kriton arsenis
1.500 παιδιά χωρίς φιλόλογο Ειδικής Αγωγής, ενώ τα κενά ήταν γνωστά από Σεπτέμβρη - «Έκτακτα κενά» λέει η Ζέττα Μακρή

Έκτακτα κενά χαρακτήρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή τα 442 κενά φιλολόγων Ειδικής Αγωγής, τα οποία παραμένουν ακάλυπτα στην παρούσα φάση τοποθετήσεων και αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό παιδιών με αναπηρία, ειδικές και γενικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αυτό υποστήριξε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς παραθέτοντας εντυπωσιακούς αριθμούς τοποθετήσεων, τη στιγμή που δεν κοινοποιεί τον αριθμό των αιτήσεων για κάλυψη και των πραγματικών κενών, που δεν βρίσκουν αντίκρισμα» επισημαίνει ο βουλευτής. 

Σύμφωνα με το σύλλογο Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής, κατά την Α΄ φάση προσλήψεων ζητήθηκαν 1.404 φιλόλογοι ΕΑΕ, ενώ προσελήφθησαν μόνο 869, με 535 θέσεις να παραμένουν κενές. Στη Β΄ φάση καλύφθηκαν 111 κενά, ενώ 424 κενά παρέμειναν ακάλυπτα. Κατά τη Γ΄ φάση προσλήψεων στην οποία συμπεριελήφθησαν και νέες γνωματεύσεις διαγνωστικών κέντρων, ζητήθηκαν 638 φιλόλογοι ΕΑΕ και προσελήφθησαν μόλις 196 με αποτέλεσμα 442 κενά να παραμένουν πάντα χωρίς κάλυψη. Συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική από τις 14 θέσεις παράλληλης στήριξης έχουν καλυφθεί μόλις οι 3 και από τα 4 κενά για Φιλολόγους ΕΑΕ έχει καλυφθεί μόνο το ένα.

«Από τις 18 Νοεμβρίου 2022 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη για τον κλάδο Φιλολόγων ΕΑΕ. Τη στιγμή μάλιστα που τα μισά τουλάχιστον τμήματα ένταξης της χώρας δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί, η κυβέρνηση ιδρύει νέα, και πάλι χωρίς στελέχωση! Τι είδους βοήθεια μπορεί να παρέχει ένας εκπαιδευτικός σε 3 ώρες παράλληλης στήριξης την εβδομάδα αντί για 11, που προβλέπουν οι διαγνώσεις; Πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα δύο και τρία παιδιά σε δύο και τρία διαφορετικά σχολεία; Γιατί οι επίσημες γνωματεύσεις των διαγνωστικών κέντρων δεν καλύπτονται όλες, όπως ορίζεται από το νόμο;» διερωτάται ο βουλευτής. 

«Η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση πολλές οικογένειες! Γονείς και εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι όσο περνάει ο χρόνος και τα παιδιά παραμένουν απλαισίωτα, η επιθυμία τους και η δυνατότητά τους για ισότιμη συμμετοχή στην τάξη μειώνονται ραγδαία, προοιωνίζοντας καθυστέρηση στις σπουδές τους και περιθωριοποίηση των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες στο σχολικό πλαίσιο και την κοινότητα» καταλήγει. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ανάγνωση στο σκοτάδι, μαθητής, φακός, βιβλίο
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
«Οι βιβλιοθήκες αποτελούν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους»
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
anoia.jpg
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας
Για την έρευνα συλλέχθηκαν πληροφορίες από μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, γενετικές αναλύσεις και δεδομένα παρατήρησης από χιλιάδες ασθενείς για...
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας