fisikiagogi_tefaa
«Μετά από αυτά που έγιναν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν απομένει καμία αμφιβολία για την πρόθεση του Π.Σ.Ε.Α.Α. να επιτελέσει αποτελεσματικά το επίπονο και δύσκολο έργο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του κλάδου στον τομέα της εκπαίδευσης»

Υπάρχει κανένας πιο δραστήριος σύλλογος των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και ειδικότερα των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στα σχολεία που να έχει φροντίσει με τόση επιμέλεια τα θέματα και να έχει  προσπαθήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους εκτός από τον Π.Σ.Ε.Α.Α.;

Όποιος γνωρίζει κάποιον άλλο συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου με τέτοια πολυσχιδή και πληθωρική δράση, ας τον αναφέρει.

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε τις σημαντικότερες δράσεις του συλλόγου μας στον τομέα της σχολικής Φυσικής Αγωγής από τον Απρίλιο του 2021 που εκλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Ισχυρή πίεση προς την πολιτική ηγεσία, με επιστημονικά πορίσματα, άρθρα και ανοιχτές επιστολές και συμμετοχή στην διαβούλευση του νόμου για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αύξηση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο.

Παρόμοιες ενέργειες οι οποίες, σε συνδυασμό με άλλες παντός είδους πιέσεις προσωπικοτήτων του κλάδου, έφεραν το αποτέλεσμα να υπολογίζεται, δια νόμου πλέον και πάλι, ο βαθμός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την προαγωγή και απόλυση.

Διαμαρτυρία για τον ελλιπή εορτασμό της πανευρωπαϊκής και πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.

Συνάντηση του προέδρου του συλλόγου μαζί με στελέχη του τομέα εκπαίδευσης του συλλόγου με τον Γ.Γ. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κο Κόπτση, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα διορισμού περισσότερων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής σύμφωνα με τα πορίσματα του Π.Ο.Υ..

Σύνταξη σχεδίου ερώτησης στη Βουλή για τους ελάχιστους διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και ενημέρωση πολιτικών κομμάτων επ’ αυτού, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή που υποχρεώθηκε να απαντήσει η υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή.

Σύνταξη και αποστολή επιστολής στο υπουργείο Παιδείας για την άμεση επανέναρξη των σχολικών αθλητικών αγώνων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη των αγώνων αυτών.
Σύνταξη και αποστολή ανοιχτής επιστολής στο υπουργείο Παιδείας για τους επικείμενους διορισμούς, με την οποία αναδείχθηκε η πολυετής άδικη αδιοριστία των αναπληρωτών συναδέλφων. Η επιστολή αυτή υπογράφηκε από περίπου 1.400 συναδέλφους και εστάλη εκ νέου μαζί με τις υπογραφές στο υπουργείο.

Σύνταξη και αποστολή επιστολής στο υπουργείο Παιδείας για την ισοκατανομή των θέσεων των διορισμών με επισήμανση να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής.

Σύνταξη και αποστολή επιστολής στο υπουργείο Παιδείας και την διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, με την οποία ζητάμε την επικαιροποίηση της διάταξης περί προτεραιότητας στην χρήση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων των σχολείων για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Σύνταξη και αποστολή επιστολής στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Παιδείας για την θεσμοθέτηση ξεχωριστού κωδικού δαπανών για την υλικοτεχνική υποδομή και την προμήθεια αθλητικών ειδών για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία.

Σύνταξη και αποστολή επιστολής στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την κατάργηση του περιγράμματος του χοροδιδασκάλου που θίγει τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων με ειδικότητα παραδοσιακοί χοροί.

Θεωρώ ότι μετά από αυτά που έγιναν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν απομένει καμία αμφιβολία για την πρόθεση του Π.Σ.Ε.Α.Α. να επιτελέσει αποτελεσματικά το επίπονο και δύσκολο έργο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του κλάδου στον τομέα της εκπαίδευσης, δηλαδή σε έναν τομέα που η έλλειψη εξειδικευμένης εκπροσώπησης είναι έκδηλη ανέκαθεν. 

Διότι νομίζω ότι δεν μπορεί να κατατεθεί η άποψη ότι οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπροσωπούν αποτελεσματικά τον κλάδο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής. 
Εάν συνέβαινε το αντίθετο τότε ούτε μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος θα υπήρχε, ούτε μη επικαιροποίηση των κενών των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής εδώ και δεκαετίες , ούτε δυνατότητα διδασκαλίας του μαθήματος από δασκάλους και άλλα πολλά.

Για όλους αυτούς τους λόγους η εγγραφή όλων των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα μητρώα του Π.Σ.Ε.Α.Α. είναι μονόδρομος προκειμένου να ισχυροποιηθεί αυτός στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου έναντι της κυβερνητικής βούλησης στο τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Η ισχύς εν τη ενώσει. Κανένας δεν θα ακούσει μεμονωμένες φωνές. Ούτε σύλλογοι - κομματικά φερέφωνα έχουν την θέληση να προσπαθήσουν για το καλό των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών του κλάδου μας. Ο Π.Σ.Ε.Α.Α απέδειξε ότι βρίσκεται δίπλα στο απλό συνάδελφό, εισακούει τον πόνο του και συμμερίζεται τους προβληματισμούς του ενώ ταυτόχρονα διατρανώνει την φωνή του στα κέντρα αποφάσεων, με ανιδιοτέλεια, επιστημονική τεκμηρίωση και ειλικρινές ενδιαφέρον.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν και για όλους τους υπόλοιπους τομείς του Π.Σ.Ε.Α.Α. όπως των προπονητών, των γυμναστήριων και του τομέα υγείας, στους οποίους η δουλειά που γίνεται από τους υπεύθυνους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. είναι πρωτόγνωρη για τα συνδικαλιστικά δεδομένα του κλάδου. 

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει να κάνει με τον τομέα που προΐσταμαι συνεπικουρούμενη από άξια στελέχη - μέλη του συλλόγου και έχει ως σκοπό να διαλύσει οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την στόχευση, την όρεξη για δουλειά και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου, προκειμένου να εγγραφείτε όλοι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στα μητρώα του συλλόγου. Πολλοί από εσάς και δικαίως, απαιτούσατε από τον σύλλογο, πριν από την εγγραφή σας, να επιδείξει έργο. Ο σύλλογος έκανε το καθήκον του, ήρθε η ώρα να κάνετε το δικό σας και να εγγραφείτε άμεσα στα μητρώα του ισχυροποιώντας τον.

* Ολυμπία Ζαραμπούκα, Μέλος Δ.Σ. Π.Σ.Ε.Α.Α. , Υπεύθυνη σχολικής Φυσικής Αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές σχολείο
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
Αυτό είναι το διαδικτυακό challenge που τρομάζει τους γονείς των μαθητών
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
«Η απαράδεκτη απόφαση της ΔΔΕ Χανίων κινείται στη λογική του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών»
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ