opsyd
Εκπαιδευτικοί αναρτούν τους τίτλους σπουδών τους στο σύστημα, αλλά δεν αποθηκεύονται και δεν προσμετρώνται – Καταγγελία για λάθη στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ

Πολλά λάθη διαπιστώνονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ από εκπαιδευτικούς που προχωρούν σε καταγγελίες στο alfavita.gr.

Όπως καταγγέλλει η πληροφορικός Πένυ Μαρινάκη, ανήρτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της και έλεγξε πολλές φορές μέχρι το κλείσιμο της πλατφόρμας ότι τα έχει ανεβάσει όλα σωστά.

Παρά ταύτα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα δεν προσμετρήθηκε το μεταπτυχιακό γιατί φαίνεται ότι δεν ανήρτησε κανένα αρχείο!

«Η ειδικότητά μου είναι πληροφορικός και είμαι πάνω από 1000% σίγουρη ότι ανέβασα τα αρχεία μου σωστά και το τσέκαρα επανειλημμένως. Προφανώς, η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ δεν λειτούργησε σωστά και για να συμβεί αυτό σε μένα, είμαι σίγουρη ότι θα έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους» επισημαίνει η εκπαιδευτικός.

Η Π. Μαρινάκη υποστηρίζει ότι το χειρότερο είναι ότι και ένσταση να κάνει για το συμβάν, δεν μπορεί να αποδείξει ότι ανήρτησε τα αρχεία και το σύστημα δεν τα αποθήκευσε τελικά.

«Θα μπορούσαν να στέλνουν κάποιο αποδεικτικό για το τι έχει ανεβάσει ο καθένας, ενώ τώρα δεν έχω καμία απόδειξη, οπότε και ένσταση να κάνω, δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα» επισημαίνει.

«Είναι πραγματικά ντροπή των υπευθύνων γιατί παίζουν με τον κόπο των  ανθρώπων και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη» καταλήγει στην καταγγελία της.

Ακόμη μια καταγγελία: «Να κοπιάζεις για τα προσόντα σου και να μην τα δικαιούσαι από τεχνικό πρόβλημα!»

Άλλη μια καταγγελία έφτασε στο alfavita.gr και αναφέρει το ίδιο πρόβλημα και εκφράζει την οργή των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ06, Άννα Βασιάδη, δεν εμφανίζεται το μεταπτυχιακό της, όταν μπήκε να ελέγξει τα στοιχεία της.

«Φαίνεται πως είναι διεκπεραιωμένο, αλλά όταν πατάς πάνω στις ενέργειες και λέει πως δεν υπάρχει μεταμορφωμένο αρχείο» υπογραμμίζει, ενώ διαβεβαιώνει ότι είχε μεταφορτώσει κανονικά το αρχείο και ότι το σύστημα εκείνη τη στιγμή της ανέφερε ότι ήταν επιτυχημένη η καταχώρησή της.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καθόλου αστείο να περιμένεις το άνοιγμα των φακέλων, να κοπιάζεις για τα προσόντα σου και να μην τα δικαιούσαι από τεχνικό πρόβλημα!» τονίζει.

«Μαύρες τρύπες» και σε επιδοτούμενα σεμινάρια και μοριοδότηση τέκνου

Από την πλευρά της και η εκπαιδευτικός Νίκη Γουλιού επισημαίνει στο alfavita.gr ότι εκτός από τα μεταπτυχιακά, λάθη στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ παρατηρήθηκαν και σε άλλα προσόντα, όπως σε επιδοτούμενα σεμινάρια και μοριοδοτηση τέκνου.

«Η προσωπική εμπειρία είναι ότι ενώ ανέβασα την οικογενειακή μου κατάσταση για μοριοδότηση τέκνου και το αρχείο μεταφορτώθηκε επιτυχώς, πήρα απάντηση ότι δεν μεταφορτώθηκε το αρχείο τελικά!! Άρα, χάνω και τα μόρια» συμπληρώνει.

Επίσης, η εκπαιδευτικός Αναστασία Ντούγια από τους κλάδους ΠΕ02 και Π07, διαπίστωσε ότι εμφανίζεται ως μη μεταφορτωμένο αρχείο που αφορά στην επιμόρφωση (Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής, διάρκειας 450 ωρών).

«Έλεγξα πολλές φορές αν έχουν αναρτηθεί σωστά όλα τα αρχεία και θυμάμαι ότι είχαν όλα μεταφορτωθεί» αναφέρει η εκπαιδευτικός στο alfavita.gr.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα
Αναπληρωτές: Σφάλματα στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ διοριστέων Εκπαιδευτικών
Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα, έτσι ώστε με ενιαίο τρόπο να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ανωτέρω λαθών και ασαφειών στην...
Αναπληρωτές: Σφάλματα στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ διοριστέων Εκπαιδευτικών