Thumbnail
Ειρωνεία και «πινγκ-πονγκ» ευθυνών λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί για τα σοβαρά λάθη σε καταχωρήσεις στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, καθώς ενώ οι ίδιοι ανήρτησαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τους, πιστοποιητικά επιμόρφωσης από σεμινάρια κ.α., τελικώς δεν καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα και έχασαν μόρια.

Μάλιστα, κάποιοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον ΟΠΣΥΔ, το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά το μόνο που συνέβη ήταν η μία υπηρεσία να ρίχνει «το μπαλάκι» των ευθυνών στην άλλη.

Ο εκπαιδευτικός Μανώλης Κ. κατήγγειλε στο alfavita.gr ότι ανήρτησε το μεταπτυχιακό του, αλλά δεν το συμπεριέλαβαν τελικά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και το μόνο που έλαβε ήταν… ειρωνεία.

«Όταν τηλεφώνησα στο Υπουργείο Παιδείας, η κοπέλα που απάντησε με αντιμετώπισε με ειρωνεία και μου είπε ότι δε γίνεται τίποτα πια. Της εξήγησα ότι εγώ έκανα κανονικά τη μεταφόρτωση και μάλιστα έχω γράψει τον αριθμό πρωτοκόλλου της αναγνώρισης και στο κουτάκι που είχε και μου απάντησε ότι με ακούει, αλλά δεν γίνεται τίποτα» είπε ο εκπαιδευτικός.

Η εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ06, Άννα Βασιάδη, έστειλε επιστολή απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας ότι επικοινώνησε με το τμήμα της Τεχνικής Υποστήριξης του ΟΠΣΥΔ, το οποίο την παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας. Από το υπουργείο Παιδείας της είπαν ότι «δεν είναι αρμόδιοι και πως θα ήταν καλύτερο να μιλήσω με τη Διεύθυνση, στην οποία υπάγομαι».

«Το έκανα και αυτό. Λύση δεν έχω βρει» πρόσθεσε.

«Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές έχουμε θυσιάσει τις ζωές μας  για να καταφέρουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα υπουργείο που δεν μάς σέβεται τελικά;» διερωτάται εύλογα στην επιστολή της.

«Τώρα, μου είπαν ότι το αρχείο μου είναι προβληματικό (κενό 0kb) και ότι το λάθος είναι δικό μου. Η Τεχνική Υπηρεσία τι κάνει αν δεν μπορεί να ελέγξει τα αρχεία; Και γιατί καταχώρησαν ένα προβληματικό αρχείο, αν ίσχυε κάτι τέτοιο; Πήρα έγκριση τότε ότι καταχωρήθηκε επιτυχώς. Επομένως, η ευθύνη είναι δική τους» καταλήγει.

Η επιστολή της εκπαιδευτικού στην Κεραμέως

Χαίρετε κύρια Υπουργέ.

 Ονομάζομαι Άννα Βασιάδη, είμαι εκπαιδευτικός αναπληρώτρια του κλάδου ΠΕ06.

Σήμερα, 23/05/20223, μπήκα στον ΟΠΣΥΔ για να ελέγξω τα στοιχεία μου. Μετά μεγάλης έκπληξης και απογοήτευσης είδα πως δεν έχει προσμετρηθεί ο μεταπτυχιακός μου τίτλος. Κρίνεται ως διεκπεραιωμένος αλλά το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στη μεταφόρτωση του αρχείου.

Επικοινώνησα με το τμήμα της Τεχνικής Υποστήριξης του ΟΠΣΥΔ και μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων, με παρέπεμψαν σε τηλέφωνα του υπουργείου σας. Τηλεφώνησα λοιπόν, αλλά και πάλι μού είπαν πώς δεν είναι αρμόδιοι και πως θα ήταν καλύτερο να μιλήσω με τη Διεύθυνση, στην οποία υπάγομαι. Το έκανα και αυτό.

Λύση δεν έχω βρει.

Μπορείτε να αντιληφθείτε πως είναι να προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου – όχι μόνο χάριν δικαίου- αλλά να κρίνεται το μέλλον σου, να αποδοκιμάζονται οι κόποι και οι θυσίες σου και να μην είναι εφικτό;

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές έχουμε θυσιάσει τις ζωές μας (και της οικογένειάς μας -είμαι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών), για να καταφέρουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα υπουργείο που δεν μάς σέβεται τελικά;

Την περίοδο που έπρεπε να γίνουν οι καταχωρήσεις, έκανα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ως όφειλα· είχα μεταφορτώσει το αρχείο, που πιστοποιεί τον μεταπτυχιακό μου τίτλο και το είχα ανεβάσει στο σύστημα ορθώς. Τώρα, μου είπαν ότι το αρχείο μου είναι προβληματικό (κενό 0kb) και ότι το λάθος είναι δικό μου. Η Τεχνική Υπηρεσία τι κάνει αν δεν μπορεί να ελέγξει τα αρχεία; Και γιατί καταχώρησαν ένα προβληματικό αρχείο, αν ίσχυε κάτι τέτοιο; Πήρα έγκριση τότε ότι καταχωρήθηκε επιτυχώς. Επομένως, η ευθύνη είναι δική τους.

Έχω καταθέσει τα προσόντα μου, έχω κοπιάσει γι αυτά, κρίνομαι από αυτά και δεν θα δεχθώ να μην διορθωθούν όλες οι αστοχίες και τα λάθη που μου τα στερούν.

Σας γνωστοποιώ επίσης, πως στη θέση μου, με τα ίδια ζητήματα βρίσκονται πολλοί εκπαιδευτικοί και ήδη έχουν γίνει καταγγελίες σε δημόσια μέσα επικοινωνίας.

Αναμένω την κατανόηση του προβλήματος καθώς και την επίλυση από μεριάς σας.

 Με εκτίμηση,

Άννα Βασιάδη.

ΠΕ06

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις τους
Πανελλήνιες 2023: Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις των θεμάτων από τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, στα θέματα που εξετάστηκαν οι...
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις τους
panellinies
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα, Σάββατο, στα ΕΠΑΛ
Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις σα μαθήματα Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ),...
Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα, Σάββατο, στα ΕΠΑΛ
kolomvia
Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά
Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία
Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα τα αγνοούμενα παιδιά