βιβλιοθηκη σε σδε λαρισας
Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στους δύο φορείς, προβλέπει πρόγραμμα αρχειοθέτησης όλων των βιβλίων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών δομών της φυλακής Λάρισας, εμπλουτισμός τους με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων

Το πρώτο παράρτημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας δημιουργείται στον χώρο όπου λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, των σχολείων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας.

Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στους δύο φορείς, προβλέπει πρόγραμμα αρχειοθέτησης όλων των βιβλίων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών δομών της φυλακής Λάρισας, εμπλουτισμός τους με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τη φιλαναγνωσία, τη μελέτη και τη γραφή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Ιουλία Κανδήλα, «έχοντας ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια, την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων αλλά και τη συνεργασία με φορείς εκπαιδευτικούς και μη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας με το 2ο Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας για την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης που διαθέτει. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και την τεχνογνωσία να αναλάβει το έργο αυτό και μάλιστα σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που λειτουργεί στις φυλακές της Λάρισας από το 2004 και προσφέρει σημαντικό έργο στην εκπαίδευση των φυλακισμένων. Γι’ αυτό και η πρόταση του διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Τράντα έγινε αποδεκτή με χαρά και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευομένων για καλύτερη και γρήγορη πρόσβαση στο βιβλίο. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας».

Η Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Γεωργία Τσιάνα ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, η βιβλιοθήκη έχει αυξήσει τις δράσεις της στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων ή φορέων που έχουν δυσκολία ή και αδυναμία πρόσβασης στο χώρο μας. Εκτός από τον θεσμό της Κινητής Βιβλιοθήκης που υλοποιείται με επισκέψεις σε σχολικές μονάδες παράλληλα προωθούμε και βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε ορεινές περιοχές των νομών καθώς επίσης και σε σχολεία Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, αλλά και με κοινωνική ευαισθησία αναλαμβάνουμε και την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης του Δεύτερου Σχολείου 2ης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας. Επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σχολείο λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Είναι ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που ο μαθητικός του πληθυσμός ανήκει σε ειδική κοινωνική ομάδα. Στόχος της συνεργασίας, είναι η πλήρης οργάνωση των βιβλίων και των περιοδικών της Σχολικής Βιβλιοθήκης και σε δεύτερο χρόνο η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γνώση ενισχύοντας έτσι το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου», κατέληξε.

«Ένα δωμάτιο χωρίς βιβλία είναι σαν ένα σώμα χωρίς ψυχή». Με τη φράση αυτή που αποδίδεται στον Κικέρωνα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Διευθυντής Εκπαιδευτικών Μονάδων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας Γιώργος Τράντας αναφερόμενος στη σημασία της οργάνωσης και ενίσχυσης μιας βιβλιοθήκης σε ένα βεβαρημένο περιβάλλον, όπου η γνώση μεταφέρεται κυρίως μέσα από τα βιβλία, αφού δεν επιτρέπεται στους θαλάμους εγκλεισμού άλλο ηλεκτρονικό μέσο εκτός της τηλεόρασης. «Χαιρετίζουμε αυτή την έξοδο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και την έναρξη της συνεργασίας μας σε όλα τα επίπεδα. Το νέο «παιδί» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας θα βρίσκεται σε διαρκή σύνδεση με τη «μητέρα» του, τόσο με φυσική παρουσία , όσο και ηλεκτρονικά. Θα λειτουργούμε ως συγκοινωνούντα δοχεία γνώσης», κατέληξε ο κ. Τράντας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών