Thumbnail
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό Ελένη Παπασταύρου, η οποία διώκεται πειθαρχικά καθώς πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, εκδίδουν σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του του συλλόγου Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο Σωκράτης΄΄ που καταδικάζει ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών, κι άλλοι σύλλογοι όπως ο ΣΕΠΕ Σάμου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” εξέδωσαν ανάλογες ανακοινώσεις. Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Για το θέμα αυτό, οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν και κινητοποίηση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 14:00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης. 

Οι ανακοινώσεις

Καταδικάζουμε ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Μετά την εναντίωση της εκπαιδευτικού, Ελένης Παπασταύρου, που υπηρετεί στο 14ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να ανατρέπει μονομερώς τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, ακολούθησε αναφορά της διευθύντριας του σχολείου εις βάρος της για «αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά». Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού επιδεικνύοντας αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά και προσπάθεια τρομοκράτησης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλου» μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Για να μην αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 14:00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Chinese Premier Li Qiang bows before delivering his report during the opening session of the National People's Congress (NPC) in Beijing, Thursday, March 5, 2026. (AP Photo/Andy Wong)
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026
Το Πεκίνο ρίχνει 1,9 τρισ. γιουάν στη φαρέτρα του – Στο στόχαστρο η Ταϊβάν, ο κυβερνοπόλεμος και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις...
Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον "πολεμικό" προϋπολογισμό της για το 2026
Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα: Στη Βουλή η εργασιακή «ομηρία» των καθηγητών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Κραυγή αγωνίας για το μέλλον του ιστορικού ιδρύματος – Κυριακή Μάλαμα: «Απαράδεκτο καθεστώς ωρομισθίας για κορυφαίους δεξιοτέχνες»
Κ. Μάλαμα: Στη Βουλή η εργασιακή «ομηρία» των καθηγητών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης