kriton arsenis
1.500 παιδιά χωρίς φιλόλογο Ειδικής Αγωγής, ενώ τα κενά ήταν γνωστά από Σεπτέμβρη - «Έκτακτα κενά» λέει η Ζέττα Μακρή

Έκτακτα κενά χαρακτήρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή τα 442 κενά φιλολόγων Ειδικής Αγωγής, τα οποία παραμένουν ακάλυπτα στην παρούσα φάση τοποθετήσεων και αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό παιδιών με αναπηρία, ειδικές και γενικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αυτό υποστήριξε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς παραθέτοντας εντυπωσιακούς αριθμούς τοποθετήσεων, τη στιγμή που δεν κοινοποιεί τον αριθμό των αιτήσεων για κάλυψη και των πραγματικών κενών, που δεν βρίσκουν αντίκρισμα» επισημαίνει ο βουλευτής. 

Σύμφωνα με το σύλλογο Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής, κατά την Α΄ φάση προσλήψεων ζητήθηκαν 1.404 φιλόλογοι ΕΑΕ, ενώ προσελήφθησαν μόνο 869, με 535 θέσεις να παραμένουν κενές. Στη Β΄ φάση καλύφθηκαν 111 κενά, ενώ 424 κενά παρέμειναν ακάλυπτα. Κατά τη Γ΄ φάση προσλήψεων στην οποία συμπεριελήφθησαν και νέες γνωματεύσεις διαγνωστικών κέντρων, ζητήθηκαν 638 φιλόλογοι ΕΑΕ και προσελήφθησαν μόλις 196 με αποτέλεσμα 442 κενά να παραμένουν πάντα χωρίς κάλυψη. Συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική από τις 14 θέσεις παράλληλης στήριξης έχουν καλυφθεί μόλις οι 3 και από τα 4 κενά για Φιλολόγους ΕΑΕ έχει καλυφθεί μόνο το ένα.

«Από τις 18 Νοεμβρίου 2022 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη για τον κλάδο Φιλολόγων ΕΑΕ. Τη στιγμή μάλιστα που τα μισά τουλάχιστον τμήματα ένταξης της χώρας δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί, η κυβέρνηση ιδρύει νέα, και πάλι χωρίς στελέχωση! Τι είδους βοήθεια μπορεί να παρέχει ένας εκπαιδευτικός σε 3 ώρες παράλληλης στήριξης την εβδομάδα αντί για 11, που προβλέπουν οι διαγνώσεις; Πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα δύο και τρία παιδιά σε δύο και τρία διαφορετικά σχολεία; Γιατί οι επίσημες γνωματεύσεις των διαγνωστικών κέντρων δεν καλύπτονται όλες, όπως ορίζεται από το νόμο;» διερωτάται ο βουλευτής. 

«Η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση πολλές οικογένειες! Γονείς και εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι όσο περνάει ο χρόνος και τα παιδιά παραμένουν απλαισίωτα, η επιθυμία τους και η δυνατότητά τους για ισότιμη συμμετοχή στην τάξη μειώνονται ραγδαία, προοιωνίζοντας καθυστέρηση στις σπουδές τους και περιθωριοποίηση των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες στο σχολικό πλαίσιο και την κοινότητα» καταλήγει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
Η παρατεταμένη χρήση ενός βρεγμένου μαγιό μπορεί να φαίνεται αβλαβής, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας διασκέδασης στην παραλία ή στην πισίνα
Βρεγμένο μαγιό: Οι κρυφοί κίνδυνοι και πώς να τους αποφύγετε
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο και, ταυτόχρονα, πολλές μικρές αλλαγές σε κάθε πτυχή της σχολικής...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιες αλλαγές θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση