epekesiriza
Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ακύρωση μονιμοποιήσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με την ακύρωση μονιμοποιήσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Η ανακοίνωση που έκανε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή, χαρακτηρίζεται «ως ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα σε βάρος χιλιάδων νεοδιόριστων, δόκιμων εκπαιδευτικών».

«Η πολυπόθητη μονιμοποίηση δεν έρχεται, γιατί η επί της παιδείας υπουργός της κυβέρνησης των αρίστων αποφάσισε εμμονικά να στηριχτεί όχι στο νόμο 4589/2019 που ισχύει και επιτάσσει τη μονιμοποίησή τους αλλά στο νόμο 4823/2021, που όμως δεν έχει εφαρμοστεί στο σκέλος που αφορά την αξιολόγηση των νεοδιοριζομένων.  Το απόλυτο αλαλούμ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η Ν. Κεραμέως «που τόσο κόπτεται για την εφαρμογή ενός ακραίου συστήματος ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να τηρήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης εντός της προβλεπόμενης διετίας που όριζαν οι δικές της νομοθετικές ρυθμίσεις».

Επιπροσθέτως στην ανακοίνωση, τίθεται το ερώτημα αναφορικά με το ποιες θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες για κάποιον «που σέρνει πίσω από το προεκλογικό του άρμα χιλιάδες δόκιμους εκπαιδευτικούς, θύματα μιας ακατανόητης και απάνθρωπης ομηρείας»;

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Χωρίς μόνιμο διορισμό χιλιάδες... "νεοδιορισθέντες" εκπαιδευτικοί

Θα μπορούσε να είναι αντικείμενο σάτιρας των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων, αν δεν ήταν κυρίως ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα σε βάρος χιλιάδων νεοδιόριστων, δόκιμων εκπαιδευτικών.

Και όμως, δεν είναι ούτε νεοδιόριστοι ούτε δόκιμοι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν εφέτος διετία από το διορισμό τους και ανέμεναν ευλόγως τη μονιμοποίησή τους. Στη συντριπτική πλειονότητά τους υπηρετούν επί πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση αναπλήρωσης ή ωρομισθίας, που εκπνέει με τη λήξη κάθε σχολικού έτους.

Αλλά η πολυπόθητη μονιμοποίηση δεν έρχεται, γιατί η επί της παιδείας υπουργός της κυβέρνησης των αρίστων αποφάσισε εμμονικά να στηριχτεί όχι στο νόμο 4589/2019 που ισχύει και επιτάσσει τη μονιμοποίησή τους αλλά στο νόμο 4823/2021, που όμως δεν έχει εφαρμοστεί στο σκέλος που αφορά την αξιολόγηση των νεοδιοριζομένων.  Το απόλυτο αλαλούμ!  

Η κ. Κεραμέως, που τόσο κόπτεται για την εφαρμογή ενός ακραίου συστήματος ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να τηρήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης εντός της προβλεπόμενης διετίας που όριζαν οι δικές της νομοθετικές ρυθμίσεις. Και όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που επιβάλλει ο νόμος, προτάσσοντας την υποχρέωση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Μια υποχρέωση που με ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι δυνατόν να πραγματωθεί.

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Για την "αρίστη" των υπουργών είναι πολύ απλό: Αναβάλλεται η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ενόψει της οψέποτε αξιολόγησής τους και όσες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδοθεί νομίμως ως τώρα κατ` εφαρμογή του ν.4589 πρέπει να ανακληθούν.

Και το επιμύθιο: Εύλογα τιμωρείται από το νόμο ένας πολίτης αν δέσει κάποιο συμπαθές τετράποδο στο όχημά του και το σύρει βάναυσα στους δρόμους. Εξίσου εύλογη όμως είναι και η απορία μας ποιες θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες για κάποιον που σέρνει πίσω από το προεκλογικό του άρμα χιλιάδες δόκιμους εκπαιδευτικούς, θύματα μιας ακατανόητης και απάνθρωπης ομηρείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μνημονιο
Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Πυροσβεστική Ακαδημία
«Η σύνδεση της πανεπιστημιακής γνώσης με τις επιχειρησιακές ανάγκες της Πολιτείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και ενισχύει τη...
Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Πυροσβεστική Ακαδημία
pencil_foto_education.jpg
Εκπαιδευτικοί: Θεσσαλονίκης: «Μαζική διαμαρτυρία για τον αυταρχισμό στη ΔΔΕ Αν.Θεσσαλονίκης»
Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν παραίτηση της Διεύθυνσης και απαντήσεις για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Εκπαιδευτικοί: Θεσσαλονίκης: «Μαζική διαμαρτυρία για τον αυταρχισμό στη ΔΔΕ Αν.Θεσσαλονίκης»
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: Έρχεται η πλατφόρμα εξατομικευμένου προσανατολισμού για μαθητές
ΕΟΠΠΕΠ: Τεστ δεξιοτήτων και online συνεδρίες με συμβούλους για Γυμνάσιο και Λύκειο – Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή
ΕΟΠΠΕΠ: Έρχεται η πλατφόρμα εξατομικευμένου προσανατολισμού για μαθητές