Πρόσληψη 400 αναπληρωτών των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών
Πρόσληψη 400 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών

Με το υπ. αριθμ.111993/ΓΔ4 έγγραφο του Γ. Γ ΥΠΑΙΘ κου Α. Κόπτση ζητείται από τις ΠΔΕ και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης της χώρας η υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία ομάδων σχολικών μονάδων ανά βαθμίδα, στο πλαίσιο της Πράξης Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το έγγραφο, θα διαβιβάσουν ηλεκτρονικά έως την 30η Σεπτεμβρίου τα στοιχεία που θα λάβουν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο

ΘΕΜΑ: “Δημιουργία ομάδων Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης για την τοποθέτηση ΕΕΠ των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών”

Στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» με MIS (ΟΠΣ) 5070727 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» προβλέπεται η πρόσληψη 400 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για τη σχολική περίοδο 2022-2023.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού λάβουν υπόψη τα στοιχεία κατανομής αναπληρωτών ΕΕΠ ανά κατηγορία περιφέρειας (Πίνακας 1), να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία ομάδων σχολικών μονάδων ανά βαθμίδα.

Κάθε ομάδα συγκροτείται από πέντε σχολικές μονάδες, αφού ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

α) η απόσταση μεταξύ των σχολείων της ομάδας σε συνάρτηση με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) η εξαίρεση σχολικών μονάδων που έχουν ενταχθεί σε ΕΔΥ, γ) η εξαίρεση των σχολικών μονάδων ΣΜΕΑΕ (Α/θμιας και Β/θμιας) και των ΕΠΑΛ και δ) η εξαίρεση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. 101194/Δ1/17-08-2022 (ΦΕΚ Β΄ 4449) Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός Σχολικών μονάδων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30».

Διαδικασία υποβολής προτάσεων

Ο/Η Διευθυντής/ντρια Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποστέλλει ηλεκτρονικά έως την 26η Σεπτεμβρίου στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης πίνακα με τις προτεινόμενες ομάδες των πέντε σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης διαβιβάζουν ηλεκτρονικά έως την 30η Σεπτεμβρίου τα στοιχεία που θα λάβουν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σε συγκεντρωτικό πίνακα) στις Διευθύνσεις Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ., στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] και [email protected] αντίστοιχα.

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε., για την υποβολή των προτάσεών τους, να χρησιμοποιήσουν τον συνημμένο συγκεντρωτικό πίνακα προκειμένου να υπάρχει ενιαία καταχώριση στοιχείων.

Το Υ.ΠΑΙ.Θ., μετά τη συγκέντρωση όλων των προτάσεων, θα προβεί στην έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, με σκοπό την πρόσληψη και τοποθέτηση Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο εδώ 

Εκτόξευση του μοριοδοτούμενο σεμιναρίου στη Σχολική Ψυχολογία λόγω των νέων προσλήψεων Σχολικών Ψυχολόγων

Το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Πανεπιστημίου Πατρών που ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα μοριοδοτεί όλους τους εκπαιδευτικούς για διορισμούς και προσλήψεις και μοριοδοτεί και έξτρα για προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων στα ΣΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και κατοχυρώστε έκπτωση έως και 12 ευρώ το μήνα με μόνο 75 ευρώ εγγραφή!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο
Άρση απαγορευτικού απόπλου: Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
Οι ισχυροί άνεμοι που είχαν προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές δρομολογίων τις προηγούμενες ημέρες υποχώρησαν, επιτρέποντας τη σταδιακή επανεκκίνηση των...
Άρση απαγορευτικού απόπλου: Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
αφυγραντήρας
Αφυγραντήρας: Το συνηθισμένο λάθος που μειώνει δραστικά την απόδοσή του
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα δεν σχετίζεται ούτε με την ισχύ ούτε με την ποιότητα του αφυγραντήρα, αλλά με τον τρόπο και το σημείο όπου...
Αφυγραντήρας: Το συνηθισμένο λάθος που μειώνει δραστικά την απόδοσή του
gata
Πώς οι γάτες ξεχωρίζουν τον άνθρωπό τους - Τι κρύβεται πίσω από τον ιδιαίτερο δεσμό
Η αναγνώριση αυτή δεν στηρίζεται σε μία μόνο αίσθηση, αλλά σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα εμπειριών που χτίζεται με τον χρόνο.
Πώς οι γάτες ξεχωρίζουν τον άνθρωπό τους - Τι κρύβεται πίσω από τον ιδιαίτερο δεσμό
σούπερ μάρκετ
Πάνω από 80 θέσεις εργασίας σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ - Οι ειδικότητες που ζητούνται
Οι ανάγκες αφορούν τόσο καταστήματα λιανικής όσο και κέντρα διανομής και αποθήκες, προσφέροντας επιλογές για πλήρη ή μερική απασχόληση
Πάνω από 80 θέσεις εργασίας σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ - Οι ειδικότητες που ζητούνται