apergia ekpaideutikoi axiologisi
Nick Paleologos / SOOC
Δεν υποχωρούν οι δάσκαλοι: Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που την έκριναν παράνομη, η ΔΟΕ προκήρυξε εκ νέου την αποχή από τους θεσμούς Μέντορα και Συντονιστή που προωθούν την αξιολόγηση

Την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τους Μέντορες και Συντονιστές αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Η ΔΟΕ θέλει να καταδείξει ότι η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να επιβάλει τους νέους αυτούς θεσμούς μέσω δικαστηρίων και, καθώς η δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη, όπως και την αντίστοιχη απεργία-αποχή που κατόπιν κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ΔΕΝ έκρινε καταχρηστικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, συνεδρίασε χθες το Δ. Σ. της ΔΟΕ  και αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ.

Το αίτημα αυτό εξάλλου είχαν καταθέσει προς τη ΔΟΕ ορισμένες από τις παρατάξεις αλλά και αρκετοί Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε, όπως λχ ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, το ΔΣ του οποίου  θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασίσει την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τα άρθρα 92 & 93 του ν. 4823/2022 (περί ορισμού μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών) με την επίδοση εξωδίκου στο ΥΠΑΙΘ όταν και αν χρειαστεί, στην περίπτωση που και η νέα ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ κριθεί παράνομη. Εναλλακτικά, θα πρέπει να συγκεντρωθούν εκ νέου οι υπογραφές. Θα ακολουθήσει η ίδια πρακτική με την πρωτοκόλληση της νέας δήλωσης.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η κ.Κεραμέως θα προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια, αλλά θεωρούν επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα καταδείξει παράλληλα και την πλήρη αδυναμία της απομονωμένης Υπουργού να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική χωρίς τις δικαστικές αποφάσεις. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία

Επιπλέον η ΔΟΕ προετοιμάζει κι άλλες ενέργειες αντίστασης των εκαπιδευτικών στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Μάλιστα πολλοί καλούν και την ΟΛΜΕ να λάβει ανάλογη απόφαση, καθώς δεν είναι λίγες οι ΕΛΜΕ που ήδη αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία

Χαρακτηριστικά, οι Παρεμβάσεις Π.Ε αναφέρουν: 

«Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει για άλλη μια φορά τους αγώνες του κλάδου, στέλνοντας στα δικαστήρια την προκηρυγμένη απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ, δείχνουν περίτρανα την πλήρη απομόνωση του υπουργείου Παιδείας από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στέκεται αντίθετη στην πολιτική του υπουργείου και δεν την υλοποιεί γι’ αυτό ο μόνος δρόμος για το υπουργείο και την Κεραμέως είναι να την επιβάλει «δια ροπάλου». Με τη νέα προσφυγή  επιβεβαιώνει ότι όλα όσα διακηρύσσει για τους εκπαιδευτικούς που δήθεν στηρίζουν την πολιτική της, είναι παραμύθια. Η νέα προσπάθεια μπλοκαρίσματος της Απεργίας Αποχής θα απαντηθεί άμεσα κι αποφασιστικά από τους εκπαιδευτικούς. Τώρα είναι η στιγμή να αναγκαστεί το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω!»

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από τη ΔΟΕ, και το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει απεργία- αποχή, για τις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην τις εφαρμόσουν.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα σχολεία, εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με τα σχέδια της για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση. Παρά το γεγονός πως εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς και μαθητές βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τις διατάξεις που σχετίζονται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι τελευταίοι εξακολουθούν επίμονα να εφαρμόσουν στην πράξη την αξιολόγηση με νέες πτυχές του νόμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο