σδε-λαρισας
Φετινό σύμβολο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν μια μεγάλη πεταλούδα, που σχεδιάστηκε από τον απόφοιτο του σχολείου και τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου μαζί με το «Καλώς ήρθατε».

Τελετή έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου και εκδήλωση υποδοχής νέων εκπαιδευόμενων πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας, το σχολείο που λειτουργεί μέσα στη Φυλακή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο σύλλογος εκπαιδευτών του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας επέλεξε ένα σύμβολο για την τελετή υποδοχής των πρωτοετών. Φετινό σύμβολο ήταν η πεταλούδα. Μια μεγάλη πεταλούδα, που σχεδιάστηκε από τον απόφοιτο Ανατόλι Β. τοποθετήθηκε στην είσοδο του σχολείου μαζί με το «Καλώς ήρθατε».

Δύο εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου Σπουδών αναφέρθηκαν στον πολλαπλό συμβολισμό της πεταλούδας και στον συσχετισμό της με τη φοίτηση στο σχολείο.

σδε-λαρισας

Όπως εξήγησε ο Ματθαίος Π., η πεταλούδα, από τα αρχαιότερα σύμβολα στον κόσμο, χάρη στη μοναδική για τη φύση διαδικασία της μεταμόρφωσης προκαλεί τον θαυμασμό και εμπνέει μύθους διαχρονικά. Στον αρχαίο κόσμο, οι πεταλούδες συνδέονταν με τις ψυχές των νεκρών, την αναγέννηση και τη γονιμότητα, ενώ υπάρχουν ακόμα κάποιες φυλές που διεκδικούν την καταγωγή τους από αυτήν.

Ο Απόστολος Β. τόνισε ότι αυτό που συνδέει κυρίως την πεταλούδα με το σχολείο και με τους εκπαιδευόμενους είναι η διαδικασία της μεταμόρφωσής της. Όπως η χρυσαλλίδα κλείνεται στο κουκούλι που υφαίνει και προετοιμάζεται για να βγει πλήρως μεταμορφωμένη και να πετάξει ελεύθερα στον κόσμο, έτσι και οι εκπαιδευόμενοι έρχονται στο σχολείο και μεταβάλλουν σταδιακά προβληματικές στάσεις του παρελθόντος, παίρνουν νέες γνώσεις και μαθαίνουν να σκέφτονται πιο κριτικά, ώστε σε δύο χρόνια να «βγουν» από το κουκούλι του σχολείου πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους ελεύθεροι και πάλι στον κόσμο. Φυσικός μετασχηματισμός και μετασχηματίζουσα μάθηση συνδέθηκαν στην παρουσίαση. 

Δύο άλλοι εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου, ο Βαγγέλης Φ. που ανήκει στην ομάδα των πρώτων εκπαιδευόμενων κατά τη χρονιά έναρξης λειτουργίας του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, και ο Δανιήλ Κ., μοιράστηκαν με τους συνεκπαιδευόμενούς τους την εμπειρία της φοίτησής τους στο σχολείο και προέτρεψαν τους πρωτοετείς να αγαπούν το σχολείο και να σέβονται τους κανόνες του.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης εκπαιδευόμενοι έδειξαν με ένα δρώμενο ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή στη συμπεριφορά τους πριν και μετά το σχολείο, δείχνοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψουν στην είσοδό του συνήθειες και πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο σχολικό περιβάλλον. 

Στο τέλος, όλοι οι νέοι μαθητές παρέλαβαν από τους δευτεροετείς μια κάρτα με μία προσωπική ευχή και ένα γλυκό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Επόπτης Εισαγγελέας του Κ.Κ. Λάρισας κ. Ιωάννης Μαγκούτας, ο Διευθυντής του Κ.Κ. Λάρισας κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο σχολείων του Κ.Κ. Λάρισας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πιερρακακης μακρη
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Το σχέδιο δράσης του ΥΠΑΙΘΑ για το 2024 και η απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής