apergia ekpaideutikoi axiologisi
Nick Paleologos / SOOC
Δεν υποχωρούν οι δάσκαλοι: Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που την έκριναν παράνομη, η ΔΟΕ προκήρυξε εκ νέου την αποχή από τους θεσμούς Μέντορα και Συντονιστή που προωθούν την αξιολόγηση

Την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τους Μέντορες και Συντονιστές αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Η ΔΟΕ θέλει να καταδείξει ότι η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να επιβάλει τους νέους αυτούς θεσμούς μέσω δικαστηρίων και, καθώς η δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη, όπως και την αντίστοιχη απεργία-αποχή που κατόπιν κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ΔΕΝ έκρινε καταχρηστικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, συνεδρίασε χθες το Δ. Σ. της ΔΟΕ  και αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ.

Το αίτημα αυτό εξάλλου είχαν καταθέσει προς τη ΔΟΕ ορισμένες από τις παρατάξεις αλλά και αρκετοί Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε, όπως λχ ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, το ΔΣ του οποίου  θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασίσει την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τα άρθρα 92 & 93 του ν. 4823/2022 (περί ορισμού μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών) με την επίδοση εξωδίκου στο ΥΠΑΙΘ όταν και αν χρειαστεί, στην περίπτωση που και η νέα ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ κριθεί παράνομη. Εναλλακτικά, θα πρέπει να συγκεντρωθούν εκ νέου οι υπογραφές. Θα ακολουθήσει η ίδια πρακτική με την πρωτοκόλληση της νέας δήλωσης.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η κ.Κεραμέως θα προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια, αλλά θεωρούν επίσης ότι μια τέτοια κίνηση θα καταδείξει παράλληλα και την πλήρη αδυναμία της απομονωμένης Υπουργού να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική χωρίς τις δικαστικές αποφάσεις. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία

Επιπλέον η ΔΟΕ προετοιμάζει κι άλλες ενέργειες αντίστασης των εκαπιδευτικών στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Μάλιστα πολλοί καλούν και την ΟΛΜΕ να λάβει ανάλογη απόφαση, καθώς δεν είναι λίγες οι ΕΛΜΕ που ήδη αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία

Χαρακτηριστικά, οι Παρεμβάσεις Π.Ε αναφέρουν: 

«Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει για άλλη μια φορά τους αγώνες του κλάδου, στέλνοντας στα δικαστήρια την προκηρυγμένη απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ, δείχνουν περίτρανα την πλήρη απομόνωση του υπουργείου Παιδείας από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στέκεται αντίθετη στην πολιτική του υπουργείου και δεν την υλοποιεί γι’ αυτό ο μόνος δρόμος για το υπουργείο και την Κεραμέως είναι να την επιβάλει «δια ροπάλου». Με τη νέα προσφυγή  επιβεβαιώνει ότι όλα όσα διακηρύσσει για τους εκπαιδευτικούς που δήθεν στηρίζουν την πολιτική της, είναι παραμύθια. Η νέα προσπάθεια μπλοκαρίσματος της Απεργίας Αποχής θα απαντηθεί άμεσα κι αποφασιστικά από τους εκπαιδευτικούς. Τώρα είναι η στιγμή να αναγκαστεί το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω!»

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από τη ΔΟΕ, και το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει απεργία- αποχή, για τις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην τις εφαρμόσουν.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα σχολεία, εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με τα σχέδια της για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση. Παρά το γεγονός πως εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς και μαθητές βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τις διατάξεις που σχετίζονται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι τελευταίοι εξακολουθούν επίμονα να εφαρμόσουν στην πράξη την αξιολόγηση με νέες πτυχές του νόμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sakis rouvas
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
Πόσες φορές βλέποντας μια παιδική ταινία ή σειρά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά δεν σκεφτήκατε: "Αυτή η φωνή μου είναι γνώριμη";
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
skylos
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πέρα από την κατανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών, συχνά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: ποιος...
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;