Κρ.Αρσένης: Η Κεραμέως κρατάει σε ομηρία χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
«Θα βρει απέναντι της την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους όσους σκοπεύουν να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο για τα παιδιά όλης της κοινωνίας»

Μέχρι και στην παραβίαση της νομοθεσίας προχωρά η κ. Κεραμέως προκειμένου να επιβάλει την κατ’ επίφαση αξιολόγηση. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση με τον βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, αν και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε συνδυασμό με τον νόμο Κεραμέως 4823/21 προβλέπει τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά από τη διέλευση 26 μηνών εφόσον δεν υπάρχει αρνητική αξιολόγηση, η κ. Κεραμέως όχι μόνο δεν τους μονιμοποιεί αλλά απαιτεί από τους διευθυντές εκπαίδευσης να παρανομήσουν ανακαλώντας τις μονιμοποιήσεις που της “ξέφυγαν”.

Να σημειωθεί ότι όταν ο κ. Αρσένης ζήτησε από την υπουργό να αρνηθεί επίσημα στην ολομέλεια ότι η ίδια ζητά από τους διευθυντές να ανακαλέσουν τις πράξεις νομιμοποίησης, αυτή όμως δεν το έκανε.

Η υπουργός που στέλνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς όταν απεργούν και διεκδικούν, παραβιάζει η ίδια τον νόμο -και το γνωρίζει. Γιατί το κάνει αυτό;

Επειδή πάνω από τρία χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να επιβάλει την αξιολόγηση συναντώντας την αντίσταση των εκπαιδευτικών, και προσπαθεί να την ξεκινήσει από τους νεοδιόριστους, εκβιάζοντάς τους με τη μονιμοποίησή τους.

Η κ. Κεραμέως απάντησε ότι τη χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος με το ΜέΡΑ25, αναφερόμενη στην αξιολόγηση, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δε μονιμοποιούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί αφού δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους.

Η ίδια και η πολιτική της έχουν ηττηθεί και της είναι γνώριμο αυτό. Στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου θα βρει απέναντί της την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους όσους σκοπεύουν να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο για τα παιδιά όλης της κοινωνίας. Το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis.jpeg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός για τις εξετάσεις του Μαΐου 2024
Για υποψήφιους και για γονείς - Το ΚΠΓ είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο στην Ελλάδα καθώς και στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Οδηγός για τις εξετάσεις του Μαΐου 2024
ypaith
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι εγγραφές μαθητών σε νηπιαγωγεία και Α' Δημοτικού
Αναλυτικά τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής 
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι εγγραφές μαθητών σε νηπιαγωγεία και Α' Δημοτικού
ypoyrgeio paideias
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Σήμερα αρχίζει η εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης
Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν φέτος μετάθεση, καθώς βρίσκονται αρκετά χρόνια «εγκλωβισμένοι» σε σχολικές μονάδες εκτός τόπου...
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Σήμερα αρχίζει η εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης