Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ πέταξαν καπνογόνα
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας έριξαν καπνογόνο μέσα στις σχολικές αίθουσες

Ένταση σημειώθηκε χθες, Πέμπτη12 Ιανουαρίου, στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, περισσότεροι από δέκα μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή στο σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών τους – μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον εκπαιδευτικό.

Επίσης, μαθητές άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με το σχολείο να… «κατακοκκινίζει» και η ατμόσφαιρα να μοιάζει «πολεμική».

Μάλιστα, κάποιο μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Τι ισχυρίζεται η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, από τις διευθύνσεις των σχολείων. «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία», είπε.

Στο ερώτημα εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κυρία Πιερρή απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων» και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διασώστες
Ταΰγετος: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους ορειβάτες – Δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το ελικόπτερο
Δύσκολη η πρόσβαση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, επίγειες δυνάμεις και drone επιχειρούν στον Προφήτη Ηλία
Ταΰγετος: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους ορειβάτες – Δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το ελικόπτερο
αγρότες
Κοινό μέτωπο αγροτών – εργατών: 200 συνδικαλιστές προτείνουν 24ωρη απεργία
Κάλεσμα για παλλαϊκό αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, την κυβερνητική πολιτική και τις αυξήσεις σε ρεύμα και νερό
Κοινό μέτωπο αγροτών – εργατών: 200 συνδικαλιστές προτείνουν 24ωρη απεργία