opsyd
Εκπαιδευτικοί αναρτούν τους τίτλους σπουδών τους στο σύστημα, αλλά δεν αποθηκεύονται και δεν προσμετρώνται – Καταγγελία για λάθη στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ

Πολλά λάθη διαπιστώνονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ από εκπαιδευτικούς που προχωρούν σε καταγγελίες στο alfavita.gr.

Όπως καταγγέλλει η πληροφορικός Πένυ Μαρινάκη, ανήρτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της και έλεγξε πολλές φορές μέχρι το κλείσιμο της πλατφόρμας ότι τα έχει ανεβάσει όλα σωστά.

Παρά ταύτα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα δεν προσμετρήθηκε το μεταπτυχιακό γιατί φαίνεται ότι δεν ανήρτησε κανένα αρχείο!

«Η ειδικότητά μου είναι πληροφορικός και είμαι πάνω από 1000% σίγουρη ότι ανέβασα τα αρχεία μου σωστά και το τσέκαρα επανειλημμένως. Προφανώς, η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ δεν λειτούργησε σωστά και για να συμβεί αυτό σε μένα, είμαι σίγουρη ότι θα έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους» επισημαίνει η εκπαιδευτικός.

Η Π. Μαρινάκη υποστηρίζει ότι το χειρότερο είναι ότι και ένσταση να κάνει για το συμβάν, δεν μπορεί να αποδείξει ότι ανήρτησε τα αρχεία και το σύστημα δεν τα αποθήκευσε τελικά.

«Θα μπορούσαν να στέλνουν κάποιο αποδεικτικό για το τι έχει ανεβάσει ο καθένας, ενώ τώρα δεν έχω καμία απόδειξη, οπότε και ένσταση να κάνω, δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα» επισημαίνει.

«Είναι πραγματικά ντροπή των υπευθύνων γιατί παίζουν με τον κόπο των  ανθρώπων και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη» καταλήγει στην καταγγελία της.

Ακόμη μια καταγγελία: «Να κοπιάζεις για τα προσόντα σου και να μην τα δικαιούσαι από τεχνικό πρόβλημα!»

Άλλη μια καταγγελία έφτασε στο alfavita.gr και αναφέρει το ίδιο πρόβλημα και εκφράζει την οργή των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ06, Άννα Βασιάδη, δεν εμφανίζεται το μεταπτυχιακό της, όταν μπήκε να ελέγξει τα στοιχεία της.

«Φαίνεται πως είναι διεκπεραιωμένο, αλλά όταν πατάς πάνω στις ενέργειες και λέει πως δεν υπάρχει μεταμορφωμένο αρχείο» υπογραμμίζει, ενώ διαβεβαιώνει ότι είχε μεταφορτώσει κανονικά το αρχείο και ότι το σύστημα εκείνη τη στιγμή της ανέφερε ότι ήταν επιτυχημένη η καταχώρησή της.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καθόλου αστείο να περιμένεις το άνοιγμα των φακέλων, να κοπιάζεις για τα προσόντα σου και να μην τα δικαιούσαι από τεχνικό πρόβλημα!» τονίζει.

«Μαύρες τρύπες» και σε επιδοτούμενα σεμινάρια και μοριοδότηση τέκνου

Από την πλευρά της και η εκπαιδευτικός Νίκη Γουλιού επισημαίνει στο alfavita.gr ότι εκτός από τα μεταπτυχιακά, λάθη στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ παρατηρήθηκαν και σε άλλα προσόντα, όπως σε επιδοτούμενα σεμινάρια και μοριοδοτηση τέκνου.

«Η προσωπική εμπειρία είναι ότι ενώ ανέβασα την οικογενειακή μου κατάσταση για μοριοδότηση τέκνου και το αρχείο μεταφορτώθηκε επιτυχώς, πήρα απάντηση ότι δεν μεταφορτώθηκε το αρχείο τελικά!! Άρα, χάνω και τα μόρια» συμπληρώνει.

Επίσης, η εκπαιδευτικός Αναστασία Ντούγια από τους κλάδους ΠΕ02 και Π07, διαπίστωσε ότι εμφανίζεται ως μη μεταφορτωμένο αρχείο που αφορά στην επιμόρφωση (Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής, διάρκειας 450 ωρών).

«Έλεγξα πολλές φορές αν έχουν αναρτηθεί σωστά όλα τα αρχεία και θυμάμαι ότι είχαν όλα μεταφορτωθεί» αναφέρει η εκπαιδευτικός στο alfavita.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης
Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για μαθητές ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη
Τα μαθήματα θα παραδίδονται εντελώς δωρεάν από εκπαιδευτικούς και θα καλύπτουν τόσο τα μαθήματα γενικής παιδείας (Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά)...
Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για μαθητές ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Σήμερα (07/12) η κλήρωση για τους ισοβαθμούντες της 13Κ/2021
Η κλήρωση θα γίνει στις 11:30 και αφορά ισοβαθμούντες υποψήφιους της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του κλάδου ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
ΑΣΕΠ: Σήμερα (07/12) η κλήρωση για τους ισοβαθμούντες της 13Κ/2021
υπουργείο Εσωτερικών
Λίστα με 600 φορείς για τους οποίους θα επιλεγούν διοικήσεις με τον νέο νόμο
Ειδικά για τα νοσοκομεία η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι μία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών
Λίστα με 600 φορείς για τους οποίους θα επιλεγούν διοικήσεις με τον νέο νόμο
7ο γυμνάσιο Χανίων
Απίθανα περιστατικά σε σχολείο παρουσία αστυνομίας- Φόβος των μαθητών από 15χρονο συμμαθητή τους
Αποτυχία της εισαγγελίας αλλά και του ΚΕΔΑΣΥ που δεν μπόρεσαν να βρουν μια σωστή λύση για να βοηθήσουν το παιδί
Απίθανα περιστατικά σε σχολείο παρουσία αστυνομίας- Φόβος των μαθητών από 15χρονο συμμαθητή τους