υπουργειο Παιδείας
Εδώ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως έκανε με την Τράπεζα Θεμάτων...

Όπως είναι ήδη γνωστό με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Διορισμών Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστοποίησε ότι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., των 152.000 περίπου υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης, είναι πλέον διαθέσιμοι για προεπισκόπηση των στοιχείων τους. 
Επισήμανε παράλληλα, ότι η διαδικασία υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων και μεταφόρτωσης των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών στους ηλεκτρονικούς φακέλους  έχει ολοκληρωθεί, ήδη, από τις 03/04/2023 και ουδεμία δυνατότητα υφίσταται περί νέας υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων και μεταφόρτωσης δικαιολογητικών. 

Θυμίζουμε ότι με βάση τη διαδικασία αυτή θα εκδοθούν από το Α.Σ.Ε.Π. οι πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, βάσει των οποίων θα πραγματοποιούνται οι προσλήψεις/διορισμοί εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων της χώρας. 

Ωστόσο εδώ αρχίζουν τα προβλήματα όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ. Η Ομοσπονδία των καθηγητών επισημαίνει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται πως αν και είχαν αναρτήσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν για τη σχετική μοριοδότησή τους, αυτά τελικώς δεν εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα μετά την υποβολή της αίτησης. Αποδεικτικά για μεταπτυχιακά, διδακτορικά, οικογενειακή κατάσταση κ.α. «εξαφανίζονται» με αποτέλεσμα την αλλοίωση των μορίων και συνεπακόλουθα της τελικής κατάταξης στον πίνακα.

Η Ομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα το τεχνικό αυτό ζήτημα και να ξαναανοίξει την πλατφόρμα ώστε να καταχωρηθούν εκ νέου όσα έγγραφα κατέθεσαν οι συνάδελφοι και δεν εμφανίζονται στα τελικά αποτελέσματα

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σαν να μην έφτανε η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, στην οποία καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για την κατάρτιση νέων πινάκων για τις προσλήψεις.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τη σχετική μοριοδότησή τους, αυτά τελικώς δεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα μετά την υποβολή της αίτησης. Αποδεικτικά για μεταπτυχιακά, διδακτορικά, οικογενειακή κατάσταση κ.α. «εξαφανίζονται» με αποτέλεσμα την αλλοίωση των μορίων και συνεπακόλουθα της τελικής κατάταξης στον πίνακα.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να διορθώσει άμεσα το τεχνικό αυτό ζήτημα και να ξαναανοίξει την πλατφόρμα ώστε να καταχωρηθούν εκ νέου όσα έγγραφα κατέθεσαν οι συνάδελφοι και δεν εμφανίζονται στα τελικά αποτελέσματα. Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ότι τίθεται ζήτημα νομικής ισχύος των πινάκων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βρεφικό γάλα
Γαλλία: Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι δύο βρεφών μετά από ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος
Οι υγειονομικές αρχές διερευνούν πιθανή σχέση, ενώ οι εταιρείες μιλούν για προληπτικά μέτρα χωρίς αποδεδειγμένη αιτιώδη σύνδεση
Γαλλία: Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι δύο βρεφών μετά από ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος
υπολογιστές σε σχολείο
Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία η υποχρεωτική καθολική προσβασιμότητα στις ιστοσελίδες
Σε εφαρμογή το νέο ΦΕΚ για τα σχολικά site: Όλες οι αλλαγές που επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας
Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία η υποχρεωτική καθολική προσβασιμότητα στις ιστοσελίδες
κακοκαιρία
Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες με ισχυρές καταιγίδες – Δύσκολη Δευτέρα για την Αττική
Έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και ενισχυμένοι νοτιάδες από Κυριακή – Στο επίκεντρο η Αττική τη Δευτέρα
Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες με ισχυρές καταιγίδες – Δύσκολη Δευτέρα για την Αττική