μάθημα θρησκευτικών θρησκευτικά
Αποκλειστικό: Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ζητήσει από τις 14.11.2022 να αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας έγγραφο με τις απόψεις του. Όμως το υπουργείο δεν απάντησε ακόμα στο ΣτΕ

Το alfavita.gr αποκαλύπτει σήμερα μια ακόμα μεθόδευση της κ.Κεραμέως για το ζήτημα των Χριστιανών Ορθόδοξων μαθητών που ζητούν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών: Κωλυσιεργεί να αποστειλει στο ΣτΕ την άποψη του ΥΠΑΙΘ για το ζήτημα, σε μια προσπάθεια αναβολής της δίκης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου!

Οπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες η κ.Κεραμέως παρανομεί χωρίς καμία εξήγηση και συνέπεια, καθώς ΑΡΝΕΙΤΑΙ, σε αντίθεση με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο έχει καταδικάσει τη χώρα για το ζήτημα αυτό μετά από προσφυγή πολιτών, να θεσπίσει διάταξη για απαλλαγή με απλή επικληση λόγων συνείδησης για όλους τους μαθητές.

Αυθαίρετα, στερεί το δικαίωμα απαλλαγής από τους γονείς που δεν επιθυμούν το παιδί τους να διδάσκεται ένα μάθημα που έχει κατηχητικό χαρακτήρα. Περυσι τον Σεπτέμβριο «έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια» τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και δεν επέτρεψε την απαλλαγή Χριστιανών Ορθόδοξων μαθητών από το μάθημα με επίκληση «λόγων συνείδησης», όπως γνωμοδότησε η Αρχή ότι πρέπει να γίνει...

Εξέδωσε μάλιστα και σχετική απόφαση που προβλέπει ότι  μόνο οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας στην οποία θα αναφέρεται το εξής: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο λοιπόν,  αυτή η υπουργική απόφαση προσβλήθηκε από γονείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας που όρισε την δίκη για τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Ομως, παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ζητήσει από τις 14.11.2022 να αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας έγγραφο με τις απόψεις του, το υπουργείο δεν απαντά στο ΣτΕ. Το ΣτΕ έστειλε υπομνηστικά στις 4 Ιανουαρίου και στις 20 Ιανουαρίου αλλά το υπουργείο ακόμα και σήμερα κωλυσιεργεί!

Γιατί; Ελπίζει να αναβάλλει τη δίκη και να γλιτώσει για μια ακόμα φορά την καταδίκη, ώστε να σύρει την παράνομη απαγόρευση μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Μένει να δούμε αν το ανώτατο δικαστήριο θα λάβει την απάντηση που ζητά μέχρι την ημερομηνία της δίκης.

Τι λέει ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος κ.Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος χειρίζεται τη συγκεκριμένη και έχει χειριστεί πολλές ανάλογες υποθέσεις -και κερδίσει αντίστοιχες δίκες- για τα Θρησκευτικά, δήλωσε στο alfavita.gr:

«Είναι γνωστό ότι η Υπουργός Παιδείας συνειδητά φέτος αποφάσισε να παρακάμψει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που γνωμοδότησε για μια διαδικασία απαλλαγής από τα θρησκευτικά χωρίς φακέλωμα της θρησκευτικής συνείδησης. Η υπουργός επέλεξε να εκδώσει μια υπουργική απόφαση που επιβάλλει στους γονείς να δηλώνουν για ποιο λόγο ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου όμως αυτή η υπουργική απόφαση προσβλήθηκε από γονείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας που όρισε την δίκη για τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Προκειμένου να αποφασίσει σύντομα, ώστε στη νέα σχολική χρόνια να έχει λυθεί το θέμα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ζητήσει από τις 14.11.2022 να αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας έγγραφο με τις απόψεις του. Όμως το υπουργείο δεν απαντά στο ΣτΕ. Το ΣτΕ έστειλε υπομνηστικά στις 4 Ιανουαρίου και στις 20 Ιανουαρίου αλλά το υπουργείο κωλυσιεργεί.

Εάν αυτή την εβδομάδα το υπουργείο δεν στείλει τις απόψεις, το ΣτΕ είναι υποχρεωμένο να αναβάλει την συζήτηση της υπόθεσης. Ώστε να αργήσει να εκδοθεί και η απόφαση και να συνεχίσει και τη νέα σχολική χρόνια το υπουργείο να παρανομεί»

Και όλα αυτα τη στιγμή που η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει γνωμοδοτήσει για το απαράδεκτο των προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων, που στερούν το δικαίωμα της απαλλαγής από τους μαθητές που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Προφανώς, η πολιτική «πελατεία» στην οποία ελπίζει η κ.Κεραμέως προκειμένου να επανεκλεγεί, είναι πολυτιμότερη για την ίδια...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Θρίλερ στον αέρα: Άρπαξε φωτιά ο κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση
Η πτήση από το Κουίνσταουν προς τη Μελβούρνη παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα κατά την απογείωση
Θρίλερ στον αέρα: Άρπαξε φωτιά ο κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση