exarcheia-mat-xylo
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ζητά την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών από το σχολείο

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι μαθητές του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, νιώθουν φόβο, θυμό και ανασφάλεια, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.

Αιτία είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καθημερινά αστυνομικοί με μηχανοκίνητα οχήματα «στρατοπεδεύουν» ακριβώς δίπλα από την έξοδο του σχολείου, παρά τις παραινέσεις των εκπαιδευτικών να απομακρυνθούν, καθώς τρομάζουν τα παιδιά και εμποδίζουν την ασφαλή πρόσβασή τους στο δρόμο.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται και στο περιστατικό με τον γονέα μαθητή του σχολείου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς και συνελήφθη μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Για τους λόγους αυτούς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταγγέλλουν την κάθε λογής αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος οποιουδήποτε και ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του σχολείου

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών:

Τον τελευταίο καιρό μια σειρά από έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή των Εξαρχείων (σταθμός στην πλατεία Εξαρχείων, έργα «ανάπλασης» του λόφου του Στρέφη) δεν βρίσκουν σύμφωνους πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εναντιώνονται και κινητοποιούνται. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων αυτών υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στη γειτονιά.

Έτσι η φετινή σχολική χρονιά στην περιοχή μας ξεκίνησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντασης. Όλο αυτό το αρνητικό και τεταμένο κλίμα αντανακλάται στη συμπεριφορά των παιδιών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, να νιώθουν φόβο, θυμό και ανασφάλεια. Την Τρίτη 4 / 10 ένας γονιός του σχολείου μας χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη αναίτια μπροστά στα έκπληκτα και φοβισμένα μάτια του εννιάχρονου παιδιού του στο γήπεδο μπάσκετ του λόφου του Στρέφη το οποίο μάλιστα έμεινε ασυνόδευτο στα χέρια των περιοίκων καθώς οι εκκλήσεις του πατέρα να περιμένουν μέχρι να έρθει η μητέρα του να το πάρει, δεν συγκίνησαν τους αστυνομικούς.

Τις τελευταίες ημέρες καθημερινά αστυνομικοί με μηχανοκίνητα οχήματα «στρατοπεδεύουν» ακριβώς δίπλα από την έξοδο του σχολείου παρά τις παραινέσεις μας να απομακρυνθούν καθώς τρομάζουν τα παιδιά και εμποδίζουν την ασφαλή πρόσβασή τους στο δρόμο.

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλουμε την κάθε λογής αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος οποιουδήποτε και ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας για την εύρυθμη λειτουργία του και κυρίως για την ηρεμία και την ψυχική υγεία των μαθητών μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
Δυνατότητα διασύνδεσης ΑΕΙ διαφορετικών χωρών, την αναγνώριση σπουδών μεταξύ των ιδρυμάτων αυτών και την απόδοση πτυχίων σε φοιτητές που ξεκινούν τη...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
lazopouloss.jpg
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»
«Τώρα είναι αναγκασμένοι να λένε τα αντίθετα από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, με ποιον θα πάνε; Με το ΠΑΣΟΚ; Με το ΚΚΕ; Με τη Νέα Δημοκρατία;»
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»
ΑΤΜ
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του
Οι συνήγοροι του θύματος προσέφυγαν στην Εισαγγελέα Χανίων και η οποία διέταξε την άμεση άρση της κράτησής της
Απίστευτο: Αφαίρεσε 150.000 ευρώ από τον λογαριασμό των παιδιών του – Πέταξε έξω από το σπίτι τη γυναίκα του