ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΥΤΙΑΣ
«Το φοιτητικό επίδομα από 1.000 ευρώ το πήγαμε στα 1.500 για όλους τους δικαιούχους και στα 2.000 σε όσους συγκατοικούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Η συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΙ

Το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ για την συνέντευξη

Διευκρινίσεις για το φοιτητικό επίδομα και τους δικαιούχος έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υποστηρίζοντας πως ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ για το 202 από 40 εκατομμύρια που ήταν το 2021 και 72 εκατομμύρια το 2022.

«Το φοιτητικό επίδομα από 1000 ευρώ το πήγαμε στα 1.500 για όλους τους δικαιούχους και στα 2.000 σε όσους συγκατοικούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. 

«Πρόκειται για σημαντικές παροχές υπέρ της οικογένειες και υπέρ των φοιτητών» διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως και υπενθύμισε πως πριν από ένα χρόνο το υπουργείο με μια  ειδική ρύθμιση που έκανε, οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αυξήθηκε το όριο στους δικαιούχους και από 30.000 που ήταν το εισόδημα  ανέβηκε στα 40.000».

Παράλληλα η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε πως η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού επιδόματος θα ανοίξει το 2023 για να καταθέσουν τα πιστοποιητικά και να καταβληθεί το ποσό όπως είπε αναδρομικά, διότι το επίδομα που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι για την περσινή χρονιά.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα από το δημόσιο σχολείο να καλυφθούν παροχές που μέχρι σήμερα έπρεπε να τις πληρώνει ο γονιός.
Τόνισε δε πως θα δοθούν διαδραστικοί πίνακες τη φετινή σχολική χρονιά οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε δημόσια λύκεια, γυμνάσια και στην πέμπτη και έκτη δημοτικού. 

24.700 διορισμοί τα τελευταία δύο χρόνια

Σχετικά με το ζήτημα των διορισμών των καθηγητών, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως γίνανε 24.700 διορισμοί τα τελευταία δύο χρόνια για την εκπαίδευση
«Κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε από την έννοια του στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Θέλουμε το προσωπικό μας να έχει ένα σταθερό δεσμό με τα παιδιά» είπε. 

Εκλογές

Ερωτηθείσα από τον Γιώργο Αυτιά για το πότε θα γίνουν εκλογές η κυρία Κεραμέως είπε: «Ένας άνθρωπος υπάρχει που έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ξέρει να ζυγίζει τα δεδομένα προκειμένου να προφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Είπε από την αρχή ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και έγινε πράξη. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε εκλογές μετά την Άνοιξη»

Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Γιατί τέτοια αδικία! Γιατί;

Όλοι βολεύονται εκτός από εκείνον που εδώ και χρόνια λιώνει από τα χαράματα να τους βγάλει κυβέρνηση περιμένοντας κι αυτός το ιστορικό νεύμα να μπει στο ψηφοδέλτιο και όμως τον έχουν αφήσει ακόμα εκεί να πλημμυρίζει τα στούντιο με σάλια. 

Αναφορικά με όσα είπε η υπουργός Παιδείας να το ξαναπούμε: Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει για την εκπαίδευση και το "μεταρρυθμιστικό έργο" της δεν μπορούν παρά να φωτίσουν το μαύρο φόντο ενός εκπαιδευτικού σώματος λαβωμένου περισσότερο από ποτέ από τη φτώχεια, τις περικοπές, την ιδιωτικοποίηση και το βάθεμα της αμάθειας.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια