opsyd2
ΟΠΣΥΔ - Ακούει κανείς; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των λαθών; Είναι δυνατόν τόσοι εκπαιδευτικοί να έκαναν το ίδιο λάθος;

Όπως είναι ήδη γνωστό οι ηλεκτρονικοί φάκελοι στο ΟΠΣΥΔ είναι πλέον διαθέσιμοι στους 152.000 υποψήφιους εκπαιδευτικούς-χρήστες για προεπισκόπηση των στοιχείων τους. 

Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν από το ΑΣΕΠ οι Πίνακες Κατάταξης βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Ωστόσο στη διάρκεια της προεπισκόπισης των στοιχείων συναντώνται πάρα πολλά παραδείγματα υποψηφίων εκπαιδευτικών που βλέπουν στον πίνακα του ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού) λάθος καταχωρίσεις ή και πολλές φορές μη καταχωρίσεις των μεταπτυχιακών τους, των πτυχίων Αγγλικών, ακόμη και των πιστοποιητικών τέκνων που πρέπει να φαίνονται για τη μοριοδότηση στους πίνακες του ΑΣΕΠ. 

Μέσα σε όλη αυτή την αγωνία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών έρχεται να προστεθεί και η ειρωνεία ή στην καλύτερη το αλαλούμ από διευθύνσεις εκπαίδευσης και Υπουργείο σχετικά με τις ευθύνες για τη διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης ζητάει να διορθωθούν τα λάθη στο ΟΠΣΥΔ και να μην πάει χαμένος κανένας κόπος και καμία θυσία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών εξαιτίας ενός ψηφιακού λάθους!

Η ανακοίνωση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΟΠΣΥΔ!

Κανένας κόπος και καμία θυσία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών δε θα πάει χαμένη εξαιτίας ενός ψηφιακού λάθους!

Τις τελευταίες μέρες συναντώνται πάρα πολλά παραδείγματα συναδέλφων συμβασιούχων που βλέπουν στον πίνακα του ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού) λάθος καταχωρίσεις ή και πολλές φορές μη καταχωρίσεις των μεταπτυχιακών τους, των πτυχίων Αγγλικών, ακόμη και των πιστοποιητικών τέκνων που πρέπει να φαίνονται για τη μοριοδότηση στους πίνακες του ΑΣΕΠ. 

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σημαία της το περιβόητο «ψηφιακό κράτος», φαίνεται για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι αποτελεσματικό για να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, την υπέρογκη φορολογία μας, να χάνουμε τα σπίτια μας από τους πλειστηριασμούς, αλλά όχι για να μπούνε απλά σε ένα πρόγραμμα αυτά που με κόπους και θυσίες έχουμε ακριβοπληρώσει για να αποκτήσουμε.

Μέσα σε όλη αυτή την αγωνία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών έρχεται να προστεθεί και η ειρωνεία ή στην καλύτερη το αλαλούμ από διευθύνσεις εκπαίδευσης και Υπουργείο σχετικά με τις ευθύνες για τη διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων.

Φτάνει πια! Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν το λογικό!

Να καταχωρηθούν σωστά από το κράτος όλα αυτά τα «προσόντα» που το ίδιο ζητά από αυτούς για να μπορούν να είναι στις λίστες του ΑΣΕΠ.
Κανένας συνάδελφος να μην αδικηθεί λόγω λάθους της πλατφόρμας ή του Υπουργείου!

Καλούμε τους συναδέλφους 
να ενημερώνουν άμεσα το σωματείο για τυχόν παραλείψεις και προβλήματα.
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5/2023, ώρα 1.30 μμ σε κινητοποίηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας να απαιτήσουμε άμεση επίλυση του προβλήματος. 

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για το ζήτημα.
Αργοστόλι 28/5/2023

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης
Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Μόλις παραιτήθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων τον αντικατέστησε η γυναίκατου
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Έθνος, η υπόθεση αποκτά και μια επιπλέον διάσταση που αφορά τη σύζυγο του κ. Λαζαρίδη, Αθανασία Κοτσαύτη. Τα...
Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Μόλις παραιτήθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων τον αντικατέστησε η γυναίκατου
tourismos
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας θεωρείται θέμα χρόνου, δεδομένου ότι η «υψηλή περίοδος» του προγράμματος κάνει πρεμιέρα την 1η Μαΐου, με στόχο την...
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Πικροδάφνη σε σχολείο
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
Η εγκύκλιος του ΕΟΔΥ που προκάλεσε την οργή των περιβαλλοντολόγων
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;