εκλογές ΕΛΜΕ
«Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε για τον ενταφιασμό των γραφειοκρατών και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων.  Δε θα τους αφήσουμε να μας τσακίσουν, η αναμέτρηση δεν τελείωσε, μπορούμε να τους νικήσουμε!»

Οι εκλογές της Δευτέρας 19/12 στην ΕΛΜΕ Πειραιά είναι απλά μια ευκαιρία για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου ψηφίζοντας και στηρίζοντας την ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Ψήφος μάχης και όχι ανάθεσης! Δεν είναι ανάγκη να πιστέψεις κάθε εκπρόσωπο των παρατάξεων του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάθε «αριστερό» τυχοδιώκτη, αγύρτη και απατεώνα που προσπαθεί να σε ξεγελάσει ξεφτιλίζοντας τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Μην ακούς τι λένε, μόνο. Πρόσεξε περισσότερο τι κάνουν!

Για μια ακόμα χρονιά τον μύθο της αγωνιστικής ΕΛΜΕ Πειραιά κατέρριψε η απόφαση των «καλών ενιαίων κειμένων» για κάθε άξονα στα σχέδια δράσης που σημαίνει τον συμβιβασμό και την υποταγή στις διαδικασίες αξιολόγησης. Η πρόταση του ΠΑΜΕ για τα «ενιαία κείμενα»  σε κατεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝΕΚ πλειοψήφησε πέρισυ και αποτελεί «οδηγό» και για τη φετινή χρονιά λόγω αδυναμίας σύγκλησης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. Εμείς το δηλώνουμε στο δίλημμα ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είμαστε με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην αξιολόγηση και την εκπαιδευτική πολιτική.  Η 2η έδρα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ έπαιξε σημαντικό ρόλο  σε μια σειρά θετικών αποφάσεων και κινητοποιήσεων στην ΕΛΜΕ Πειραιά και κυρίως στην απόσυρση των διώξεων που το τελευταίο διάστημα αποτέλεσαν καθημερινότητα. Και αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη μ επολλαπλά συμπεράσματα. Ωστόσο οι συσχετισμοί δυνάμεων δε βοηθούν στην κατεύθυνση οργάνωσης του κλάδου και συγκρότησης του απαραίτητου αγώνα. Η ηγεσία ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, συνυπεύθυνη με ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ για την αποσυγκρότηση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και με μια λογική «συνεννοήσης» - διαλόγου με τον αντίπαλο, μοιάζει όλο και περισσότερο με… ΣΥΡΙΖΑ: «υπεύθυνες» προτάσεις και σχέδια νόμου στη βουλή, όχι «ακραία», αλλά πολλά και προεκλογικά αιτήματα και «αγώνες».

Που κατά βάθος έγιναν σαν ένα είδος υπηρέται των Ρωμαίων

(Κ. Π. Καβάφης)

Ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) αποτελεί το δούρειο ίππο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδικαλιστικής, κυβερνητικής και κρατικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των αποσπασματικών και χωρίς προετοιμασία απεργιών.  Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) λειτουργούν ως στυλοβάτες των αντιλαϊκών μέτρων, είτε συναινώντας ανοιχτά στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε υπονομεύοντας τους αγώνες.

Μην κατηγορείς το σκοτάδι! Άναψε το φως!

Ψηφίζουμε - στηρίζουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τώρα είναι η ώρα να βαδίσουμε στον δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της κυβερνητικής πολιτικής που οικοδομεί τον νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Απέναντι στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που επιβάλλουν μια πρωτοφανή -για τα συνδικαλιστικά χρονικά- γραμμή υποταγής και συνθηκολόγησης, να ορθώσουμε έναν ατίθασο τοίχο, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος ικανού να δίνει μάχες και να αντιστέκεται  στην πολιτική της μείωσης των μισθών, της λιτότητας που αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής κόλασης που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Το εκπαιδευτικό, αλλά και συνολικά το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του αντισυνδικαλιστικού ν. Χατζηδάκη. Για την ανατροπή του Νόμου Χατζηδάκη που βγάζει στην παρανομία τα σωματεία, την απεργία και την αντίσταση. Για την ανατροπή της εκπαιδευτικής πολιτικής που γκρεμίζει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο και οικοδομεί το σχολείο της αξιολόγησης - χειραγώγησης – κατηγοριοποίησης και των ταξικών φραγμών!

Σήμερα, που η βαρβαρότητα επελαύνει πάνω από τις ζωές μας, οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε τις μαζικές διαδικασίες, να συζητήσουμε και να δράσουμε, να πάρουμε τη υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Γιατί τα σωματεία και τα συνδικάτα «ανασαίνουν» και ζουν, μόνο με την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων, όταν αυτοί αποφασίσουν να δράσουν κι όχι να αναθέσουν. Για να πάρουν οριστικό διαζύγιο με τον κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τον επαγγελματικό συνδικαλισμό της υποταγής, που ζει στα υπουργικά γραφεία κι αγνοεί τις αγωνίες και τους αγώνες της μαχόμενης εκπαίδευσης και να πρωτοστατήσουν στην άμεση δημοκρατική οργάνωση της αντίστασης και των αγώνων ανατροπής.

Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε για τον ενταφιασμό των γραφειοκρατών και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων.  Δε θα τους αφήσουμε να μας τσακίσουν, η αναμέτρηση δεν τελείωσε, μπορούμε να τους νικήσουμε!

«Το ζήτημα πια έχει τεθεί.

Ή θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε ή θα υψώσουμε άλλον πύργο, ατίθασο απέναντί τους»

Μ. Κατσαρός (Κατά Σαδδουκαίων)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα