ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει", επειδή καθημερινά προκαλεί με απύθμενο αυταρχισμό, ανάσυρση οποιουδήποτε νόμου, εγκυκλίου, Υ.Α και ό,τι άλλου μπορεί να τρομοκρατήσει και να δυσκολέψει τη ζωή των υφισταμένων του.

Για ακραία δείγματα αυταρχισμού καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Α΄ περιφέρειας Αθήνας τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιο Νικολόπουλο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών σωματείων που εκπροσωπούν το σύνολο των διδασκόντων στην μεγαλύτερη Διεύθυνση της χώρας, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στις 3 παραστάσεις-κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα τα εκπαιδευτικά σωματεία στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στη ΔΔΕ στις 13/9, αποχώρησε πριν το τέλος της συζήτησης στις 15/9, δεν παρουσιάστηκε στο προγραμματισμένο ραντεβού με τις ΕΛΜΕ στις 29/9, ενώ το τελευταίο ''κατόρθωμα'' του ήταν η απαίτηση για υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την συμμετοχή σε απεργία.  

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει", επειδή καθημερινά προκαλεί με απύθμενο αυταρχισμό, ανάσυρση οποιουδήποτε νόμου, εγκυκλίου, Υ.Α και ό,τι άλλου μπορεί να τρομοκρατήσει και να δυσκολέψει τη ζωή των υφισταμένων του.

Δήλωση του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας κ. Ηλία Μούρη

Δύο μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό και όμως «η παιδεία που υποδεικνύει το σεβασμό στο συνάνθρωπο» απούσα.

Αναφέρομαι βέβαια στον ΔΔΕ Α΄ Αθήνας κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο. Το παραπάνω απόσπασμα είναι δικά του λόγια!

Όπως επίσης:

«Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαιρέτως. Έτσι, μέσω της προσωπικής επαφής και του γόνιμου διαλόγου, θα μας δοθεί η ευκαιρία να θεμελιώσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης ..»

«καλώ …….., τα συνδικαλιστικά όργανα, …….. να συνδιαμορφώσουμε …..»

Τι ωραία κούφια λόγια, όταν από την ανάληψη της υπηρεσίας, όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συναδέλφων, αλλά:

  • Στην πρώτη απόπειρα στις 13/9 κάλεσε την αστυνομία η οποία μέσα από τα γραφεία της ΔΔΕ ανέλαβε χρέη εκπροσώπου τύπου του προϊσταμένου.
  • Στην επόμενη 15/9 αποχώρησε πριν δώσει οποιαδήποτε απάντηση στα προβλήματα (που η ΔΔΕ δημιούργησε) στους συναδέλφους.
  • Στις 29/9 είχε ‘αποχωρήσει’ πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Τα προβλήματα όμως παραμένουν. Κενά των 6 ωρών να σπάνε σε τρία δίωρα. Συνάδελφοι που θα μπορούσαν να καλύψουν ολόκληρο κενό σε ένα σχολείο, να αναγκάζονται να πάνε σε τρίτο – τέταρτο. Συνάδελφοι με προβλήματα υγείας να ‘πρέπει να παρακαλάνε’ για το αυτονόητο· την μείωση του διδακτικού ωραρίου. Επιβολή υποδιεύθυνσης σχολείου, όταν υπάρχει αίτηση παραίτησης (με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και άλλος συνάδελφος που επιθυμεί και έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τον σύλλογό του. Πιέσεις σε διευθυντές για τμήματα 27 – 28 μαθητών. Και το αποκορύφωμα, μόλις εχθές 11/10, μετά και από αφόρητες πιέσεις των σωματείων, πήραν έναντι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, ρίχνοντας μέχρι τώρα τις ευθύνες στους υπαλλήλους της διεύθυνσης που δεν υπερβάλουν εαυτό!

Στις προσπάθειές μου, ως πρόεδρος της Ε’  ΕΛΜΕ Αθήνας, να επικοινωνήσω μαζί του για όλα τα παραπάνω στις 10/10 τον αναζήτησα πέντε φορές στο τηλέφωνο χωρίς επιτυχία και στις 11/10 σε επικοινωνία με τη γραμματέα με παρέπεμψε στον αναπληρωτή διευθυντή Κ. Βαγιωνή.

Θα κλείσω με την πρόταση από το ΔΤ των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας:

Η μέχρι τώρα στάση του προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συναδέλφων, τον καθιστά ακατάλληλο για την θέση που του έχουν εμπιστευθεί!!

Η ανακοίνωση - καταγγελία των ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Απαράδεκτη και προκλητική στάση του ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

Την Τρίτη 13/09/22 είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα σοβαρά τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (τοποθετήσεις, κενά, πληρωμές νεοδιόριστων/αναπληρωτών, κλείσιμο τμημάτων, υποχρεωτικές υπερωρίες, ολιγομελή τμήματα, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας κλπ).

Ο προϊστάμενος κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, όχι μόνο δε δέχτηκε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, αλλά με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (την οποία όρισε σε ώρα που είχε ζητηθεί συνάντηση με τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ) απαίτησε να αποχωρήσουμε, αδιαφορώντας από την μαζική παρουσία των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ. Του προτείναμε να μας ορίσει άλλη συγκεκριμένη ώρα για να γίνει η συνάντηση. Όχι μόνο αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα αποφασίσω όποτε μπορώ και θα σας ενημερώσω και μάλιστα θα συναντηθώ μόνο με τους προέδρους των ΕΛΜΕ», αλλά απείλησε πως θα διέκοπτε τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και θα τη χρέωνε στα σωματεία. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά η εργοδοσία να ορίζει τους όρους εκπροσώπησης των σωματείων, της συζήτησης και συνάντησης. Στη συνέχεια ο κύριος Νικολόπουλος προχώρησε και σε ένα βήμα παραπάνω. Απείλησε τα σωματεία ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα καλέσει την αστυνομία, πράγμα που έκανε!!! Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ διεκόπη αφού αποχώρησαν τα μέλη του, αλλά ο προϊστάμενος παρέμεινε “φρουρούμενος” από την αστυνομία στο γραφείο, αρνούμενος τη συνάντηση.  Η αστυνομία μπήκε στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. και ανάλαβε χρέη εκπροσώπου τύπου του προϊσταμένου!!!!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη και αήθη πρακτική του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Αθανάσιου Νικολόπουλου, απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Επίσης, στηλιτεύουμε την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο γραφείο του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Τα σωματεία της Α΄ Αθήνας:

Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ,

Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ, Στ΄ ΕΛΜΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

campus
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!
«Κανένας καλός φοιτητής δεν θα στερηθεί τις σπουδές του στο Deree για οικονομικούς λόγους» έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου...
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!