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών με κενά. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να διευρύνουμε την πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και στη συνέχεια να ενισχύσουμε την απίστευτη δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί» καταλήγει.

Πηγή: CNBC

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ που είχαν εισέλθει παράνομα τα προηγούμενα 24ωρα στην...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριων που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024