Κουιζ - Ποιος το είπε: Αν δεν απολυθούν οι μισοί τουλάχιστον δάσκαλοι, καθηγητές και Πανεπιστημιακοί, προκοπή στην Παιδεία δεν γίνεται
Ο εγγράμματος Τζήμερος και οι αγράμματοι εκπαιδευτικοί που πρέπει να απολυθούν!

Σε ένα παλιότερο άρθρο του με τίτλο «Οι αγράμματοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ» ο γνωστός νεοφιλελεύθερος Θάνος Τζήμερος επιτίθεται για μια ακόμη φορά στους εκπαιδευτικούς.

Αυτός ο γίγαντας της διανόησης με την σπινθηροβόλο σκέψη αφού κάνει μια σειρά ορθογραφικές, συντακτικές, εκφραστικές αλλά και νομικές παρατηρήσεις σε μια ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, ξεσκονίζει το γνωστό του ρεφρέν (το χρησιμοποιεί κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους): 

"Ρωτάω, όλα τα πολιτικά κόμματα πότε θα τολμήσουν να νομοθετήσουν την ΑΠΟΛΥΣΗ των ανεπαρκών, τουλάχιστον ως προς τις γνώσεις τους, εκπαιδευτικών; Εγώ τον Τσούχλο (Πρόεδρο της ΟΛΜΕ) θα τον είχα ήδη απολύσει"

tzimeros-1-1024x585.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Τζήμερος μιλάει απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς. Σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωνε ότι «αν δεν απολυθούν οι μισοί τουλάχιστον δάσκαλοι, καθηγητές και Πανεπιστημιακοί, αποδεδειγμένοι ινστρούχτορες του σταλινισμού, προκοπή στην Παιδεία δεν γίνεται. Και δεν χρειάζεται “πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων”. Τους περνάς από εξετάσεις βάζοντάς τους απλές ερωτήσεις από την ύλη που “διδάσκουν”. Εκεί να δείς γέλιο που θα ρίξουμε με τις απαντήσεις..”

Είναι ο ίδιος που μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, βεβηλώνοντας τη μνήμη του αγωνιστή εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα λίγο πριν την συμπλήρωση 29 ετών από τη δολοφονία του από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Γιώργου Καλαμπόκα, αποκαλεί τους εκπαιδευτικούς “λουφαδόρους” – αγράμματους, σταλίνες, τεμπελχανάδες, διασπείρει ψέματα για τις άδειες και τις κινητοποιήσεις τους, ενώ βεβηλώνει την μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, αποκαλώντας τον “ακροαριστερό αρχικαταληψία”

Ο ίδιος στοχοποίησε με χυδαίο τρόπο, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκπαιδευτικούς γυμνασίου του Πειραιά, επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών. Και δεν δίστασε αυτός ο αξιολογητής των απόψεων, να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των εκπαιδευτικών καθώς προσκάλεσε την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία».

Είναι ο ίδιος  που ανάρτησε στο facebook βίντεο με μέρος από την γιορτή που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί του Σύλλογου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “ο Αριστοτέλης”, με τα τμήματά τους της Στ’ τάξης και πάνω από την ανάρτησή του έγραψε «Δάσκαλοι-σκουπίδια, γιορτές-σκουπίδια, η Παιδεία μια απέραντη χωματερή».

Τελευταία πρόσφερε και μια ιδέα του ή μάλλον έκανε μια πρόωρη προεκλογική εξαγγελία: «Κατάληψη; Πειθαρχικό & διαγραφή + αυτόφωρο & καταδίκη (χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα). Δηλαδή, το πρωί φοιτητής καταληψίας, το βράδυ μη φοιτητής στη μπουζού για τα επόμενα 2 χρόνια. Μόνο με κυβέρνηση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Αν θέλετε, φυσικά.»

Ο «πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, σε κάποιο ΣΚΑΙ θα βρίσκεται προσκαλεσμένος»  Τζήμερος κάνει φιλότιμες προσπάθειες, τελευταία να βγει ξανά στο προσκήνιο. Θυμάται τις παλιές καλές εποχές που τα ΜΜΕ ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποιο απ΄ όλα θα τον φιλοξενήσει για να αναλύσει τις ιδέες του.

Στη συνέχεια όμως παρουσιάστηκαν και άλλοι «Τζήμεροι» και ο ίδιος ξεχάστηκε..

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές σχολείο
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
Αυτό είναι το διαδικτυακό challenge που τρομάζει τους γονείς των μαθητών
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
«Η απαράδεκτη απόφαση της ΔΔΕ Χανίων κινείται στη λογική του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών»
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ