υππαιδείας
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των 815 αναπληρωτών που προσλαμβάνονται στα πλαίσια της Δ΄ φάσης προσλήψεων στη Γενική Εκπαίδευση

Aνακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο της Δ' φάσης προσλήψεων στη Γενική Εκπαίδευση. Σημειώνεται πως στα 811 ονόματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανακοινώθηκαν και 4 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Αναλυτικά

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

193 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

618 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 4 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 2 έως και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, πλην των προσλαμβανομένων στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας οι οποίοι θα ενημερωθούν για την προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes  όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Προσλήψεις Γενικής ΔΕ 

Προσλήψεις Γενικής ΠΕ

Κόπτσης: Το σύστημα "έτρεξε" για 1.100 προσλήψεις αναπληρωτών αλλά βρήκε περίπου 800

Πάνω από 1.100 "έτρεξε" το σύστημα ωστόσο τελικά βρήκε μόνο περίπου 800 όπως δήλωσε στο alfavita.gr ο γ.γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης. 

Την ίδια περίοδο ή λίγες μέρες αργότερα, θα προχωρήσει η νέα φάση προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή όπου τα κενά παραμένουν εκρηκτικά.

Και όλα αυτά ενώ ήδη γίνεται αισθητή η ανάσα του Δεκεμβρίου που φτάνει και  ενώ ολοκληρώθηκε η Γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Έτσι ενώ απομένουν πλέον λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων πολλοί μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, περιμένουν καρτερικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς την πολυπόθητη υποστήριξη και ικανοποίηση/κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει η Αλεξάνδρα Κούση, η κάλυψη των αναγκών στη Δευτέροβάθμια Εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και επιτακτική, όταν οι ανάγκες αφορούν τόσο σε Παράλληλη Στήριξη (ΠΣ) και Τμήματα Ένταξης (ΤΕ), όσο και σε ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ, ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΕΕΕΚ). Ιδιαίτερα δε όσον αφορά την ΠΣ οι επιπτώσεις είναι εξαιρετικά οδυνηρές για τις οικογένειες των εν λόγω μαθητών, καθώς αναγκάζονται να επωμίζονται οι ίδιες το δυσβάσταχτο κόστος της ιδιωτικής ΠΣ, γεγονός που υπονομεύει το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση. 

Να δώσουμε ένα παράδειγμα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Μόνο στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Ανατολικής Αττικής, στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν 130 κενά (!) και ο Νοέμβριος βρίσκει τα σχολεία χωρίς κάλυψη βασικών δομών εκπαίδευσης! 

Αναλυτικά: 25 κενά σε τμήματα ένταξης σε Δημοτικά στην Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

22 κενά σε τμήματα ένταξης σε Δημοτικά στην Β΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

2 κενά σε τμήματα ένταξης σε Νηπιαγωγεία στην Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

1 κενό  σε τμήμα ένταξης σε Νηπιαγωγεία στην Β΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

1 κενό σε ειδικό Νηπιαγωγείο στην Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

30 κενά σε βοηθ. προσωπικό/λογοθεραπευτές/ψυχολόγους/εργοθεραπευτές/σχ.νοσηλευτές /κοιν. Λειτουργούς

Δεκάδες κενά παράλληλης στήριξης!

Με τις προσλήψεις Γ ΄Φάσης το ΥΠΑΙΘ  δεν καλύπτει ούτε τα κενά που ζητά η Δ/νση, τα οποία δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των πραγματικών αναγκών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στον ΟΠΣΥΔ  για τη Γ΄ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (21/10/22) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ  από το ΥΠΑΙΘ!

ekpaideutika_kena

Ιωάννινα: Πάνω από 40 κενά μόνο στην Παράλληλη

Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις αναπληρωτών την προηγούμενη βδομάδα, τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό Ιωαννίνων είναι περισσότερα από 40 (μόνο στην Παράλληλη Στήριξη), ενώ στη Δευτεροβάθμια, τα Τμήματα Ένταξης ακόμη περιμένουν εκπαιδευτικούς.

Προσλήψεις Ειδικής Αγωγής  Γ' φάσης: Καλύφθηκε μόλις 30,72% των αναγκών σε Φιλόλογους...

Θλιβερά είναι τα αποτελέσματα της αποτίμησης της Γ' φάσης προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, καθώς σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ε.Α καλύφθηκε ποσοστό μόλις 30,72% των αναγκών σε Φιλόλογους...

Ενδεικτική της κατάστασης, όπως αποτυπώνεται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα, είναι η περίπτωση της περιφέρειας της Αττικής, αφού οι ΔΙΔΕ καταχώρησαν στον ΟΠΣΥΔ την ανάγκη 258 προσλήψεων, ενώ το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε μόλις 65.

Για το ζήτημα της προβληματικής κάλυψης των κενών σε πολύ μικρά ποσοστά, οι Φιλόλογοι απέστειλαν επιστολή στο ΥΠΑΙΘ με την οποία καταγράφουν την κατάσταση. Στην επιστολή χαρακτηρίζουν επίσης  αδιανόητο να απέχουμε πλέον λιγότερο από ένα μήνα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και να υπάρχουν ΠΑΙΔΙΑ τα οποία ακόμη δεν έχουν λάβει τη στήριξη που δικαιούνται σύμφωνα με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις των Κέντρων Διεπιστημονικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γιατρός, μάσκα
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
O Δήμος Αθηναίων δίνει αυτόν τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες...
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΑ
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση και ένα κατάμεστο στάδιο
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
πάγος
«Άμορφος πάγος»: Δημιουργήθηκε νέο είδος πάγου που μπορεί να υπάρχει σε μακρινά άστρα
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πάγος MDA, που μοιάζει με λεπτή λευκή σκόνη, μπορεί να υπάρχει μέσα σε παγωμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου
«Άμορφος πάγος»: Δημιουργήθηκε νέο είδος πάγου που μπορεί να υπάρχει σε μακρινά άστρα