βιβλιοθηκη σε σδε λαρισας
Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στους δύο φορείς, προβλέπει πρόγραμμα αρχειοθέτησης όλων των βιβλίων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών δομών της φυλακής Λάρισας, εμπλουτισμός τους με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων

Το πρώτο παράρτημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας δημιουργείται στον χώρο όπου λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, των σχολείων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας.

Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στους δύο φορείς, προβλέπει πρόγραμμα αρχειοθέτησης όλων των βιβλίων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών δομών της φυλακής Λάρισας, εμπλουτισμός τους με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τη φιλαναγνωσία, τη μελέτη και τη γραφή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Ιουλία Κανδήλα, «έχοντας ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια, την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων αλλά και τη συνεργασία με φορείς εκπαιδευτικούς και μη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας με το 2ο Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας για την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης που διαθέτει. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και την τεχνογνωσία να αναλάβει το έργο αυτό και μάλιστα σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που λειτουργεί στις φυλακές της Λάρισας από το 2004 και προσφέρει σημαντικό έργο στην εκπαίδευση των φυλακισμένων. Γι’ αυτό και η πρόταση του διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Τράντα έγινε αποδεκτή με χαρά και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευομένων για καλύτερη και γρήγορη πρόσβαση στο βιβλίο. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας».

Η Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Γεωργία Τσιάνα ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, η βιβλιοθήκη έχει αυξήσει τις δράσεις της στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων ή φορέων που έχουν δυσκολία ή και αδυναμία πρόσβασης στο χώρο μας. Εκτός από τον θεσμό της Κινητής Βιβλιοθήκης που υλοποιείται με επισκέψεις σε σχολικές μονάδες παράλληλα προωθούμε και βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε ορεινές περιοχές των νομών καθώς επίσης και σε σχολεία Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, αλλά και με κοινωνική ευαισθησία αναλαμβάνουμε και την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης του Δεύτερου Σχολείου 2ης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας. Επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σχολείο λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Είναι ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που ο μαθητικός του πληθυσμός ανήκει σε ειδική κοινωνική ομάδα. Στόχος της συνεργασίας, είναι η πλήρης οργάνωση των βιβλίων και των περιοδικών της Σχολικής Βιβλιοθήκης και σε δεύτερο χρόνο η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γνώση ενισχύοντας έτσι το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου», κατέληξε.

«Ένα δωμάτιο χωρίς βιβλία είναι σαν ένα σώμα χωρίς ψυχή». Με τη φράση αυτή που αποδίδεται στον Κικέρωνα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Διευθυντής Εκπαιδευτικών Μονάδων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Γιώργος Τράντας αναφερόμενος στη σημασία της οργάνωσης και ενίσχυσης μιας βιβλιοθήκης σε ένα βεβαρημένο περιβάλλον, όπου η γνώση μεταφέρεται κυρίως μέσα από τα βιβλία, αφού δεν επιτρέπεται στους θαλάμους εγκλεισμού άλλο ηλεκτρονικό μέσο εκτός της τηλεόρασης. «Χαιρετίζουμε αυτή την έξοδο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και την έναρξη της συνεργασίας μας σε όλα τα επίπεδα. Το νέο «παιδί» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας θα βρίσκεται σε διαρκή σύνδεση με τη «μητέρα» του, τόσο με φυσική παρουσία , όσο και ηλεκτρονικά. Θα λειτουργούμε ως συγκοινωνούντα δοχεία γνώσης», κατέληξε ο κ. Τράντας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bullying_1
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου - Λεκτική...
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!
Η χούντα έφτιαξε το άρθρο 16 «για να μην υπάρχει άλλη φωνή, πέρα από την ελεγχόμενη τότε κρατική φωνή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»!
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!