ekloges
«Στις 5 Νοέμβρη καμία συμμετοχή στις εκλογές-παρωδία - Καμία νομιμοποίηση του ενταφιασμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων μας», σημειώνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

«Στις 5 Νοέμβρη καμία συμμετοχή στις εκλογές - παρωδία», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και τονίζουν: «Καμία νομιμοποίηση του ενταφιασμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ  ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
    ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ( ΔΑΚΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ- που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση που δε παίρνει τα στοιχειώδη μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού, ώστε με μια 15λεπτη βροχή να οδηγούνται  δυο άνθρωποι στο θάνατο και να καταστρέφονται οικονομικά πολλά λαϊκά νοικοκυριά- έχει πάντα την ετοιμότητα  για ΕΠΙΘΕΣΗ στα βασικά δικαιώματά  μας. Έτσι, μέσα σε συνθήκες ..κατοχικής στέρησης, όπως διατείνεται   ο κυβερνητικός παράγοντας, το ΥΠΑΙΘ με εγκύκλιό του  επιδιώκει να επιβάλει τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(!) για την εκλογή αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), στη βάση της εφαρμογής του νομοθετικού εκτρώματος Χατζηδάκη και ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που ΑΠΕΙΧΑΝ(98 %) από την παρωδία των προηγούμενων αντίστοιχων εκλογών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση όχι μόνο απαξιώνει τα ηχηρά μηνύματα της καθολικής καταδίκης της αντιδραστικής πολιτικής της, αλλά επιπλέον προκλητικά επιλέγει-μέσα στις συνθήκες της πείνας, της παγωνιάς και της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων-την πολιτική της σιδηράς πυγμής. Γιατί γνωρίζει καλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική της συναντά τη μαζική καταδίκη και αποδοκιμασία της πλειονότητας της βάσης. Γνωρίζει ότι τα σωματεία, με τη δημοκρατική λειτουργία τους, αποτελούν μια από τις βασικότερες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, που επιτρέπουν στους εργαζομένους να συσπειρωθούν, να ενωθούν στη βάση των ταξικών συμφερόντων τους, να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους για: σταθερή και μόνιμη δουλειά, μισθούς και συντάξεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, παιδεία, υγεία, περίθαλψη, περιβαλλοντική και υγειονομική προστασία. Παρ/λα τα σωματεία -με την κατοχυρωμένη με πολλούς αγώνες ανεξάρτητη  από την κρατική εποπτεία λειτουργία τους, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, με την ελεύθερη και απρόσκοπτη αντιπαράθεση των ιδεών, με τις συλλογικές δράσεις τους, αφυπνίζουν τους εργαζόμενους ανεβάζουν τον ιδεολογικο-πολιτικό δείχτη τους, ενδυναμώνουν τις αντιστάσεις τους και έτσι  μετατρέπονται σε ισχυρά μέσα συλλογικής   και ανυποχώρητης αντίστασης στην πολιτική της οικονομικής εκμετάλλευσης, εργασιακής και κοιωνικής καταπίεσης, της  αμορφωσιάς,  της ανεργίας και της φτώχειας.

Για τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση της ΝΔ-επιτείνοντας την αντιδραστική πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)- επιδιώκει να αφοπλίσει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς, επιβάλλοντας τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις εκλογές για ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα και δυναμιτίζοντας,  με αυτόν τον τρόπο, συνολικά τα θεμέλια της συνδικαλιστικής δράσης και συλλογικής πάλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ  αντιγράφει έτσι-με τη βοήθεια της τεχνολογίας-τις πιο μαύρες τακτικές της πιο σκοταδιστικής και καταπιεστικής περιόδου της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Στόχος της είναι να θέσει κάτω από τον έλεγχο της τα σωματεία, να  επιβάλει την αλήστου μνήμης πολιτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να  τους μετατρέψει από εργαζόμενους με δημοκρατικό φρόνημα και συνείδηση διεκδίκησης σε υποταγμένους, φοβισμένους, ελαστικοποιημένους ωφελούμενους στις εργασιακές συνθήκες της γαλέρας και στις κοινωνικές συνθήκες της σιωπής και της καταστολής. Ήδη η ποινικοποίηση των αγώνων και αγωνιστών,η κηρυξη των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών επιβεβιαώνουν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης  να καταργήσει, ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, να βάλει στο γύψο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ώστε σε συνθήκες νεκρικής κοινωνικής σιγής να υπηρετήσει το βασικό της στόχο που είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και η συνακόλουθη  λαϊκή εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική που ΚΑΤΑΡΓΕΙ το θεμελιώδες δικαίωμα του εργαζόμενου να συλλογικοποιεί τη δράση του, να ενώνεται στον αγώνα με τους συναδέλφους του, να αντιστέκεται στα βάρβαρα μέτρα, η κυβέρνηση, δυστυχώς, βρίσκει τους συνήθεις πρόθυμους συμπορευτές στις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού. Στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ οι νυν και πρώην ν κυβερνητικές παρατάξεις: ΔΑΚΕ, ΠΕΚ/ΠΑΣΚ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ

Οι παρατάξεις αυτές που είναι πρόθυμες για την εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων της συνδικαλιστικής φίμωσής μας, είναι πάντα…απρόθυμες για τον αγώνα υπεράσπισης των συλλογικών δικαιωμάτων. Και σε αυτή τη δύσκολη ιστορική στιγμή που απειλείται η δημοκρατική λειτουργία των σωματείων, επιλέγουν το στρατόπεδο του αντιπάλου: τάσσονται με τις δυνάμεις της επίθεσης ενάντια στις θεμελιώδεις συλλογικές κατακτήσεις μας. Είναι οι παρατάξεις που ψήφισαν  την κατάπτυστη απόφαση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στις εκλογές –παρωδία για  το ΚΥΣΔΕ, προσβάλλοντας βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα και υπονομεύοντας τις συλλογικές κατακτήσεις της βάσης.

•    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

•    ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

•    ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

-ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

•    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΥΤΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

•    ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα